מתכון: סלט שוק עם גבינת סנט מור וסומק

מתכון לכבוד חג שבועות ובאדיבות חוות דרך התבלינים ||| בשיתוף השפים ארז גולקו ושלומי נבון ||| למתכון של ארז ושלומי בהמשך <<<

סלט שוק עם גבינת סנט מור וסומק (צילום הדס ניצן)

מתכון לחג

חוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית, בשיתוף השפים ארז גולקו ושלומי נבון, מציגה מתכון לסלט שוק עם גבינת סנט מור וסומק. זהו מתכון שמתאים לחג הביכורים בו נהוג לאכול מאכלי חלב. מתכון שירענן לנו את תפריט הפשטדות והפסטות, ועדיין להישאר באווירת החג.

מצרכים

  • 1 גליל סנט מור
  • 1 סברס
  • 3 שסק
  • 1 לימון
  • 12 עלים של חובזה
  • 12 יח' במיה
  • 3 צנוניות
  • שמן זית
  • 1/2 כפית סומק
  • מלח
  • פלפל שחור

אופן הכנה

    1. צורבים את הבמיה במחבת עם מעט שמן זית
    2. מוציאים את הגרעינים מהשסק וחותכים לקוביות גסות את השסק והסברס
    3. מפלטים לימון אחד
    4. חותכים דק את הצנוניות
    5. צורבים את גליל הסנט מור על המנגל, כדקה מכל צד, כך שכל הגליל יעבור חימום
    6. מערבבים את כל הירקות בקערה עם סומק, קורט מלח, קורט פלפל שחור ושמן זית
    7. מעבירים הירקות לצלחת הגשה ובוצעים את הסנט מור בצורה חופשים וגסה מעל הירקות

בתיאבון וחג שמח

הוספת תגובה