מתכון: סלט פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית

פסטה אורגנית עם עגבניות מיובשות, גזר, חצילים, שמן זית ופטרוזיליה ||| סלט נהדר, שמתאים להגשה חם, פושר או קר ||| פסטה ורכיבים אורגניים ובריאים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פסטה וירקות (צילום דניאלה שטרן)

מצרכים

  • 1 חבילת פסטת כוסמין, עדשים צהובות וקינואה אורגנית של תבואות
  • 10 עגבניות מיובשות, קצוצות גס
  • 4 שיני שום קצוצות
  • 1 בצל חתוך לקוביות בינוניות-קטנות
  • 2-3 פרוסות חציל, מטוגנות או אפויות, חתוכות לקוביות בינוניות-קטנות
  • 1 גזר קטן, שבושל עד רכות, חתוך לקוביות בינוניות-קטנות
  • 5 כפות שמן זית
  • 2 כפות רכז עגבניות איטלקי
  • קורט מלח ופלפל שחור
  • 2-3 גבעולי פטרוזיליה ו/או כוסברה (עלים בלבד) קצוצים גס

תבואות פסטה מקמח כוסמין עדשים וקינואה (צילום אייל קרן)

אופן הכנה

  1. להכין את הפסטה אל דנטה
  2. לסנן ולשמור 1/2 כוס ממי הבישול
  3. לשטוף את הפסטה במים, לסנן
  4. לערבב הפסטה עם 2 כפות שמן זית
  5. להניח בקערת הגשה מתאימה
  6. במחבת, מחממים 3 כפות שמן זית, ומטגנים בו את קוביות הבצל להזהבה קלה
  7. מוסיפים את השום הקצוץ עד הזהבה
  8. מוסיפים את רכז העגבניות, חצי מהעגבניות המיובשות ופלפל שחור על פי הטעם
  9. להוסיף את מי הבישול ושאר העגבניות המיובשות (הערה: מי הבישול והעגבניות המיובשות תורמים מליחות)
  10. לבשל 3 דקות. לטעום ולהמליח, לפי הצורך
  11. לשפוך את הרוטב שנוצר על האטריות ולערבב
  12. להוסיף גם את החצילים והגזר ולתקן תיבול
  13. לפזר פטרוזיליה ולהגיש

בתיאבון

הוספת תגובה