מתכון: סלט פסטה חגיגי

לקראת החגים, ברילה מציע מתכון לסלט פסטה חגיגי ||| האורחים כבר בדרך ואתם רוצים להפתיע בסלט שיקשט את שולחן ||| סלט בלי הרבה מאמץ וגם תזכו לאין סוף מחמאות ||| כל הפרטים בהמשך <<<

סלט פסטה חגיגי של ברילה (צילום אפיק גבאי)

מצרכים ( 4-6 מנות)

  • חצי  חבילת פסטה ברילה מסוג פרפלה
  • סלסלת פטריות שמפיניון חתוכות לרבעים
  • 4  פטריות פורטובלו חתוכות לקוביות
  • 200  גרם חזה עוף חתוך לקוביות בגודל של כ- 2-3 ס"מ. צמחונים יכולים ללא סעיף זה
  • 100  גרם כרוב לבן חתוך לרצועות דקות
  • 100  גרם כרוב אדום חתוך לרצועות דקות
  • 2  גבעולי בצל ירוק קצוץ

    פסטה פרפלה ברילה (צילום יח"צ חו"ל)

  • 2  כפות שמן זית
  • חצי כפית מלח
  • כפית פפריקה

לויניגרט

  • 4 כפות שמן זית
  • 5 כפות חומץ בן יין
  • 1 כף סילאן
  • 1שם שום כתושה
  • כפית חרדל דיז'ון
  • חצי כפית פלפל שחור גרוס
  • כפית שטוחה מלח

לעיטור

  • 100 גרם פקאן קלוי
  • 50 גרם חמוציות

אופן הכנה

    1. מבשלים את הפסטה לפי הוראות היצרן ומסננים
    2. במחבת מניחים 2 כפות שמן זית ואת קוביות העוף, הפטריות המלח והפפריקה
    3. מערבבים ומטגנים עד להשחמה של קוביות העוף, מסירים מהאש ומצננים
    4. מערבבים היטב את כל מרכיבי רוטב הויניגרט
    5. מרכיבים את הסלט: הפסטה, הירקות הטריים, העוף והפטריות
    6. מוזגים את הרוטב ומערבבים
    7. מפזרים מעל פקאן קלוי וחמוציות

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות