מתכון: סלט עוף ותפוחים

מתכון של צחי בוקששתר, שף ובעלים ברשת בלאק ||| סלט מתוך תפריט הבריאות של Black Bar 'n Burger ||| מנה לשניים או כמנה ראשונה לארבעה ||| כל הפאטים והמתכון בהמשך <<<

סלט עוף ותפוחים של צחי בוקששתר (צילום יורם אשהיים)

מצרכים (2 מנות)

לסלט

  • 300 גרם חזה עוף נקי
  • גזר בינוני מגורר או חתוך לרצועות דקות
  • תפוח עץ ירוק טעים וגדול
  • עלי חסה רומאית
  • חסה אייסברג
  • חסה מיצונה
  • חסה ארוגולה
  • 5 חצאי אגוזים
  • מעט מלח

למרינדה:

  • כפית שמן זית
  • 1/4 כפית חומץ בלסמי לבן או חומץ בן יין איכותי אחר
  • כף עלי פטרוזיליה
  • כפית ריחן או כוסברה
  • כפית צימוקים
  • קורט פלפל שחור גרוס

לרוטב דבש ולימון

  • כף דבש
  • 2 כפות מיץ לימון
  • שן שום קטנה
  • 1/4 כפית חרדל
  • קורט מלח
  • כוס שמן זית

אופן הכנה

מכינים רוטב דבש ולימון

  1. טוחנים הכול במעבד מזון או ממחה חזק
  2. שומרים בצנצנת

מכינים את המרינדה

  1. משרים את הצימוקים במים חמים לעשר דקות ומסננים
  2. טוחנים הכל ביחד, רצוי בעלי ומכתש או מעבד מזון קטן (אפשר גם פשוט להעביר בכוח במסננת קטנה)

 הכנת המנה

    1. פורסים באלכסון את חזה העוף
    2. מברישים במרינדה את העוף או מערבבים בידיים וממש מעסים את המרינדה לתוך העוף
    1. לסופרי הקלוריות משאירים המרינדה. לכל השאר, מוסיפים שמן זית וצימוקים
    2. מחממים מחבת גריל, מטגנים את האגוזים במחבת היבשה, מניחים בצד
    3. מכינים את העוף במחבת (חשוב לא לייבש הבשר). טיפ: השיטה הטובה ביותר לדעת מצב הבשר היא לשבור את הפרוסה הכי עבה במרכז – אם היא לבנה הכול מוכן ומסירים מייד מהמחבת
    4. קורעים את עלי החסה הגדולים ומערבבים
    5. פורסים דק את התפוחים
    6. בוזקים מעט מלח על הירוקים ומוסיפים את העוף
    7. יוצקים כפית עד כף רוטב דבש ולימון
    8. מערבבים פנימה את הגזר והתפוחים
    9. שוברים את האגוזים ומפזרים
    10. מגישים מייד

בתיאבון

הוספת תגובה