מתכון: סופ-באניה מלחמניית באן

מסעדת VONG הויאטנמית מציעה גירסה חדשה לסופגנייה ||| לחמניית "הבאן" (לחמניות ענן), הפכה לסופגניה ||| סופ-באניה היא שילוב של באן וסופגניה לחנוכה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

סופבניה ב-VONG (צילום בועז לביא)

מצרכים ( 20 סופ-באניות)

לבצק

  • 1 ק"ג קמח לחם (עדיף של סוגת)
  • 25 גרם שמרים יבשים
  • 480 מ"ל מים פושרים
  • 100 גרם סוכר
  • 10 גרם מלח
  • ניתן להוסיף גם 2 כפיות שמן קנולה (לא חובה)

למילוי

  • כדור גלידה, ריבה, קונפיטורה וכו' –  לפי טעמו האישי של כל אחד

לפרוסט (הציפוי)

  • 200 גרם אבקת סוכר
  • 2 כפות חלב מרוכז
  • 4 כפות קרם קוקוס
  • 1 כפית צבע מאכל אדום טבעי

אופן הכנה

לבאנים

    1. בקערה נפרדת: מוסיפים סוכר, שמרים, מחצית מהמים ו- 100 גרם קמח
    2. מערבבים עם מטרפה למשך 2 דקות
    3. מכסים את הקערה עם ניילון נצמד ונותנים לשמרים לעבוד במשך 10 דקות
    4. מניחים במערבל הביתי שלנו את יתרת הקמח והמלח ומערבבים במשך 2 דקות
    5. מוסיפים את יתרת המים ואת הבצק שהכנו בקערה הנפרדת
    6. מערבבים בין 10 ל-15 דקות עד לקבלת בצק אחיד ומעט דביק
    7. מניחים את הבצק על משטח מקומח ומכסים עם מגבת לתפיחה ראשונה למשך 20 דקות
    8. לאחר התפחה זו, קורצים את הבצק  לכדורים של 50 גרם
    9. מכדררים עם מעט קמח
    10. מניחים בכלי אידוי ומכסים עם מגבת ל- 10 דק נוספות של תפיחה
    11. מניחים את כלי האידוי מעל סיר מים רותחים ומאדים כ-15 דקות
    12. הבאנים מוכנים – תוכלו למלא אותם במילויים מתוקים או מלוחים

לסופ-באניה

    1. מרתיחים שמן עמוק לחום של 170 מעלות
    2. לוקחים לחמניית באן מקוררת, פורסים באמצע לרוחב הלחמנייה
    3. מניחים בשמן שחומם מראש ומטגנים במשך 30 שניות בכל צד

 

למילוי

    1. למלא לפי הטעם האישי של כל אחד

לפרוסט (הציפוי)

    1. יש לערבב את כל החומרים לרוטב אחיד וללא גושים
    2. זולפים את הפרוסט מעל ומגישים

טיפ: לטבעוניים, ניתן לוותר על החלב המרוכז בפרוסט ולמלא את הסופ-באניה בסורבה.

חג חנוכה שמח ובתאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות