מתכון: סופגניות צבעוניות

לרגל חנוכה, שמרית מציעה מתכון לסופגניות צבעוניות ||| סופגניות ביתיות בשלל ציפויים וקישוטים צבעוניים ||| סופגניות  שיהפכו את שולחן החג לחגיגי ושמח במיוחד ||| סופגניות במילוי ריבה על בסיס שמן קוקוס ועם נטורינה – תחליף מרגרינה ||| פרטים ומתכון בהמשך <<<

סופגניות צבעוניות שמרית (צילום חן שוקרון)

מצרכים ( 20 מיני-סופגניות)

לבצק

  • 1 ק"ג קמח
  • 1 שמרים טריים שמרית (50 גר')
  • כפית מלח
  • 1/2 כוס סוכר (100 גרם)
  • 1 כפית גרידת לימון
  • 1 ביצה
  • 75 גרם נטורינה קוקוס שמרית רכה
  • 1.5 כוסות חלב פושר (360 מ"ל ניתן להחליף במים)

למילוי

  • 400 גרם ריבת תות/פטל

לציפוי

על פי בחירה (ראו באופן ההכנה)

סופגניות צבעוניות שמרית (צילום חן שוקרון)

אופן הכנה

  • בקערת מערבל עם וו לישה מערבלים קלות את כל החומרים, פרט לנטורינה והחלב, במהירות איטית
  • מוסיפים בהדרגה את הנטורינה והחלב ולשים במהירות בינונית כ-8 דקות עד לקבלת בצק אחיד ורך
  • משמנים את הבצק מכל צדדיו
  • עוטפים בניילון נצמד ומשהים לתפיחה עד הכפלת נפח 60-90 דקות
  • יוצרים מהבצק 20 כדורים חלקים בקוטר 4 ס"מ
  • מניחים כל כדור על ריבוע נייר אפייה גזור לריבועים
  • מכסים ומתפיחים עד הכפלת נפח
  • מחממים 1 ליטר שמן בסיר רחב ועמוק לטמפרטורה של 170 מעלות (השמן חם דיו כאשר מכניסים כף מעץ ומופיעות בועיות סביב הכף)
  • מעבירים את הבצק בעזרת הנייר לשמן ומטגנים כל כדור כ 2-3 דקות מכל צד עד לקבלת גוון זהוב
  • למלא בריבה
  • לבזוק אבקת סוכר

טיפ: להחדרת המלית בקלות, מעבירים את הריבה שהיא מהולה במעט מים לבקבוק לחיץ. חותכים את הפיה באלכסון להחדרה קלה.

נטורינה תחליף מרגרינה עשיר בשמן קוקוס שמרית (צילום טופ טאץ)

לציפוי שוקולד

  • לציפוי שוקולד מביאים לרתיחה 100 מ"ל שמנת מתוקה
  • יוצקים לקערה עם 200 גרם שוקולד שבור לקוביות ומערבבים
  • מצננים מעט וטובלים.

טיפ: ניתן להשתמש בשוקולד לבן, חלב או מריר.

לציפויים נוספים

  • מחממים קלות במיקרוגל אחד מהממרחים: ממרח חלבה, שוקולד או לוטוס
  • מצננים מעט וטובלים כל חלק עליון של הסופגנייה בציפוי
  • מניחים בצלחת

טיפ: ניתן לעטר במגוון אופציות: קוקוס טחון, קוקוס קלוי, שקדים, אגוזים, שברי קורנפלקס, תותים, עוגיות/ שוקולד קצוץ ועוד.

חג אורים שמח ובתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות