מתכון: סופגניות במילוי קרם מסקרפונה ומעדן פרי תות

מיה תעשיות מזון והשף ליאור אוחיון מציעים מתכון לחנוכה ||| מתכון לסופגניות לחג החנוכה אבל משודרגות ושונות ||| מילוי קרם מסקרפונה ומעדן פרי תות של מיה ישדרגו הסופגניה ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

סופגניות במילוי קרם מסקרפונה ומעדן פרי תות (צילום ליאור אוחיון)

מצרכים (15 סופגניות)

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 4 ביצים
  • חצי כוס שמן זית עדין
  • חצי כוס סוכר (160 גר')
  • 40 גר' (2 כפות) שמרים יבשים אינסטנט לאפייה של מיה
  • כפית מלח
  • 2 כפות תמצית רום של מיה
  • 5-2 כוסות מים פושרים

למילוי

  • 200 מ"ל שמנת מתוקה 38%
  • 4 כפות גבינת מסקרפונה
  • 4 כפות מעדן פרי תות של מיה
  • חצי חבילה פודינג וניל של מיה
  • חצי כפית צבע מאכל ורוד

לטוויל סוכריות צבעוניות

  • 3 כפות סוכר
  • שתי כפות של סוכריות צבעוניות לקישוט עוגה של מיה

לטיגון

 
- פרסומת -

 
  • סיר עם שמן לטיגון עמוק

אופן הכנה

  1. מכניסים את כל המרכיבים (למעט השמן לטיגון, כמובן) למיקסר עם וו לישה למשך 8-10 דקות, עד לקבלת בצק אחיד ורך מאוד
  2. לאחר קבלת עיסת הבצק מכסים בניילון נצמד ומתפיחים כשעה וחצי
  3. לאחר ההתפחה מפדרים משטח עבודה במעט קמח
  4. עושים כדור מהבצק שתפח
  5. מרדדים בעזרת מערוך לעובי של 2 ס״מ
  6. בעזרת רינג (5\5 ס״מ) או כוס בעלת שפה גדולה, קורצים עיגולים
  7. מתפיחים את העיגולים עוד 30 דקות
  8. מטגנים בשמן עמוק עד הזהבה יפה משני הצדדים

מילוי

  1. מכניסים את השמנת המתוקה, גבינת מסקרפונה, מעדן פרי תות, צבע מאכל והפודינג וניל למיקסר עם מקציף ומקציפים על המהירות הכי גבוהה עד שמתקבלת קצפת אחידה ויציבה
  2. מעבירים לשק זילוף עם צנטר ושומרים בקירור עד השימוש
  3. מכניסים את הצנטר לתוך הסופגנייה ומזלפים
  4. ממשיכים בתנועה סיבובית גם מעל לסופגנייה

טוויל סוכריות צבעוניות

  1. ממיסים במחבת את הסוכר עד להשחמה קלה
  2. מפזרים על נייר אפייה את הסוכריות הצבעוניות לקישוט ושופכים מעל את הסוכר המקורמל
  3. מעל העיסה של הקרמל והסוכריות הצבעוניות מניחים עוד נייר אפייה
  4. בעזרת מערוך מיישרים לשכבה דקה מאוד
  5. לאחר קירור התערובת, שוברים לחתיכות קטנות (5/5)
  6. מניחים לקישוט מעל קרם המסקרפונה

חג אורים שמח ובתיאבון

כתיבת תגובה