מתכון: נתחי סלמון בלימון ותפו"א חגיגי

מתכון חגיגי וקל להכנה ||| שנהיה לראש ולא לזנב והפעם עם סלמון ||| מתכון לדג וגם לתוספת תפוחי האדמה החגיגית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

פילה סלמון (צילום דני בר)

מצרכים

  • 250 גרם נתחי דג סלמון
  • 50 גרם פטרוזיליה קצוצה
  • 25 גרם שום קצוץ
  • 15 גרם שמן זית
  • 3 גרם מלח
  • 1 גרם פלפל שחור
  • 1/2 לימון

נתחי סלמון בטיגון

מצרכים לתוספת תפו"א

  • 2 תפוחי אדמה בינוניים מקולפים וחתוכים לקוביות של 2 ס"מ
  • שמן לויגון
  • 30 גרם פטרוזיליה קצוצה
  • 1 שן שום כתוש
  • מיץ לימון סחוט מ- 1/2 לימון
  • 3 גרם שמן זית
  • מלח ופלפל לפי טעם

נתחי סלמון מטוגנים

אופן הכנה

  1. מורחים מחבת חם במעט שמן ומניחים את הדג עם העור על פני המחבת
  2. מתבלים היטב במלח ופלפל
  3. צורבים את הדג כ- 2 דקות משני הצדדים ומניחים במגש
  4. מערבבים היטב בקערה את הפטרוזיליה, שום ושמן זית ומורחים את הדג באופן שווה בשני צדדיו
  5. מזלפים את הלימון על הדג
  6. מחממים תנור ל 200 מעלות ומכניסים את הדג לתנור למשך 5 דקות
  7. מבשלים בסיר עם מים את התפו"א (1/2 בישול)
  8. מסננים את התפו"א ומקררים
  9. מחממים את הסיר עם השמן ומטגנים את התפו"א היטב
  10. ברגע שקוביות התפו"א מוכנות, מעבירים לקערה ומוסיפים את שאר המרכיבים

אופן הגשה

מסדרים תפוחי האדמה לצד הדג בצלחת

בתיאבון

הוספת תגובה