מתכון: נמסיס שוקולד

עידו הרמן – שף קונדיטור מציע מתכון ||| נמסיס שוקולד לאירוח מושקע ונקמני ||| למה נמסיס? מה כל כך נקמן? ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

 

עוגת נמסיס שוקולד (צילום עידו הרמן – שף קונדיטור)

נמסיס Nemesis או Νέμεσις

עוגת השוקולד המכונה נמסיס נקראת כך על שם אלת הנקם וגם זו שמחלקת את המזל (פירוש השם נמסיס – To give what is du). מזל מתוק לכל מי שאוכל מעוגת הנמסיס.

  • מצרכים (10 יחידות, רינג קוטר 11ס"מ,גובה 2.5 ס"מ)
    320 גרם חמאה
  • 470 גרם שוקולד מריר
  • 170 גרם סוכר (מנה 1)
  • 200 גרם סוכר (מנה 2)
  • 140 גרם מים
  • 420 גרם ביצים (8 ביצים L)

עוגת נמסיס שוקולד (צילום עידו הרמן – שף קונדיטור)

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-110 מעלות
  2. עוטפים רינגים ממתכת בנייר כסף שישמש להם כתחתית ויימנע כניסת נוזלים
  3. מרתיחים המנה הראשונה של הסוכר (170 גרם) ומים בסיר ולאחר הרתיחה מורידים מהאש
  4. ממיסים במיקרו חמאה ושוקולד ומערבבים ביחד עם הסירופ סוכר
  5. מניחים בצד להתקרר מעט
  6. במיקסר עם וו הקצפה, מקציפים ביצים וסוכר (המנה השניה- 200 גרם) ביחד, עד לקבלת קציפת ביצים תפוחה ובהירה (8-10 דק' הקצפה)
  7. מקפלים קציפת ביצים ביחד עם השוקולד לתערובת אחידה
  8. מניחים את הרינגים העטופים בתוך תבנית אפיה
  9. מוזגים לתוכם את המסה כ-3/4 גובה
  10. מוזגים כוס מים לתוך תבנית האפיה (פעולה זו דואגת לשמור על לחות הנמסיס ואפיה עדינה)
  11. אופים כ-14 דקות (הערה חשובה: בגמר האפיה הנמסיס עדיין רוטט
  12. מכניסים לקירור במקרר (בשלב זה מתייצב הנמסיס)

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות