מתכון: מרשמלו טבעוני מחומוס

מהו מרשמלו ומקור השם Marshmallow ||| מרשמלו חגיגי לכל מדורה או על-האש אבל על בסיס חומוס ||| עשיר באנרגיה ולא כל כך מתוק ודביק ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך …

מעדן מרשמלו על בסיס חומוס (צילום דני בר)

מרשמלו Marshmallow

מי לא מכיר את גלילי המרשמלו הספוגי וצבעוני? בדרך כלל בצבע לבן או ורוד אבל לא רק. בסיס המרשמלו עשוי בדר"כ מעמילן תירס וחלבון ביצה שעם ג'לטין צבעי מאכל ותוספי טעם מוגש על שיפוד סביב אש פתוחה. חווית ילדות של ילדי המאה ה-21 בצפון אמריקה וגם בישראל.

מרשמלו יוצר לראשונה בסוף המאה ה-19 והוא נעשה על בסיס תמצית שורש צמח Marsh Mallow (נקרא בעברית נטופית רפואית או בלטינית Althaea Officinalis) שפירוש השם הוא "חלמית הביצות". צמח המרש-מלו העניק לממתק את המרקם הספוגי שהיום ז'לטין יוצר את המרקם הזה.

הנטופית הרפואית, היא ה מרשמלו Marshmallow היתה ידוע עוד בימי הרומאים והמצרים כצמח בעל סגולות ריפוי כי בכל חלקי הצמח ובמיוחד בשורשים ישנם חומרים ריריים,  פלבנואידים וטנינים אותם מיצו והשתמשו לטיפול כנגד חוליים רבים. גם כיום ידוע שלצמח יש סגולות מרגיעות לשיעול.

שוקו חם ומרשמלו (צילום תמר גולן)

מרשמלו על בסיס חומוס

זוהי גרסה חדשנית עשירה בחלבון (מקמח חומוס) שהוצגה לראשונה בתערוכת Zoom in Humus. טעימה ולא כלכך מתוקה, נמסה שמשפדים אותה על אש. יאמי. נסו ותיהנו.

מצרכים (3 טעמים)

  • 200 גרם מחית פירות או מיץ פירות או מים
  • 15 דפי ז'לטין
  • 750 גרם סוכר לבן
  • 370 גרם מים
  • 15 גרם חלבון חומוס
  • 100 גרם מים

לתיבול המרשמלו

  • 400 גרם גרגרי חומוס קלויים או מטוגנים
  • 50 גרם שוקולד מריר קצוץ
  • 100 גרם עוגיות שוקולד מרוסקות
  • קורנפלור לקימוח לפי הצורך

אופן הכנה

  1. מחממים את הכמות הראשונה של המים (או המיץ או המחית פרי)
  2. מוסיפים לתוכה את דפי הז'לטין
  3. מחברים בקלחת את הסוכר ואת מנת 370 גרם מים ומבשלים עד לטמפרטורה של 125 מעלות
  4. מחברים את חלבון החומוס עם 100 גרם מים ומקציפים במיקסר או עם מוט הקצפה
  5. מקציפים הנ"ל כ-10 דקות עד לקבלת קצף חזק ותפוח
  6. עם הגעת הסירופ לטמפרטורה של 125 מעלות (שלב 3 לעיל) יש לשפוך את הסירופ לקצף החומוס, באיטיות תוך כדי המשך הקצפה
  7. להקציף את המסה המאוחדת כ-5 דקות נוספות, באיטיות
  8. לשפוך למקצפת התפוחה את תערובת המים עם ז'לטין ולהקציף עוד 20 דקות !!!
  9. טיפ: ככל שהמסה תתקרר יותר, המרשמלו שיתקבל יהיה בעל נפח רב יותר
  10. בשלב זה מוסיפים למסה את גרגרי החומוס
  11. מוצאים 1/3 מהמסה לכלי נפרד
  12. מוסיפים השוקולד המריר ומערבבים
  13. חצי מהמסה עם השוקולד והחומוס (1/3 מכל מה שהכנו) נפריד לכלי נוסף (כך שיהיו 3 כלים עם 1/3 בכל כלי)
  14. נוסיף למסה הנותרת את העוגיות המרוסקות

הערה: כך יהיו לנו 3 טעמים: רגיל עם חומוס, חומוס ושוקולד, חומוס עם שוקולד ועוגיות.

  1. לשפות לכלי שטוח ומקומח בקורנפלור להתקררות
  2. לחלק למנות אישיות בכל טעם ולשפד על שיפוד עץ
  3. לחמם על הגריל וליהנות

בתיאבון

הוספת תגובה