מתכון: מרק חורפי צמחוני חרירה Harira الحريرة

מרק ירקות טבעוני ועשיר מהמטבח הצפון אפריקאי ||| מרק שהוא טכס סיום צום הרמדאן הגיע לשולחן היהודי בצפון אפריקה ||| מתכון למרק חורפי עשיר ומזין ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

מרכיבי החריעה לפני הוספת המרק (צילום דני בר)

אל-חרירה الحريرة Harira

מקורו של המרק העשיר הוא מארוחות שבירת צום הרמדאן. כל סועד מקבל את זבניה דיל חרירה زابانيا إلى حريري שהיא קערית חרס עמוקה מלאה מרק וכך שוברים את הצום. פירוש המילה חרירה הוא משי בערבית וכך מכנים המרק בזכות המרקם הרך והייחודי שהוא עדין ואוורירי אבל גם סמיך ומזין. השילוב המיוחד למרק זה הוא תודות לבישול הקטניות לחוד משאר מרכיבי המרק ושילובן עם אטריות דקיקות ומיץ לימון. חרירה מכילה את מרבית אבות המזון ועל כן נחשבת לארוחה שכוללת חלבונים מהצומח, פחמימות, ויטמינים, מינרלים ועשירה בסיבים תזונתיים.

 
- פרסומת -

 

מצרכים

  • 2 כוסות גרגרי חומוס שהושרו לילה
  • 2 כוסות עדשים חומים שהושרו לילה
  • כוס אטריות (אחרי בישול)
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה
  • 1/2 חבילת פטרוזיליה
  • 1 ראש סלרי חתוך לקוביות בינוניות
  • 3 בצלים קצוצים קטן
  • 3 עגבניות גדולות מגורדות
  • 1.5 כפות רסק עגבניות
  • 2 ליטר מים רותחים
  • 1 כפית כורכום
  • מיץ מלימון אחד
  • מלח ופלפל לפי הטעם

אופן הכנה

  1. מרתיחים את החומוס בנפרד עד התרככות
  2. מרתיחים את העדשים בנפרד עד התרככות
  3. מטגנים את הבצלים הקצוצים עד לשקיפות
  4. מוסיפים את הסלרי וממשיכים וטגן כמה דקות
  5. מוסיפים את העגבניות המגורדות ורסק העגבניות וממשיכים לטגן יחד עוד 3 דקות
  6. מבשלים בסיר עם תוצרי הטיגון, את החומוס והעדשים שהרתחנו לפני כן
  7. לאחר שעה של בישול מוסיפים הכורכום, מלח, פלפל, פטרוזיליה וכוסברה הקצוצים
  8. מתקנים טעם עם מיץ לימון
  9. מבשלים 45 דקות נוספות על להבה נמוכה
  10. טיפ: להכניס את כל המרק או 3/4 למערבל מזון ולרסק לקבלת מרקם "משי"

בתיאבון

כתיבת תגובה