מתכון: מרקי חורף מזינים

לכבוד הקור החורפי, קפה גרג משתפת את קוראינו ||| המרק ידוע כמזון מנחם ובריא העוזר להעביר את ימי הקור הגשומים ||| לתיאבון החורפי אין כמו מרק חם מזין ובריא ||| לפרטים ולמתכונים בהמשך <<<

מרק עגבניות

מרק עגבניות (צילום אסף לב)

מצרכים (6 מנות)

  • 50 גרם בצל סגול
  • עגבניות טריות בשלות חתוכות לקוביות גסות
  • 1 קופסת שימורים עגבניות תמר מרוסקות (500 גרם)
  • מלח שאטה
  • חצי כוס אורז
  • חצי ליטר מים
  • שיני שום
  • כפית סוכר

אופן הכנה

  1. מתחילים בטיגון עדין של קוביות העגבניות, הבצל והשום
  2. לאחר 7 דקות בערך מוסיפים את שאר המרכיבים  למעט האורז
  3. מבשלים 25 דקות
  4. טוחנים ברמבו בפולסים
  5. מוסיפים את האורז ומבשלים עוד 15 דקות
  6. מתקנים תיבול (במלח בלבד) ומכבים את האש

מרק עדשים כתומות

מרק עדשים כתומות (צילום אלעד גוטמן)

מצרכים (6 מנות)

  • 250 גרם תפו"א חתוך לקוביות גסות
  • 100 גרם בצל סגול חתוך גס
  • 150 גרם גזר חתוך גס
  • 3 שיני שום
  • 150 גרם עדשים כתומות
  • ליטר וחצי מים
  • מלח
  • כמון

אופן הכנה

  1. מתחילים עם טיגון קל של הבצל
  2. לאחר 4 דקות מוסיפים את תפו"א השום והגזר ל- 3 דקות נוספות
  3. מוסיפים את המים והעדשים ומבשלים חצי שעה
  4. מתבלים במלח וכמון (בכמה שלבים)
  5. טוחנים

בתאבון!!!

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות