מתכון: מאפינס ירקות לילדים

החופש הגדול הוא הזדמנות נהדרת לבילוי משותף עם הילדים ||| כמה נהדר להכין יחד אוכל טעים, שיהיה גם מזין ובריא וגם זמן איכות וכיף יחד עם הקטנים ||| Nany, בראשות השף נדב חג'ג', יחד עם הגר עוז, מחברת הספר "לאכול בריא זה משחק ילדים", מגישים החופש מתכון מפנק ||| המאפינס לא תופחים מאוד לכן ניתן להשתמש בכל קמח שאתם אוהבים, או לערבב בין קמחים וכמובן גם להכין מקמח ללא גלוטן ||| לפרטים והמתכון בהמשך <<<

מאפינס ירקות לילדים (צילום נועה סטרלינג)

מצרכים

  • 1 כוס קמח (לבן/כוסמין/ תמי/ עדשים/ אורז)
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • קורט מלח
  • רבע כוס חלב קוקוס/ שקדים/ סויה או אחר
  • 3 כפות שמן זית
  • 1 כף גדושה של טפנד זיתים של Nany
  • כ-5-6 עגבניות שרי חצויות לחצי או כפית ממרח עגבניות מיובשות של Nany
  • חצי כפית אורגנו

אופן הכנה

  1. אופים את עגבניות השרי החצויות כ-10 דקות בתנור, או מקפיצים אותן קלות במחבת כ-2 דקות – ומקררים
  2. שמים בקערה קמח ואבקת אפייה ומוסיפים את שאר הרכיבים לפי סדר הופעתם
  3. מערבבים עד קבלת בלילה חלקה די סמיכה (אם היא נוזלית מידי ניתן להוסיף 2-3 כפות קמח)
  4. טועמים ומוסיפים מטפנד הזיתים לפי הטעם
  5. מוסיפים את עגבניות השרי או כפית ממרח עגבניות מיובשות של Nany ומערבבים
  6. ממלאים תבניות קאפקייקס בבלילה עד למחצית התבנית
  7. אופים ב-180 מעלות עד שהמאפינס שחומים מלמעלה ומוכנים גם מלמטה
  8. מקררים ומגישים לצד סלט רענן

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות