מתכון: לביבות לכל השנה

לביבות לא רק לחנוכה ||| לביבות בריאות של קינואה וחמוציות ||| לביבות מהירות הכנה של זוקיני ובצל סגול ||| לביבות תפוחי עץ אפויות ומתוקות ||| לביבות לצליאקים מכרישה ופטה נטולות גלוטן ||| לביבות כתומות ומושקעות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך…

לביבות כל השנה (צילום דני בר)

לביבות קינואה עם חמוציות

מצרכים 

  • 1כוס קינואה (לפני בישול)
  • 2כוסות מים (לבישול הקינואה)
  • 1/2כוס חמוציות בלי סוכר
  • 1/2כוס אגוזי מלך טחונים
  • 4כפות בצל ירוק קצוץ דק
  • 1 כף רוטב סויה
  • 1 כף רוטב צ'ילי מתוק
  • 2כפות שומשום קלוי
  • 2-3ביצים M
  • פרורי לחם/ שיבולת שועל טחונה לפי הצורך
  • 3כפות שמן קנולה לטיגון

אופן הכנה

  1. הרתיחו ובשלו על אש קטנה כוס קינואה יחד עם שתי כוסות מים במשך כ-20 דקות
  2. כבו את הלהבה והשאירו את הסיר סגור כ-20 דקות נוספות
  3. הוציאו את הקינואה המבושלת וסננו לקערה להצטנן
  4. הוסיפו את כל שאר הרכיבים וערבבו היטב
  5. תנו לעיסה לשבת בקערה במשך כ-20 דקות כדי שכל הטעמים יספגו היטב
  6. צרו לביבות שטוחות מאוד מהתערובת
  7. חממו מחבת עם שמן קנולה – לא יותר מ-3 כפות
  8. כשהשמן חם מאוד הכניסו את הלביבות וטגנו אותן קלות משני הצדדים עד שיתקבל גוון זהבהב
  9. הוציאו את הלביבות מהמחבת והניחו אותן על ניר סופג

לביבות זוקיני ובצל סגול

מצרכים 

  • 4 זוקיני או קישואים בינוניים
  • 1 בצל סגול קטן
  • 1 ביצה
  • 3 כפות פירורי לחם
  • מעט מלח
  • קורט פלפל שחור טחון
  • 1/2 כפית פפריקה אדומה
  • שמן קנולה לטיגון

אופן הכנה

  1. גרדו בפומפייה דקה את הקישואים או הזוקיני על קליפתם וסחטו היטב

טיפ: אם יש לכם זמן, מומלץ להניח את הזוקיני המגוררים במסננת כחצי שעה כדי שיגירו נוזלים. אם אין לכם זמן פשוט סחטו חזק.

  1. חתכו את הבצל לקוביות קטנות מאוד והוסיפו לקערה יחד עם הזוקיני
  2. הוסיפו ביצה אחת טרופה, 3-2 כפות פירורי לחם ואת התבלינים וערבבו היטב

טיפ: אם העיסה נוזלית הוסיפו עוד פירורי לחם.

  1. צרו לביבות דקות וטגנו בשני הצדדים עד השחמה
  2. הוציאו את הלביבות לצלחת מרופדת בכמה שכבות של נייר סופג והניחו שכבות של נייר סופג גם מעליהן ומעליו צלחת, כדי שהשמן ייספג בנייר עד כמה שניתן
צילום: ניר עצמון

לביבות תפוחי עץ אפויות

 
- פרסומת -

 

מצרכים 

  • 2 תפוחים ירוקים
  • 4כפות שטוחות קמח מלא
  • קליפת לימון מגוררת
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 1/2כפית קינמון טחון
  • 2ביצים

אופן הכנה

  1. גלענו את התפוחים וגרדו אותם על פומפייה גסה
  2. ערבבו את התפוחים המרוסקים עם שאר החומרים ושמרו במקרר למשך שעה
  3. חממו תנור ל- 150 מעלות ורפדו תבנית תנור בנייר אפייה
  4. צרו בעזרת כף לביבות מהתערובת אותן תניחו בתבנית. טיפ: הקפידו לשמור על מרווח של סנטימטר לפחות בין הלביבות
  5. אפו עד להשחמה קלה
לביבות טעימות כל יום (צילום דני בר)

לביבות כרישה ופטה

מצרכים 

  • 1 ק"ג כרישה
  • 1 ביצה
  • 3כפות קמח אורז מלא
  • 100גרם גבינת פטה 5% מעוכה
  • 4כפות שמן זית כתית מעולה
  • קורט סומק

אופן הכנה

  1. חיתכו את החלק הלבן של הכרישה לפרוסות דקות וחילטו במי מלח רותחים עד לריכוך
  2. לאחר מכן סחטו את הכרישה היטב
  3. העבירו את הכרישה ואת והביצה למעבד מזון ורסקו למחית
  4. העבירו לקערה, הוסיפו את הגבינה ויתר החומרים (פרט לסומק)
  5. צרו לביבות והניחו על תבנית מרופדת בנייר אפייה
  6. חממו מראש תנור לחום של 180 מעלות בתכנית גריל, הכניסו את התבנית וצלו כ-7 דקות, עד להשחמה של הלביבה
  7. פזרו מעט סומק והגישו
לביבות טונה ברוטב יוגורט ועשבי תיבול (צילום: ניר עצמון)

לביבות כתומות

מצרכים 

  • 2 בטטות בינוניות
  • 3גזרים בינוניים
  • כוס דלעת
  • 4כפות אגוזי מלך או פקאן קצוצים גס
  • 2כפות זרעי חמניות קלופים
  • 1/2 כוס צימוקים כהים
  • 2-3 ביצים
  • 2כפות סילאן
  • 4 כפות פירורי לחם או שיבולת שועל
  • 3 כפות שמן קנולה
  • קורט קינמון

אופן הכנה

  1. גרדו את הבטטות, הגזרים והדלעת על פומפייה וסחטו
  2. טרפו את הביצים היטב הוסיפו לקערה וערבבו
  3. הוסיפו את כל החומרים הנוספים, ערבבו היטב והשהו בקערה במשך כ-20 דקות כדי שכל הטעמים יספגו יחד
  4. חממו מחבת עם שמן קנולה – לא יותר מ-3 כפות
  5. צרו לביבות שטוחות מאוד ורק לאחר שהשמן חם מאוד הכניסו אותן למחבת
  6. טגנו אותן קלות משני הצדדים עד שתקבלו גוון זהבהב
  7. הוציאו את הלביבות מהמחבת והניחו אותן על ניר סופג

בתיאבון

כתיבת תגובה

סגירת תפריט