מתכון: כנאפה גבינות

מיוחד לחג השבועות מבית היוצר של השף גיא פרץ ||| שף גיא פרץ, דור 3 למשפחת שפים עם כנאפה ביתית ||| המתכון לחג בהמשך <<<

כנאפה (צילום דן בר דב)

כנאפה גבינות

חומרים למחבת עגולה קוטר 26״

כנאפה (צילום רואי פרסול)

מרכיבים

 
- פרסומת -

 
  • 400 גרם אטריות קדאיף
  • 50 גרם חמאה או 35 מ"ל שמן זית
  • 150 גרם גבינת עיזים
  • 2 כפות חמוציות
  • 2 כפות אגוזי מלך

לסירופ

  • כוס מים
  • כוס סוכר
  • מיץ מחצי לימון
  • מקל קינמון
  • ענף נענע או לואיזה
  • כף ג'ינג'ר חתוך גס

אופן ההכנה

    1. ממיסים את החמאה, מפוררים את אטריות הקדאיף לחוטים ומערבבים עם החמאה המומסת (או שמן הזית)
    2. מרפדים את המחבת במחצית מהקדאיף
    3. פורסים את גבינת העיזים לפרוסות בעובי חצי ס"מ
    4. מסדרים הפרוסות על הקדאיף בצורה אחידה
    5. מפזרים מעל את החמוציות והאגוזים
    6. מכסים בשכבה נוספת של קדאיף ומהדקים היטב
    7. מניחים על להבת הגז ומטגנים עד הזהבה כ- 4 דקות
    8. הופכים בזהירות ומטגנים מהצד השני
    9. מרתיחים את חומרי הסירופ כ- 15 דקות עד לקבלת סירופ סמיך
    10. יוצקים מעל הכנאפה

בתיאבון

כתיבת תגובה

סגירת תפריט