מתכון טבעוני: לחמניות במילוי פיצה

יוספה בן כהן, בעלת הבלוג yovegan, מגישה מתכון מיוחד וטבעוני, קל הכנה ||| שילוב של רוטב עגבניות בזיליקום דורות וצהובה טבעונית משומשו ||| לחמניות ביתיות בציפוי קריספי, כשבתוכן פיצה עשירה ברוטב עגבניות וגבינה ||| מתאים לאירוח והגשה ולארוחת ערב לכל המשפחה ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

לחמניות במילוי פיצה (צילום: ניסים בן כהן)

מצרכים (ל- 12 יחידות)

לבצק

  • 500 גר’ קמח לבן/כוסמין
  • כוס מים פושרים
  • 1/2 כוס רסק תפוחי עץ
  • 2 כפות שמן זית
  • 1 כף סוכר
  • כפית שמרים יבשים
  • כפית אורגנו
  • כפית מלח

למילוי

  • 1 חב’ רוטב עגבניות בזיליקום "דורות" במגשיות (160 גרם)
  • 3 פרוסות צהובה 9% "משומשו"

לציפוי

  • 2 כפות שמן זית
  • 2 כפות קטשופ
  • כפית אורגנו
  • שומשום

לחמניות במילוי פיצה (צילום: ניסים בן כהן)

אופן הכנה

  • מניחים בקערת מערבל מזון או מיקסר, את כל רכיבי הבצק ללא המלח
  • לשים במהירות בינונית כ- 10 דקות עד לקבלת בצק מבריק וחלק
  • מוסיפים את המלח ולשים עוד כ- 2 דקות
  • מעבירים את הבצק למשטח מקומח ונותנים לו מנוחה של כ- 20 דקות (רצוי לכסות במגבת נקייה)
  • מחלקים את הבצק ל- 12 כדורים שווים
  • חותכים כל פרוסת צהובה ל-4 ריבועים שווים
  • מוציאים את רוטב העגבניות מהקפאה ומחלקים כל מקל רוטב ל- 3 חלקים שווים (בסה"כ 4 יחידות)
  • משטחים מעט כל עיגול בצק ומניחים עליו ריבוע צהובה וקוביית רוטב קפוא
  • סוגרים היטב את הבצק מעל המילוי ומכדררים לכדור
  • מניחים על תבנית אפיה ומניחים את התבניות עם הלחמניות בצד לתפיחה קצרה
  • מערבבים את חומרי הציפוי, מלבד השומשום
  • בעזרת מברשת מצפים את הלחמניות בתערובת הקטשופ ומפזרים שומשום מעל
  • מכניסים את התבניות לתנור (אין צורך לחמם מראש) ומכוונים את התנור לטמפ’ של 180 מעלות (הלחמניות יתפחו בתנור בזמן החימום)
  • אופים כ- 30 דקות או עד שהלחמניות מוכנות ומוזהבות

בתיאבון

הוספת תגובה