מתכון: טארט שוקולד

לקראת החורף כרמית חולקת מתכון מפנק ||| טארט שוקולד עשיר טעמים וגם קלוריות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

טארט שוקולד (צילום גלי איתן)

מצרכים (תבנית טארט 26 קפיצית)

לבצק

  • 50 גר׳ אבקת סוכר (2.5 כפות)
  • 100 גר׳ חמאה או 70 גר' שמן זית עדין
  • 1 ביצה שלמה
  • 1 חלמון ביצה
  • 200 גר׳ קמח לבן (1 כוס)

טארט שוקולד (צילום גלי איתן)

למילוי השוקולד

  • 1 כף דבש
  • 70 גר׳ חמאה או 50 גר' שמן זית עדין
  • 175 גר׳ שוקולד אגו מריר 60% מוצקי קקאו (2 טבלאות)
  • 190 מ״ל שמנת מתוקה (3/4 כוס)

אופן הכנה

    1. במיקסר עם וו גיטרה, מעבדים את אבקת הסוכר והשמן או חמאה עד שמתקבל מרקם של מיונז
    2. מוסיפים את הביצה והחלמון ומעבדים עד לקבלת מרקם אחיד וקרמי
    3. מוסיפים את הקמח ומעבדים רק עד שנוצר בצק
    4. מוציאים מהמיקסר ומשטחים
    5. עוטפים היטב בניילון נצמד ומקררים לפחות שעה
    6. בין שני ניירות אפייה מרדדים את הבצק, ומניחים על תחתית תבנית טארט
    7. מקפיאים לפחות 10 דקות
    8. בינתיים מחממים תנור ל-180 מעלות
    9. אופים את הבצק אפייה עיוורת (מניחים משקולת או קטניות על הבצק) עד שהבצק מזהיב, כ-25 דקו

מילוי השוקולד

    1. בקערה חסינת חום מחממים את השוקולד והשמן או חמאה (לא צריך להמיס לחלוטין)
    2. בסיר קטן מביאים את השמנת והדבש לסף רתיחה
    3. מוזגים את השמנת הרתוחה על תערובת השוקולד מסעיף 10 לעיל
    4. מערבבים היטב בעזרת מרית עד שמתקבל קרם אחיד וחלק
    5. מוזגים את הקרם אל תוך מלית הטארט האפויה ומניחים לו להתייצב
    6. ניתן לשמור במקרר ולהוציא כ-15-25 דקות לפני ההגשה

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות