מתכון: חלת "מטיילים" מנצחת

רשת מלונות מטיילים מציע לשוהים בבית מתכון ||| מתכון שאפשר לשתף עם הילדים ||| קל להכנה ועדיף לאכול חלה טריה מעשה ידיכם ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

חלות מלונות מטיילים (צילום אתר מטיילים)

מצרכים

  • 1 ק"ג קמח
  • 4 כפות סוכר
  • 1 כף מלח
  • חבילת שמרים יבשים
  • 1/2 כוס שמן זית
  • 3 כוסות מים
  • 1 ביצה L
  • שומשום ומלח

אופן הכנה

  1. שמים בקערת מיקסר את הקמח, מלח, סוכר ושמרים ומערבבים בוו גיטרה
  2. תוך כדי ערבוב שופתים את השמן והמים עד לקבלת תערובת בצק אחידה וגמישה
  3. מכסים את הקערה בניילון ניצמד או מגבת כ-40 דקות עד להכפלת גודל הבצק
  4. מחלקים ל-10 כדורים
  5. לוקחים כדור ויוצרים 3 נקניקי בצק

6. קולעים 3 נקניקי בצק לצמה

7. כך עושים עם שאר הכדורים כך שיתקבלו 10 חלות

8. מערבבים הביצה ומורחים על כל חלה

9. מפזרים שומשום או סוכר (עדיף חלק שומשום וחלק סוכר)

 
- פרסומת -

 

10. מניחים את החלות על תבנית אפיה עם נייר אפייה

11. משהים לתפיחה נוספת של 35 דקות לפחות עד להכפלת נפח החלה

12. מחממים תנור 170 מעלות

13 מכניסים התבניות לתנור לכ-20 דקות או עד הזהבה

רשת מלונות מטיילים מאחלת בתיאבון

כתיבת תגובה