מתכון: חלה לשבת וחג עם קמח חלה

לחגי תשרי, הטחנות הגדולות של א"י בחיפה מציעה קמח חלה מיוחד ||| קמח חיטה לבן מועשר, ללא צורך בניפוי, המתאים במיוחד לאפיית חלות ומאפים בעלי נפח גבוה ||| הקמח החדש נארז סמוך לטחינתו ולאחר ניפויו באריזה מבוקרת המונעת התפתחות חרקים ||| האריזה המיוחדת חוסכת זמן וטרחה הכרוכים בניפוי הקמח ||| פרטים נוספים ומתכון בהמשך <<<

חלה לחג (צילום מנחם גרייבסקי)

קמח חלה של הטחנות הגדולות של א"י

הקמח מיוצר מתערובת של 5 סוגי חיטה מובחרים, באיכות גבוהה, והוא מועשר בגלוטן ובלתת שעורה, התורמים לקבלת מאפים אווריריים ובעלי נפח גבוה. הגלוטן הוא חלבון המצוי בגרעין החיטה אשר במגע עם מים בזמן עיבודו, תורם לגמישותו של הבצק ויוצר מעין רשת חזקה ואלסטית המייצבת את הבצק. הרשת מאפשרת להחזיק בגזים החודרים לבצק בעת הלישה, ובכך היא מעניקה ללחם נפח וגובה יפים.
בנוסף לגלוטן, מועשר קמח החלה גם בלתת שעורה שהוא גרעין דגן שעבר תהליכי הנבטה וקלייה. בזמן הנביטה נוצרים בגרעין אנזימים (עמילאז Amylase) שאחראים על פירוק העמילן והפיכתו ל"מזון" זמין לשמרים. הוספת לתת השעורה מייעלת את פעילות השמרים ומקצרת במידה ניכרת את פרק הזמן הנדרש להתפחת הבצק. הקמח מתאים במיוחד לאפיית חלות, לחמים, לחמניות, בצקי שמרים ולכל בצק הדורש נפח מאפה גבוה.

מחיר אריזת קמח חלה ללא צורך בניפוי: 7 – 10 שקלים לאריזה של 1 ק"ג.

מתכון לחלה של ראסל זקס (המאפייה של ראסל, ירושלים)

אפייה: 4 חלות במשקל 450 גרם כל אחת, תנור מחומם ל-180 מעלות, 40 דקות

קמח חלה ללא צורך בניפוי של הטחנות הגדולות של א"י (צילום מנחם גרייבסקי)

מצרכים

  • 1 ק״ג קמח חלה ללא צורך בניפוי מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 70 גרם (1/3 כוס) סוכר מתוצרת הטחנות הגדולות של א"י
  • 10 גרם (1 כף) שמרים יבשים
  • 550 מ"ל (1/3+2 כוסות פחות 1 כף) מים
  • 100 מ"ל (1/2 כוס) שמן זית
  • 20 גרם (1 כף) מלח
  • 1 ביצה + 1 כפית מים להברשה
  • שומשום / קצח / פרג (לא חובה)

אופן הכנה

  1. מערבבים את כל חומרי הבצק מלבד המלח, בקערת מיקסר עם וו לישה, במהירות איטית במשך כדקה
  2. מוסיפים את המלח וממשיכים ללוש כ-5 דקות עד לקבלת בצק אחיד
  3. מניחים בקערה משומנת קלות, מכסים בניילון נצמד ומתפיחים בטמפרטורת החדר עד להכפלת הנפח
  4. לשִׁים להוצאת האוויר מהבצק
  5. מכניסים למקרר למשך לילה (לא חובה. אם אין אפשרות, ניתן להתפיח פעם שנייה במקום קריר)
  6. מוציאים שוב את האוויר מהבצק
  7. מכסים בניילון נצמד ומניחים בטמפרטורת החדר להתפחה נוספת
  8. מחלקים את הבצק ל-4 חלקים שווים, ומחלקים כל רבע ל-3 חלקים שווים
  9. יוצרים 3 רצועות וקולעים צמה
  10. מניחים בתבנית מרופדת בנייר אפייה
  11. מברישים בביצה
  12. מכסים בניילון נצמד ומניחים במקום חמים כ-30 דקות לתפיחה נוספת
  13. במהלך ההתפחה כשהביצה מתייבשת, מברישים שוב ומפזרים מעל שומשום, קצח או פרג
  14. אופים כ-40 דקות בתנור שחומם מראש ל-180 מעלות, עד לקבלת צבע זהוב יפה.

למידע ולמתכונים נוספים באתר <<<

הוספת תגובה