מתכון: חוּמִיּוֹת או בְּרָאוּנִיז Brownies

עידו הרמן – שף קונדיטור, מציע מתכון חורפי עשיר ||| מתכון עשיר ומורכב ||| מצרכים שיש תמיד בבית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

חומיות בראוניז (צילום: עידו הרמן, שף קונדיטור)

מצרכים

  • 350 גרם ביצים שלמות (7 ביצים M)
  • 70 גרם חלבון (חלבון מ-7 הביצים הנ"ל)
  • 225 גרם סוכר לבן
  • 225 גרם סוכר חום כהה
  • 360 גרם חמאה או 270 גרם שמן זית עדין
  • 260 גרם שוקולד מריר 70%-80%
  • 135 גרם קמח
  • 80 גרם שוקולד לבן קצוץ
  • 80 גרם שוקולד חלב קצוץ

חומיות בראוניז (צילום: עידו הרמן, שף קונדיטור)

אופן הכנה

    1. לחמם תנור ל-160 מעלות
    2. לעטוף מסגרת מלבנית בגודל 30 X 40 בנייר כסף (או לרפד בנייר אפיה)
    3. להמיס במיקרו שוקולד מריר ביחד עם חמאה או השמן זית
    4. לערבב חלבוני הביצים ו-2 סוגי הסוכר למסה אחידה
    5. להוסיף תערובת חלמוני ביצים לשוקולד המומס
    6. לערבב לאחידות השוקולד, להוסיף קמח ולבסוף שוקולד קצוץ
    7. לצקת למסגרת/תבנית ולאפות כ-15-20 דקות, עד שהשוליים מתחילים להתייצב
    8. לקרר כ-4 שעות, לפני החיתוך (הבראוניז צריך להיות לח ונימוח ולא יבש וקשה)

תוספות שונות

אגוזים, שטרוייזל מלמעלה, עדשים מלעלה ו/או טיפה מלח אטלנטי מלמעלה.

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות