מתכון: דג לברק סלט משאוויה וטחינה

שף אבי ביטון וטחינה אחוה מציעים מתכון ||| דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה גולמית ||| מנה קלה להכנה שיכולה להיות גם ראשונה וגם עיקרית ||| מנה מתאימה גם לליל סדר לאוכלי קטניות ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

דג לברק עם סלט משאווייה וטחינה (צילום אבי ביטון)

מצרכים (ל-2 מנות)

  • 1 דג לברק שלם
  • 2 כפות שמן זית
  • רבע כפית מלח ים
  • חצי לימון

לסלט

  • 1 בצל
  • 4 עגבניות מגי
  • 1 פלפל חריף
  • חצי כוס טחינה גולמית אחוה

אופן הכנה

  1. מתבלים את הדג במלח
  2. צולים את הדג על הגריל או בתנור כ-5 דקות מכל צד
  3. פורסים את העגבניות, הבצל והפלפלים החריפים לקוביות
  4. צולים את קוביות הירקות עד שמתרככים
  5. חותכים לחתיכות קטנות יותר ומועכים אותם מעט
  6. מערבבים את המחית ירקות הגסה ומתבלים במלח גס, פלפל ומעט לימון
  7. מוסיפים מעל את הטחינה הגולמית

בתיאבון וחג כשר ושמח

הוספת תגובה