מתכון: בראוניז תמרים ומסקרפונה

בראוניז על בסיס תמרי מג'הול ||| תמרים שמוסיפים עסיסיות וצבע לבראוניז ||| תוספת נחמדה לבראוניז היא טופי מסקרפונה ||| בראוניז משודרגים ובריאים ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך…

בראוניז עם ריקוטה (צילום אסף אמברם)

מצרכים (תבנית מרובעת 20 ס"מ)

  • 10תמרים מג'הול גדולים וללא החרצן (כ-220 גרם נטו)
  • 240 מ"ל מים
  • 1 כפית שטוחה סודה לשתייה
  • 125 גרם גבינת מסקרפונה
  • 1 כף אבקת סוכר
  • 2 ביצים (אחת הביצים מופרדת- חלבון וחלמון לחוד)
  • 70 גרם קמח לבן
  • 20 גרם אבקת קקאו איכותית
  • 1 כפית אבקת אפיה
  • 1/2 כפית קינמון
  • 50 גרם שמן זית עדין
  • 50 גרם סוכר חום כהה
  • 1/4 כפית מלח

בראוניז (צילום דני בר)

אופן הכנה

  1. מניחים התמרים בסיר בינוני, בוזקים המים ומביאים לרתיחה
  2. מנמיכים הלהבה לבינונית, מוסיפים סודה לשתייה
  3. מערבבים ומבשלים כ-5 דקות (שימו לב שהתערובת לא תגלוש)
  4. מכבים הלהבה, ומשהים עם מכסה על הסיר, כ-10 דקות
  5. מכניסים לבלנדר וטוחנים כ-3 דקות עד קבלת תערובת חלקה
  6. מצננים 15 דקות
  7. מערבבים המסקרפונה עם חלמון (הצהוב) ביצה ואבקת סוכר עד קבלת תערובת חלקה ואחידה. שומרים בקירור
  8. מחממים תנור ל-160 מעלות ומשמנים התבנית במעט שמן זית עדין וזורים מעט קמח לבן על השמן המרוח
  9. מנפים לקערה את הקמח, אבקת הקקאו, אבקת האפיה והקינמון
  10. מקציפים במיקסר, את השמן זית, סוכר ומלח למשך כ-5 דקות, עד קבלת תערובת תפוחה ואוורירית
  11. מוסיפים ביצה והחלבון (שנשאר מהביצה השנייה) ומקציפים כ-3 דקות
  12. מנמיכים המהירות ויוצקים אט אט את תערובת התמרים הפושרת
  13. מערבבים מעט ומוסיפים את תערובת הקמח וממשיכים לערבב עד קבלת בלילה אחידה
  14. יוצקים לתבנית האפייה
  15. עורמים בעזרת כף תלוליות קטנות מתערובת המסקרפונה
  16. אופים כ-35 דקות עד שפני העוגה מתייצבים
  17. מצננים
  18. חותכים לקוביות בגודל הרצוי ושומרים בכלי אטום. הבראוניז יכולים להחזיק כשבוע (אם לא נזללו לפני כן)

טיפ: רוטב טופי מסקרפונה

מניחים בסיר קטן 125 גרם מסקרפונה, 70 גרם סוכר חום כהה וקורט מלח ומחממים על להבה נמוכה תוך כדי ערבוב עד לבעבוע קל. מוסיפים כף ברנדי ומערבבים ומורידים מהכריים. יש לבזוק מעל הבראוניז מיד לפני ההגשה.

בתיאבון

הוספת תגובה