מתכון: בראוניז משויש עם שוקולד וגבינה

כרמית מציעה מתכון בטעם עשיר של שוקולד ||| ט"ו באב עם בראוניז שיהפוך את הדייט להכי רומנטי ומיוחד||| בראוניז משויש עם שוקולד וגבינת ריקוטה ||| כל הפרטים בהמשך <<<

בראוניז עם ריקוטה (צילום אסף אמברם)

מצרכים

  • 180 גרם חמאה או 120 גרם שמן זית
  • 3 טבלאות שוקולד מריר אגו 60% מוצקי קקאו (250 גרם)
  • חצי כוס סוכר
  • קורט מלח
  • 3 ביצים
  • 2/3 כוס של קמח לבן
  • 4 כפות מלאות קקאו משובח
  • כפית תמצית וניל

מצרכים לחלק של הגבינה

  • 250  גרם גבינת ריקוטה
  • 1 ביצה
  • 2 כפות קורנפלור
  • 3 כפות סוכר
  • 2 טבלאות שוקולד לבן אגו (170 גר)
  • 4 כפות חלב

אביזרים

  • תבנית 22X23
  • מזלג
  • נייר אפייה
  • מטרפה ידנית
  • קעריות לערבוב

בראוניז עם ריקוטה (צילום אסף אמברם)

אופן הכנה

    1. ממיסים יחד בפולסים קצרים במיקרוגל שוקולד מריר, סוכר וחמאה
    2. מערבבים היטב בעזרת מטרפה
    3. מוסיפים את הווניל והמלח
    4. מוסיפים את הביצים אחת אחת ובמהירות
    5. לאחר מכן מבליעים לתוך התערובת את הקמח והקקאו
    6. ממיסים בקערה נפרדת את השוקולד הלבן ואת החלב עד להומוגניות
    7. בקערה נוספת טורפים יחד את הריקוטה, הביצה, הקורנפלור והסוכר
    8. מקפלים לתוך התערובת את השוקולד הלבן המומס
    9. משמנים קלות תבנית- רצוי לרפד בנייר אפייה
    10. מעבירים את הבלילה הכהה לתבנית
    11. שופכים מעליה את בלילת הגבינה ובעזרת מזלג יוצרים מראה משוייש בין השניים
    12. אופים בחום של 170 מעלות, כחצי שעה- לא יותר
    13. מצננים ואז מגישים כקוביות

בתיאבון ואהבה

הוספת תגובה