מתכון: ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה סילאן

אחוה מציעה מתכון לט"ו בשבט ||| בישקוטי עוגיות מפנקות ||| ביסקוטי טבולים בממרח טחינה עם סילאן ||| עם תוספות מפנקות שמעניקות אקסטרה טעם וקראנצ'יות לעוגייה ||| לפרטי המתכון בהמשך <<<

ביסקוטי אגוזים ושקדים בציפוי טחינה סילאן (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מצרכים

לביסקוטי

  • 3 כוסות קמח מנופה
  • 1.5 כוסות אגוזי לוז טבעיים
  • 1.5 כוסות שקדים
  • 1.5 כוסות סוכר חום
  • 1/2 כוס אגוזי פקאן טבעיים
  • 1 שקית אבקת אפייה
  • 1 שקית סוכר וניל
  • 2 כפיות תמצית וניל
  • 2 כפיות מיץ תפוחים
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כף גרידת לימון
  • 3 ביצים גודל L
ביסקוטי בציפוי טחינה סילאן (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

לציפוי

 
- פרסומת -

 
  • 1/2 כוס ממרח טחינה עם סילאן אחוה
  • 3 כפות שברי "ברס" (תערובת שברי אגוזים ושבבי קרמל, לרכישה בחנויות מתמחות)
  • 3 כפות שברי פיסטוקים
  • 3 כפות שברי פקאן מסוכר

אופן הכנה

  1. בקערה בינונית מערבבים את החומרים היבשים: קמח, סוכר, אבקת אפיה, סוכר וניל, מלח, יחד עם האגוזים, השקדים והפקאנים.
  2. בקערה נוספת מערבבים את החומרים הרטובים: תמצית וניל, מיץ תפוחים, ביצים וגרידת לימון. מכניסים את החומרים הרטובים ליבשים ומערבבים היטב עד אשר נוצר בצק אחיד.
  3. מחלקים את הבצק לארבעה חלקים ובידיים רטובות יוצרים 4 כיכרות.
  4. מניחים במרווח די גדול על תבנית אפייה משומנת (מומלץ לאפות ב-2 תבניות נפרדות).
  5. מחממים תנור ל- 180 מעלות.
  6. אופים את הכיכרות 20-30 דקות או עד שהן מזהיבות מבחוץ ומרכז הגליל קשה למדי.
  7. מצננים לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  8. מורידים את טמפרטורת התנור ל- 150 מעלות.
  9. לאחר שהכיכרות התקררו לחלוטין חותכים לעוגיות בעובי של כ- 1 ס"מ ומסדרים בצפיפות על רשת אפייה.
  10. אופים למשך כ- 10-15 דקות נוספות מכל צד ועד שהביסקוטי יבשים. מצננים לחלוטין.
  11. לציפוי הביסקוטי: טובלים כל קצה אחד של ביסקוטי בממרח טחינה עם סילאן ומצפים בשברי ברס, פקאנים או פיסטוקים ומניחים בקופסא.

ניתן לשמור בקירור או במקום יבש.

כתיבת תגובה

סגירת תפריט