מתכון: אזני המן ביתיים בשלל טעמים

מתכונים של פעם, מספר המתכונים של אביבה בר ||| אזני המן קלים להכנה ועם טעם של פעם ||| 2 סוגי בצק ובמילוי פרג, אגוזים או רחת לקום ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

אזני המן ביתיים (צילום דניאלה שטרן)

ספר המתכונים של אביבה

לפני כעשור, ערכנו פרויקט משפחתי והכננו ספר מתכונים משפחתי עם כ-200 מתכונים והעלינו אותו במצגת לרווחת כוווולם. קראנו לפרויקט ספר המתכונים של אביבה בר. באתר נעלה מעת לעת מתכונים מספר וזה. לחלק מהמתכונים יש גם סיפור ולחלק מהמתכונים יש שם קוד המצביע על מקום המתכון (חברים וחברות, שכנות ועוד).

העוגות של ז'נט

ז'נט, אימי ז"ל, היתה ידוע בקרב כל השכנים בשכון עממי, רמתיים, כאופת עוגות מיוחדות וטעימות. מתכוני העוגות של ז'נט היו שם דבר בקרב השכנות ללא קשר למוצא העדתי (והיו בשכונה מכל התפוצות – פולין, אוסטריה, צ'כוסלובקיה, תימן, עירק, פרס ועוד). לאימי היו גם מתכוני אזני המן כמו זה.

בצק חלבי לאזני המן

מצרכים

  • 3 כוסות קמח
  • 70 גרם שמן זית
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1 ביצה
  • 1 חלמון ביצה (נוסף)
  • 1 גביע לבן או אשל.

אופן הכנה

  1. לשים בצק מכול הרכיבים
  2. יש לכסות בניילון על מנת שלא יתייבש
  3. שמים הבצק בקירור למשך הלילה
  4. את החלמון הנוסף שומרים כדי להדביק את אוזני המן

בצק פריך לאזני המן

מצרכים

  • ½ כוס סוכר
  • 2 חלמוני ביצה
  • ¼ כוס ברנדי (אפשר מים במקום אלכוהול)
  • 70 גרם שמן זית
  • 5 כוסות קמח

אופן הכנה

    1. לשים בצק מכול הרכיבים
    2. יש לכסות בניילון על מנת שלא יתייבש
    3. שמים הבצק בקירור למשך הלילה
    4. את החלמון הנוסף שומרים כדי להדביק את אוזני המן

מלית פרג לאזני המן

מצרכים

  • 120 גרם פרג טחון
  • 100 גרם צימוקים
  • ½ כוס חלב
  • ½ כוס סוכר
  • כף מיץ לימון
  • קליפת לימון מגורדת

אופן הכנה

  1. מרתיחים את החלב עם הסוכר עד שכל הסוכר נמס
  2. מוסיפים את הפרג והצימוקים
  3. לבשל במשך כדקה נוספת תוך כדי בחישה מתמדת
  4. מסירים מן האש ומוסיפים את הלימון והקליפה המגורדת
  5. מצננים היטב לפני המילוי

מגוון סוגי אזני המן (צילום דניאלה שטרן)

מלית אגוזים לאזני המן

רכיבים

  • 1 כוס סוכר
  • כ1 וס מים
  • 1 כף תמצית וניל
  • 3 כוסות אגוזים קצוצים דק
  • 2 כפות מיץ תפוזים
  • קליפת תפוז מגורדת
  • 100 גרם צימוקים

אופן הכנה

  1. מרתיחים מים וסוכר בסיר קטן, עד שהסוכר נמס לגמרי
  2. מוסיפים את האגוזים והצימוקים תוך כדי בחישה
  3. מבשלים כדקה, מסירים מהאש ומוסיפים מיץ וקליפת תפוז
  4. מצננים היטב לפני המילוי

הרכבת אוזני ההמן

  1. משטחים הבצק שבחרנו
  2. קורצים עיגול בכוס בינונית
  3. שמים בכפית גדולה חומר מילוי שבחרנו
  4. יוצרים אוזן המן
  5. מדביקים הבצק עם חלמוני הביצים שהשארנו
  6. אופים בחום בינוני עד הזהבה

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות