מתכון: אזני המן

מתכון ביתי שפורסם לראשונה בספר המתכונים של אביבה בר ||| מתכון עשיר עם טעם ביתי ||| מצרכים שיש תמיד בבית ||| כל הפרטים והמתכון בהמשך <<<

מגוון סוגי אזני המן (צילום דניאלה שטרן)

מצרכים

  • 500 גרם קמח תופח
  • 70 גרם שמן זית עדין (בעדיפות הזנים לצ'ינו או ארבקינה)
  • 1/3 כוס סוכר
  • 1/4 כוס מיץ תפוזים
  • מיץ מחצי לימון וקליפה מגורדת
  • 2 חלמונים

למילוי

  • פרורי אגוזים
  • פרג טחון
  • ריבה
  • שקדים טחונים
  • רחת לקום

אופן הכנה

  1. יש לבחוש את השמן, הסוכר והחלמונים
  2. להוסיף את קליפת הלימון ולערבב
  3. להוסיף קמח ומיץ לסרוגין
  4. כשהבצק מוכן יש לשטח עלה בעזרת מערוך לעובי של פחות מ- 5 ס"מ
  5. בעזרת כוס מתאימה יש ליצור עיגולים
  6. שמים במרכז בעיגול את המלית
  7. להדק בקצוות בצורת אוזן המן
  8. להניח בתבנית משומנת
  9. לאפות בחום בינוני עד שיזהיב

בתיאבון

ספר המתכונים של אביבה <<<

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות