מתכון: אוזני המן מלוחות ומתוקות

ניצה יצחק ומתוק מהלב מציעים 2 מתכוני חג ||| מתוק מהלב  הוא סטודיו ביהוד ללמוד אפייה או לשפר האפייה |||  אוזני המן מלוחות וגם מתוקות ||| כל הפרטים והמתכונים בהמשך …

אוזני המן (צילום ניצה יצחק באדיבות מתוק מהלב)

אזני המן מלוחות

מצרכים לבצק

  • 2 כוסות קמח
  • 1/2 כוס שמן
  • 1/2 כוס מים רותחים
  • 1 כפית מלח
  • 1 אורגנו ( או כל תבלין שאוהבים)

מצרכים למלית

  • 1 בצל בינוני קצוץ
  • 1 קופסת פטריות
  • קורט מלח
  • פלפל שחור גרוס
  • חצי ביצה
  • 2 כפות גבינת שמנת

אופן הכנה

  1. מערבבים במיקסר עם וו גירה את מצרכי הבצק עד קבלת בצק אחיד
  2. מניחים את הבצק למנוחה עטוף בניילון עד שהמלית מוכנה
  3. קוצצים את הבצל לרצועות ומטגנים במחבת עם קצת שמן עד שהוא הופך לשקוף
  4. מוסיפים את הפטריות הקצוצות, מוסיפים תבלינים
  5. לאחר בישול קצר מורידים מהגז ומקררים קצת
  6. מוסיפים חצי ביצה וגבינה, ובודקים טעמים
  7. מרדדים את הבצק למשטח בעובי של חצי ס"מ בערך
  8. קורצים עיגולים וממלאים כל עיגול במלית הפטריות
  9. מהדקים לאזן המן
  10. אופים על חום בינוני של 180 מעלות עד שמוכן

אוזני המן מתוקות

מצרכים לבצק

אוזני המן (צילום ניצה יצחק באדיבות מתוק מהלב)

  • 200 גרם קמח
  • 50 גרם שקדים טחונים
  • 70 גרם אבקת סוכר
  • 140 גרם שמן זית
  • 40 גרם קורנפלור
  • קורט מלח
  • 1 ביצה L

מצרכים למלית

  • 1 מיכל (400 גרם) ממרח תמרים
  • חופן אגוזים קצוצים
  • 200 גרם שוקולד מריר
  • 1/4 כוס שמנת מתוקה 32% לפחות
  • 10 גרם חמאה (2 כפות או 5 כפיות שמן זית
  • 4 כפות פירורי עוגיות

אופן הכנה

  1. במיקסר עם וו גיטרה לערבב את כל החומרים למעט הביצה
  2. כאשר מתקבלים פירורים, מוסיפים את הביצה מערבבים עד לאיחוד הבצק
  3. משטחים במערוך לצורה של פיצה שטוחה ועוטפים בניילון נצמד
  4. מעבירים למנוחה במקרר למשך חצי שעה עד שעה
  5. טיפ: אם רוצים בצק בשני צבעים, יש להוציא 200 גרם בצק מתוך המסה, ולהוסיף לנתח הבצק, 10 גרם קקאו (בערך חצי כף)
  6. מלית שוקולד: ממסים את השוקולד יחד עם השמנת המתוקה והחמאה או שמן
  7. מערבבים עם פירורי העוגיות עם השוקולד המומס
  8. מקררים
  9. קורצים עיגולים מהבצק
  10. ממלאים חלק בממרח תמרים וחלק במלית שוקולד
  11. מפזרים על המלית תמרים שברי אגוזים
  12. סוגרים לצורת אוזן המן
  13. לאפות בתנור חם 160 מעלות כ-13 דקות

 בתיאבון וחג שמח

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות