מתכון: אוזני המן אפויות במילוי עלי זעתר וגבינות

פורים ואזני המן הן חיבור מחייב ||| אבי ציטרשפילר מ"חוות דרך התבלינים" בבית לחם הגלילית, מציע מתכון ||| שדרוג של מתכון הפרג הקלסי למתכון אוזני המן אפויות במילוי עלי זעתר, תרד, גבינות ותבלינים ||| למתכון <<<

אוזני המן אפויות במילוי עלי זעתר (צילום הדס ניצן)

מצרכים למילוי

  • 800 גרם עלי תרד טריים
  • 200 גרם גבינת פטה
  • 150 גרם עלי זעתר טריים (או 50 גרם עלי זעתר יבשים)
  • 2 בצלים
  • 5 כפות שמן זית
  • מיץ מחצי לימון
  • 1/2 כפית פלפל שחור
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית פלפל ורוד
  • 2 כפיות סומק טחון

מצרכים לבצק

  • 1 ק"ג קמח לבן
  • 3 כוסות מים
  • 1/2 1 כוסות שמן זית
  • 1 כפית מלח
  • 1 כפית סוכר
  • 1 כפית שמרים יבשים

אופן הכנה

להכנת המילוי:

  1. קוצצים את עלי הזעתר (דק) ועלי התרד (גס), ושמים בקערה
  2. קוצצים את הבצל ועם מעט שמן מזהיבים אותו על מחבת
  3. מוסיפים לקערה את הבצל המוזהב, סומק, פלפל ורוד, מלח, פלפל ומיץ הלימון
  4. מגרדים את גבינת הפטה לתוך הקערה
  5. מערבבים היטב את כל המרכיבים

להכנת הבצק ואוזני ההמן:

  1. לקערת מיקסר יוצקים מים, שמן זית, מלח, סוכר ושמרים ומערבבים
  2. מוסיפים את הקמח באיטיות עד לקבלת בצק נוח לעבודה
  3. מחלקים את הבצק ל-6 כדורים ומתפיחים למשך 20 דק'
  4. מרדדים את כל אחד מכדורי הבצק למשטח גדול
  5. קורצים 8 עיגולים בקוטר של 8-10 ס"מ (מכל אחד ממשטחי הבצק שרידדנו)
  6. בכל עיגול בצק שיצרנו נשים כף מהמלית ונסגור בצורת משולש ("אוזני המן")
  7. מחממים תנור מראש ל-200 מעלות
  8. מורחים כל משולש במעט שמן זית ומכניסים לתנור למשך 15-20 דקות ומגישים.

התיאבון

הוספת תגובה