מרק 3 סוגי עדשים

הימים קרים ואין כמו מרק עדשים ||| השף אילן ניב מבית "בא בריא" מציג מתכון בריא ||| לחצו על התמונה למתכון <<<

באבריא- מרק עדשים (צילום בלה)

באבריא- מרק עדשים (צילום בלה)

רכיבים

  • 1 כוס  עדשים ירוקים
  • 1 כוס עדשים שחורים
  • 1 כוס  עדשים כתומים
  • 1 בצל גדול
  • 3 גבעולי סלרי אמריקאי
  • 4 שיני שום כתושות
  • 4 כפות שמן זית לטיגון
  • 1.7 ליטר מים
  • קורט מלח  פלפל שחור
  • רבע כפית כמון
  • כף כוסברה קצוצה
  • כף פטרוזיליה קצוצה
  • מיץ מרבע לימון

אופן ההכנה

  1. לקצוץ את הסלרי ולטגן עם שמן למשך 5 דקות עד להזהבה
  2. להוסיף את המים, עדשים שטופים ותבלינים
  3. להביא לרתיחה
  4. להמשיך ולבשל על אש נמוכה למשך כ- 40 דקות נוספות. תוך כדי הבישול, לכפות את הקצף מידי פעם.
  5. לטגן את השום, במחבת אחרת, עם מעט שמן זית עד להזהבה ולהוסיף למרק.
  6. להוסיף את עשבי התיבול והלימון.

במידה והמרק יוצא סמיך מידי ניתן להוסיף עוד כוס מים

 

בתיאבון

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות