מרק עגבניות עם קובה טונה

מתכון למרק עגבניות עשיר במיוחד ||| תוספת של קובה טונה, שום ועשבי תיבול ||| למתכון <<<

מרק חורפי מיוחד

מרק עגבניות עם קובה טונה (צילום ניר עצמון)

מרק עגבניות עם קובה טונה (צילום ניר עצמון)

אחד הדברים שהכי כיף לעשות בחורף קר הוא להתפנק במרק חם כשבחוץ יורד גשם. גשם עוד אין אבל מרק חם כבר כיף בלילות המוקדמים והקרים. טונה סטארקיסט מציגה מתכון חדש למנה אשר תחמם אתכם גם בימים הקרים וגם מכילה רק 280 קלוריות במנה.

מצרכים (5 מנות)

למילוי הקובה

  • 2  קופסאות טונה סטארקיסט 5% בטעם טבעי – מסוננות
  • 2  כוסות בצל קצוץ דק
  • 2/3  כוס ענפי סלרי קצוצים
  • 1  כף שמן זית
  • 1/2 כפית בהרט
  • 1/3 כפית פלפל שחור גרוס
  • 1/2 כפית מלח

למרק

  • שיני שום כתושות
  • כוס עלי נענע
  • 1 כוס דחוסה עלי כוסברה
  • כפות רסק עגבניות
  • כוסות מים או ציר ירקות
  • כף פפריקה מתוקה
  • כפית בהרט
  • 1/2  כפית פלפל שחור
  • קורט סוכר
  • 1  כף שטוחה מלח

לבצק לקובה

  • כוסות סולת
  • כפית מלח
  • 1/4 כוס שמן
  • כ-1 כוס מים

אופן ההכנה

להכנת המילוי

  • מחממים סיר קטן, מוסיפיםה שמן, בצל וסלרי ומאדים עד שהבצל שקוף
  • מוסיפים תבלינים ומבשלים כ-2 דקות נוספות
  • מוסיפים לטונה המסוננת, מערבבים היטב
  • מגלגלים כדורים קטנים (בקוטר 2 ס"מ)
  • מקפיאים ל- 20 דקות.

להכנת המרק

  • לתוך סיר רחב מוסיפים שמן ושום ומדליקים להבה בינונית
  • לאחר כ-2 דקות מוסיפים פפריקה, בהרט ורסק עגבניות
  • ממשיכים לטגן ולגרד את התחתית שלא ידבק
  • מוסיפים מים, סוכר, מלח, פלפל שחור, כוסברה ונענע
  • מביאים לרתיחה עדינה ומבשלים כ-20 דקות.

להכנת הבצק

  • מערבבים סולת ומלח בקערה
  • מוסיפים שמן בבת אחת ומערבבים
  • כעת מוסיפים את המים בהדרגה תוך כדי ערבוב בלתי פוסק עד אשר נוצר בצק רטוב ודביק
  • מכסים ומאפשרים לבצק לנוח 5 דקות
  • מרטיבים את כפות הידיים במים, משטחים על כף היד כדור קטן של בצק, מניחים במרכזו את כדור הטונה הקפוא
  • עוטפים אותו עם הבצק אשר בשוליים. חוזרים על פעולה זו עם כל כדורי הטונה
  • מוסיפים את כל הקובות לתוך המרק ומבשלים על להבה נמוכה 20-30 דקות.

ערכים תזונתיים למנת הגשה אישית (3 קובות)

אנרגיה (קק"ל): 280

פחמימות (גרם): 34

חלבון(גרם):13

שומן(גרם):11

שומן רווי(גרם):0.8

נתרן(מ"ג):428

סיבים תזונתיים(גרם):1.

 

בתיאבון

הוספת תגובה