מסעדת מאפו של השף ניר צוק – חוויה

מאפו של ניר צוק נפתחה לאחרונה וכבר שלחנו לחוות אותה ||| דניאל ואור הציצו ונפגעו – גם אוכל כשר יכול להיות ש-ו-ס ||| על המסעדה והמנות בהמשך <<<

ורביולי ארטישוק (צילום דניאל מתתיה)
ורביולי ארטישוק (צילום דניאל מתתיה)

ניר צוק כשר

המסעדה נפתחה בסוף אוגוסט האחרון, ובעצם מהווה עוף מוזר בין כל המסעדות הלא כשרות השוכנות בת"א. החזון של ניר צוק היה לפתוח מסעדה כשרה בעיר ולהוכיח שגם אוכל כשר יכול להיות מוצלח, ואכן הוא עושה זאת!

"מאפו" ביסטרונומיק (ביסטרו וגסטרונומיה)

ניר צוק מציע ב"מאפו" חוויה קולינרית ים תיכונית, איכותית ויצירתית באווירה אורבנית קלילה ושמחה. המסעדה כשרה עם תפריט מגוון של מנות טריות מהים ומהיבשה. אומר ניר צוק: "אני רואה ב'מאפו' הזדמנות להתענג על האפשרות ליצור באופן מדויק חווית אכילה ובילוי שונה מזו שיצרתי עד היום. כשף ואדם שעבר כל כך הרבה רכבות הרים, גלגלי ענק ולאחרונה סגירת דלתות – פתיחת ביסטרונומיק, המציעה אוכל איכותי, טוב ויצירתי, במחיר סביר ובאווירה כל כך כייפית, היא מבחנתי פתיחת שער חדש. אני באמת מרגיש שמצאתי מקום בו המעורבות שלי ברמת העיצוב, הקונספט, התפריט כמובן ועד לתמונות שתלויות על הקיר, מאפשרת לי לפרוח ולהתרכז בלהיות יצירתי".

פרושוטו בקר (צילום דניאל מתתיה)
פרושוטו בקר (צילום דניאל מתתיה)

העיצוב

מספרים דניאל ואור. הערב סעדנו במסעדת מאפו הממוקמת במרכז תל אביב בלובי של מלון פרימה סיטי. המסעדה מעוצבת בסטייל חדשני ויוקרתי אשר מזכיר מסעדות בניו יורק. המסעדה מיוחדת ביופייה וסגנונה. בנוסף יש רחבת חוץ מעוצבת, יפה ומרווחת. בחרנו לשבת בחוץ ונהנינו מאוד מהאווירה.

התפריט

מדליוני פילה בקר עם קונפי תפוחי אדמה (צילום דניאל מתתיה)
מדליוני פילה בקר עם קונפי תפוחי אדמה (צילום דניאל מתתיה)

השף ניר צוק הרכיב תפריט מגוון ב"מאפו" ומוכיח שגם כשר יכול להיות מגוון ועשיר. במאפו מצפה לסועד חוויה קולינרית ים תיכונית, איכותית ויצירתית. בין המנות הראשונות בתפריט ניתן למצוא רביולי ארטישוק ירושלמי במיקס של עגבניות, חזה אווז בצלייה איטית עם יין ואוכמניות שחורות (44 שקלים), פרושוטו בקר בשמן אגוזים (46 שקלים), ריזוטו של פריקי וארבוריו עם תרד וגבינה טבעונית. בעיקריות – מדליוני פילה בקר עם קונפי תפוחי אדמה (130 שקלים), לברק במילוי אורז אדום צלוי בתנור עם שמן זית ועשבים (96 שקלים) ועוד.

מנות ראשונות שלנו

הזמנו סלט ירקות לימוני ורביולי ארטישוק אשר היו מנות גדולות טעימות ומפנקות. בנוסף הזמנו מגוון לחמים (הכוללים פוקאצ'ה, בייגל ירושלמי ופיתה על האש) אשר היו טריים וטעימים לצד מגוון מטבלים וכן פרושוטו בקר שמן אגוזים וצ'ילי, מנה מוצלחת וטעימה במיוחד !

העיקריות שלנו

שניצל וינאי מבשר עגל מצופה בשבבי טמפורה (צילום דניאל מתתיה)
שניצל וינאי מבשר עגל מצופה בשבבי טמפורה (צילום דניאל מתתיה)

אכלנו שניצל וינאי ע-נ-ק-י. בשר עגל מצופה בשבבי טמפורה. לצד השניצל הגיע פירה שטעמו היה נפלא עד שלרגע חשבנו שהזמנו פירה חלבי. התענגנו על כל ביס ללא ספק אחד השניצלים הטובים שיצא לנו לאכול בחוץ. בנוסף חלקנו מדליוני פילה משובחים לצד תפוחי אדמה. מנה איכותית ומשובחת.

הקינוח שלנו

פאדג' פרג ושוקולד (צילום דניאל מתתיה)
פאדג' פרג ושוקולד (צילום דניאל מתתיה)

הקשבנו להמלצת המלצר, הזמנו פאדג' פרג ושוקולד עם קרם הדרים מרנג איטלקי ורוטב תפוזים ואכן לא התאכזבנו. המנה הייתה גדולה ומפנקת. השוקולד בשילוב עם הפרג היה במקום ונהנינו מאוד מהשילוב עם רוטב התפוזים.

בנוסף בחרנו לשתות בירה גולדסטאר מהחבית וקוקטייל מאולתר מהברמן אשר כלל תות, לימון וודקה. קוקטייל מוצלח מאוד!

סוף דבר

בהחלט נהנינו מהמסעדה, מהאוכל, מהאווירה ומהשירות הנפלא של המלצרים המנוסים והמקצועיים שדיקלמו בע"פ כל מנה ומנה. אין ספק שנחזור שוב !

מאפו, רחוב מאפו 9, מלון פרימה סיטי, ת"א טל': 03-7629002

לפוסט הזה יש 2 תגובות

  1. חגית

    היה מאד טעים

  2. דניאל

    וואו היה שם ממש ממש ממש טעים!!❤️
    ממליצה !

כתיבת תגובה