מיני עוגות טחינה מהירות

עוגות בחושות קטנטנות ואישיות עם טעם חזק ונוכחות של טחינה ||| חברת "אחוה" מגישה מתכון מתוק ומפנק לעוגות קלות להכנה ||| נשנוש מתוק ליד קפה או תה ||| לחצו על התמונה למתכון <<<

מיני עוגות טחינה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

                                                                מיני עוגות טחינה (צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי)

מתכון של אתי בטיטו – מתכונאית, בלוגרית, בעלת הטור "הרשימות של אתי". להכנה בתבניות אישיות או בתבנית קוגלהוף בגודל 26. התוצאה מובטחת גם בשילוב תוספות כגון חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד ועוד.

מצרכים (לכ- 8 יחידות אישיות או תבנית גדולה):

  • 3 ביצים
  • 1.5 כוסות סוכר חום
  • 3/4 כוס שמן
  • 2 כוסות קמח
  • 2 כפיות אבקת אפיה
  • 1 שקית סוכר וניל – 10 גר'
  • 3/4 כוס טחינה גולמית אחוה 100% טבעי
  • 1 כוס מיץ לימונדה (מוכן) או תפוזים
  • 4 כפות טחינה גולמית
  • 1כפית קינמון
  • 1/2 חבילת שומשום
צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

צילום וסטיילינג: יולה זובריצקי

אופן ההכנה

  1. מערבבים את הטחינה הגולמית עם הקינמון. מברישים את התבניות בטחינה ומפזרים שומשום, כך שידבק לדפנות.
  2. טורפים ידנית בקערה את הביצים, הסוכר וסוכר הווניל עד שהתערובת מבהירה.
  3. מוסיפים את השמן ומיץ הלימונדה בהדרגה ותוך כדי בחישה.
  4. מוסיפים את הטחינה ומערבבים היטב עד לקבלת תערובת חלקה.
  5. מטמיעים בתוך התערובת את הקמח ואבקת האפייה. בשלב זה ניתן להוסיף 1/2 כוס חמוציות, צימוקים, פצפוצי שוקולד וכד'.
  6. יוצקים את התערובת בתבניות אישיות אשר צופו בטחינה ושומשום
  7. אופים בתנור שחומם מראש ל- 170 מעולת למשך כ- 40 דקות ועד שקיסם ננעץ בעוגה ויוצא יבש.

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות