מוס שוקולד ואבוקדו טבעוני

זהו מתכון למוס שוקולד ואבוקדו, שילוב לא שגרתי וגם טעם מפתיע. לא לפספס את הטיפ החשוב בסוף המתכון…

מוס שוקולד ואבוקדו טבעוני (צילום דאגי איטו)

מוס שוקולד ואבוקדו טבעוני (צילום דאגי איטו)

מרכיבים

  • 50 גרם שוקולד מריר איכותי
  • 2 אבוקדו רק מעט בשלים
  • 1 כף שמן קוקוס
  • 1/3 כוס אבקת קקאו או אבקת חרובים
  • 2 תמרים מג'הול
  • 1/3 כוס אגבה (ניתן לשחק עם המתיקות)
  • מעט תמצית וניל
  • 3/4 כוס משקה שקדים (או תחליב חלב אחר)
  • 1/2 כפית נס קפה או תחליף (מעניק טעם של מוקה, לא חובה)

הוראות הכנה

    1. ממיסים שוקולד מריר (בכלי זכוכית מעל סיר מים רותחים או במיקרוגל)
    2. מכניסים את שאר החומרים לפי הסדר למעבד מזון ומעבדים עד ליצירת בלילה במרקם הומוגני
    3. מקפלים את הבלילה לשוקולד המומס
    4. מעבירים לקירור לפחות ל-3 שעות

טיפ חשוב

מומלץ להשתמש באבוקדו חצי בשל. היות והבשלות מעניקה לו טעם עז. לעומת זאת כשהוא חצי בוסר, טעמו עדין ואינו משפיע על המוס.

תודה לניצת הדובדבן. בתיאבון !

הוספת תגובה