מוֹקֶקָה Moqueca

מתכון להכנת דג ברזילאי מאת השף רן נחום – שף מסעדת מידס. המוקקה (moqueca) הוא מתכון ברזילאי מקומי של אזור באהיה וצפון ברזיל ומקורו מהאינדיאנים של האמזונס. זמן ההכנה רק 15 דקות והמתכון מתאים ל-2 מנות

מוקקה ברזילאי (צילום יח"צ)

מוקקה ברזילאי (צילום יח"צ)

חומרים

  • 3 כפות שמן קנולה
  • 1 בצל אדום חתוך לקוביות גסות
  • 1 גמבה חתוכה לקוביות גסות
  • 2 פרוסות אננס חתוך לקוביות גסות (מקופסא? אמיתי? לא משנה?)
  • 1 עגבניה חתוכה לקוביות גסות
  • 2 שיני שום
  • 1 דג לברק מפולט
  • 1/4 כוס יין
  • חופן פטרוזילה
  • חופן צ'ילי
  • פחית קרם קוקוס
מוקקה מבאהיה (צילום יח"צ)

מוקקה מבאהיה (צילום יח"צ)

אופן ההכנה

    1. מטגנים את הבצל האדום על מחבת חם עד להזהבה.
    2. מוסיפים את הגמבה ולאחר כשתי דקות את העגבניה ואת האננס עד לקירמול.
    3. פורסים את השום לרצועות דקות , מוסיפים ומקפיצים קלות.
    4. מוסיפים את הדג עד לסגירה ומוסיפים את היין הלבן . מתבלים במלח , פילפל שחור וצ'ילי גרוס.
    5. מוסיפים חצי כפית קרם קוקוס ומצמצמים – בודקים את הטעם.
    6. לפני ההגשה מוסיפים חופן פטרוזליה קצוץ.
    7. מגישים עם קערת אורז לצד המנה .

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות