מה חדש על המדף של דני בר

פסטיבל בשביל היין השנתי ||| יינות ומסעדות במבצעים לחג השבועות ||| מוצרים חדשים לילדים ומבוגרים ||| קיה נירו חשמלית החדשה, הצהובה של פוינטר לראלי ובאחה ||| לשאר החידושים והחדשות <<<

יין גלילי משובח פסטיבל בשביל היין 2015 (צילום עדי פרץ)

שבועות

פסטיבל בשביל היין ה-9 עד 7 ליוני

תיירות יין היא תיירות של כרמים ירוקים, ריחות וטעמים המתמזגים יחד לחוויה כלל חושית. עכשיו כבר לא צריך להתרחק עד מחוז פיימנטה באיטליה או עמק הנאפה בקליפורניה כדי להישבות בקסם:

הרשות לפיתוח הגליל בשיתוף עם משרד התיירות, קוראת למטיילים להגיע למחוז היין של ישראל – בימים אלה נערך פסטיבל בשביל היין ה-9 שהוא חודש שלם של ערבי טעימות, השקות של יינות חדשים, כנס יין למקצוענים, מסיבות של גבינות ויין לשבועות וארוחות שף.

בפסטיבל יתקיימו כ-40 אירועים, קטנים כגדולים, עם למעלה מ-70 יקבים ברחבי הגליל, הגולן והעמקים ויציעו סיורים מודרכים במהלך ימי הפסטיבל בתיאום מראש והזדמנות שלא תסולא בפז להכיר את הייננים, החקלאים שמאחורי היין.

נתונים כללים: בישראל גדלים מעל 50,000 טון ענבי יין. כ-40% מהם בצפון הארץ. כ-80% מהמכירות בישראל נעשות ע"י 5 יקבים גדולים (ברקן, רמת הגולן, כרמל, בנימינה וציון)  והיתר יקבים בינוניים וקטנים. הישראלי המוצע שותה כ-5 ליטר לשנה-נמוך יחסית לעולם. היינות האדומים עדיין מועדפים ע"י הקהל הישראלי. בין אירועי הפסטיבל יהיו:

  • יריד היין הגליליבהשתתפות 30 יקבים נבחרים מהגליל, גולן והעמקים, יקבי בוטיק ויקבים גדולים,אשר יציגו יינות המיוצרים בטרואר הצפוני. עוד ביריד דוכני אוכל גלילי, בית קפה, מוסיקה לייב ומתחמי ישיבה מעוצבים. רביעי וחמישי 23-24 מאי משעה 19:00. בגן הברון ראש פינה.
  • כנס היין הישראלי 2018 – הכנס השנתי המקצועי לייננים, יחקור השנה מגמות חדשניות בעולם היין. הכנס מיועד לכל אנשי המקצוע בתחום היין: כורמים, ייננים, מנהלי שיווק, עיתונאי יין, מסעדנים, סומליירים ועוד. במסגרת הכנס יערכו הרצאות בנושאים מגמות בתיירות יין, פתרונות טכנולוגיים בתהליך הגידול וההכנה, פאנל בנושא שיטות גידול ענבים ועוד. יום חמישי 7.6,  10:00-16:00. מכללת תל חי (אודיטוריום זרנגין). פרטים והרשמה באתר <<<
  • חגיגות 4 היקבים – טעימות יינות חדשים וישנים של יקב עמרם, יקב 3 הגפנים, יקב רמות נפתלי ויקב נעמן. במסגרת האירוע יושק יין חדש של יקב עמרם, ויתקיימו הופעות מוסיקה, טעימות יין וגורמה גלילי ומכירות מיוחדות. יום שישי 1.6.18 11:00-17:00 במושב רמות נפתלי
  • FESTIBI'S – STREET FOOD CHEF WINE& – חגיגת טעמים בחצר הגדולה של חוות ורד הגליל. במסגרת האירוע דוכני אוכל רחוב- ממטבחו של השף חיים טיבי ומגוון יינות יקב הרי גליל. באירוע DJ ומוזיקת עולם ופינות זולה. יום שישי 1.6

עוד במסגרת הפסטיבל יתקיים לראשונה פיילוט של סיורי יין, יושקו יינות חדשים מן היקבים הרי גליל, קיטרון, גלילי, 4 היקבים של רמות נפתלי ויקב טוליפ (ההשקות יתקיימו בין התאריכים 18.5-1.6). בנוסף יערכו מגוון ארוחות שף עם טעימות של ארוחות גליליות. פרטים אתר הפסטיבל <<<

פסטיבל טעם הטבע ה-8 במשתלות יגור עם מיכל אנסקי, שגב משה ונוף עתאמנה אסמאעיל 

מיכל אנסקי (צילום דן פרץ)

מיכל אנסקי (צילום דן פרץ)

פסטיבל "טעם הטבע" מתקיים זה השנה השמינית במתחם הגדול של משתלות יגור (במתחם 'חוצות יגור', בכניסה לקיבוץ יגור), זהו אחד מאירועי התבלין מהגדולים ביותר בארץ ועם השנים הפך גם לפסטיבל קולינרי מעורך מאוד, המציג את מיטב שילובי התבלינים במטבח הישראלי המקומי.

הפסטיבל יתחיל ב-17.5 ויימשך עם ה-26 למאי. במהלך הפסטיבל, תינתן הנחה בגובה של 40% על מבחר צמחי התבלין והירקות לחברי המועדון של המשתלה.

כאמור, סדנאות השף יהיו בהשתתפות הקהל והכניסה אליהן תהיה ללא עלות כולל הטעימות.

דרך ארוכה מאוד (וירוקה מאוד) עשו מאז נשתל הצמח הראשון במשתלות יגור לפני כשמונים שנה. ועד שעם השנים הפכו  למרכז הגדול והמוביל בארץ בסוגי עצים, מטפסים, צמחי כיסוי, שיחים, צמחי בית וגן, אבזרי נוי במשתלות יגור מאמינים כי הלקוח עומד מעל הכל, ומנסים למצוא לו פתרון הכולל את כל התחומים הקשורים לגינון, הפרטי והציבורי, תחת קורת גג אחת במגוון אפשרויות ומחירים.  דגש רב ניתן למקצועיות, איכות המשתלה מתמחה בגינון, שקיה, תכנון גינות, הקמת גינות, מהווה מרכז גינון מקצועי, מייצרת ומשווקת צמחים הידע המקצועי המצטבר שנרכש במשתלה, במהלך השנים בא לידי ביטוי באנשי מקצוע איתם ניתן להתייעץ מוצרי דישון והשקיה עד היום, שבו מובילות המשתלות בקיבוץ יגור את תרבות הגן בישראל.

בפסטיבל יתקיימו 2 סדנאות שף וסדנת שף המיועדת לגיל הצעיר. את הפסטיבל תפתח זוכת מאסטר שף (ערב חג שבועות, יום שבת ה-19.5, 10:00 – 13:00, סדנא כל חצי שעה) בפעילות בישול לילדים, מיכל אנסקי תגיע בחג השבועות (20.5) לשתי סדנאות מיוחדות והשף שגב משה ינעל את הפסטיבל ביום שבת ה-26.5 . הכניסה היא חופשית וללא עלות. הסדנאות יתקיימו בשני סבבים 11:00 ו-13:00, בנוסף לכך תינתן הנחה לחברי מועדון של 40% על כל צמחי התבלין והירקות לכל אורך הפסטיבל. פסטיבל טעם וטבע 17-26.5, מתחם משתלת יגור (צמוד למחלף יגור). פרטים בטל': 04-9848108

פפסי מקס עם מהדורה מוגבלת של ליגת האלופות

המותג הבינלאומי פפסי מקס השיק סדרה חדשה במהדורה מוגבלת במסגרת החסות הרשמית למשחקי ליגת האלופות. האריזות החדשות, נושאות את תמונותיהם של כוכבי הליגה וביניהם ליאו מסי, מרסלו, טוני קרוס.

המהדורה המוגבלת, למכירה במהלך חודש מאי, היא חלק מקמפיין בינלאומי רחב, שעלה תחת הסלוגן LOVEITLIVEIT# ושם בפוקוס את כוכבי הליגה, ביניהם הכוכבים שיופיעו על האריזות של פפסי מקס בישראל. תאגיד פפסיקו העולמית ידוע בשיתופי פעולה פרסומיים עם כוכבים גדולים מעולם המוזיקה והכדורגל והשנה, במסגרת השת"פ, עלה לאוויר ברחבי העולם וגם בישראל, קמפיין  טלוויזיה בו נראים הכוכבים משחקים כדורגל-פיינטבול ברחוב וצובעים את העולם בכחול

האוהדים השרופים יוכלו ללגום את משקה הפפסי מקס מבקבוק או פחית הנושאים את תמונותיהם של כוכבי הליגה: ליאו מסי, כוכב ברצלונה, מרסלו וטוני קרוס, כוכבי ריאל מדריד ועוד. הסדרה הממותגת החדשה כוללת פחיות, בקבוקי 0.5 ליטר ו-1.5 ליטר.

רשת בורגר סאלון חוגגת שבועות

ברשת בורגר סאלון מבית מסעדת לימוזין חשבו על אוהבי הבשר גם בחג השבועות והחליטו לפנק את חברי המועדון והמצטרפים החדשים (הצטרפות למועדון היא ללא עלות) בתוספת של גבינת אמנטל על המבורגר בהזמנת המבורגר 220 גרם ומעלה.

בורגר סאלון היא רשת מסעדות המתמחה בהגשת המבורגרים ומנות מוכרות ואהובות נוספות, באיכות המעולה ביותר. הוויילד-בורגר עשוי כולו מ-100%  בשר בקר טרי שמקורו בחווה שבלב הירוק של עמק יזרעאל. כדי להבטיח את ההמבורגר הכי טרי, הכי איכותי והכי טעים בעולם, נתחי הבשר מגיעים לסניפי בורגר סאלון כשהם ארוזים ברשת, (ללא מגע של ניילון), וכל נתח עובר פיקוח ואישור לפני הטחינה. בבורגר סאלון, הבשר נטחן בקצבייה של כל סניף, לנגד עיניהם של הלקוחות, על ידי גריל-מן מיומן ומקצועי ומונח בתוך לחמניות שאותן אופים במקום!

סניפי הרשת: קריית טבעון, ביג קריות, חיפה – רוממה, זיכרון, קדימה, יקום, ראשון לציון, רמת השרון , יהוד – קניון סביונים. פרטים באתר <<< ובטל': 1700-705-715

מסעדת בלה עם בראנצ' שבועות

במסעדת בלה בחרו לערוך בחג שבועות בראנצ' בשיתוף עם יקב הרי הגליל ומחלבות גד. הסועדים שיגיעו ייהנו ממזנון בוקר מפנק שיכלול בין השאר מנות מיוחדות, גבינות איכותית, מיצים טבעיים, שתייה חמה וקלה וטעימות של יינות מבית הרי הגליל. בנוסף בשביל האווירה החגיגית דאגו הבעלים גם לצמד זמרים שינעימו את האווירה. יום ראשון, 20.5 בין השעות 9:00-12:30 (לאחר מכן תעבוד המסעדה במתכונת רגילה). בלה, מושב בית שערים. פרטים בטל': 04-9830730

טעימות בדוניה רוסה עין הוד (צילום דני בר)

מסעדת דוניה רוסה בעין הוד עם ארוחה חלבית לשבועות

במסעדת הבשרים המובילה, דוניה רוסה בכפר האומנים עין הוד השיקו לכבוד חג הפסח ארוחת שחיתות על טהרת הגבינות. הסועדים שיגיעו ביום ראשון ה20.5 ייהנו מארוחה בנויה הכוללת מנה ראשונה לבחירה, למשל: מנה של אמפנדס עבודת יד, מנה עיקרית לבחירה מתוך מגוון מנות ממטבחו של שף המסעדה, שגיא שטיינפלד, בין המנות בתפריט המיוחד תמצאו את הרביולי (בטטה, תרד או גבינות) ואת הניוקי סלמון. למנה אחרונה ניתן לבחור מתוך מגוון קינוחים שבניהם תמצאו את עוגיות אלפחורס. בנוסף ,בארוחה נהנה הסועד משתייה קלה/סנגיריה ומשתייה חמה. דוניה רוסו, כפר האומנים עין הוד. פרטים בטל': ‏04-9543777‏

שלו ביער עם ספיישלים לחג

בשלו ביער החליטו לפתוח את המסעדה ביום ראשון באופן מיוחד לכבוד חג השבועות. הסועדים ייהנו בחג שבועות מתפריט ספיישלים ממטבחה של רוני גליקו. בתפריט ניתן למצוא במנות הראשונות את הקרפצ'יו דג ים לאבנה כוסברה וירקות ובוראטה על עגבניות זעתר בלסמי ושמן זית במנות העיקריות ניתן למצוא את  סראסוסו על לאפה חומה, עגבניות צלויות עלי רוקט ובצל מדורה ואנטרקוט 300 גר' עם פירה כמהין וגזרים סגולים. שלו ביער, שיכון האלה 6 טבעון. פתוח בחג (יום ראשון) בין השעות 12:00-18:00. פרטים בטל': 04-9831837

פיאנו פיאנו עם חגיגת שבועות

את חג השבועות הקרוב יחגגו במסעדות פיאנו פיאנו (יקנעם, ונתניה) עם תפרטי ספיישלים לצד התפריט הרגיל. אם תיסעו לסניף יקנעם תמצאו בתפריט של השף אופיר דדי:  סלט 3 גבינות, פיצה פאי, דניס צרוב בתנור אבן על מצע של רביולי ריקוטה בחמאה ויין לבן, עגבניות, בזילקום ויוגרט. אצל השף דייב בגיו מסניף נתניה תמצאו קרפציו סלק גבינת פטה בצלצלוני פנינה כוסברה עם פלוט גרעינים,  לזניה מנגולד בצל וריקוטה רוטב  לבחירה (עגבניות/רוזה) ועוגת גבינה קרבל וקולי תות שדה וסורבה לימון. פיאנו פיאנו קניון G-6 יקנעם. טל': 04-9121912, פיאנו פיאנו מתחם רוגובין נתניה. טל': 09-9663663.

שבועות בתאי צין

לרגל חג השבועות השיק אור בן-מלך, השף והבעלים של מסעדת תאי צ'ין הוותיקה בטבעון, תפריט ספיישלים מיוחד, בין היתר תמצאו: רול של סושי סלמון מעושן עם גבינת שמנת, דלעת יפנית והכל במעטפת של סלמון טרי ורוטב פונזי לרול (מחיר מיוחד לכבוד החג) וקינוח של בשם ER (IMGRSE ROOM) הקינוח מורכב מקצפת חלבית, פירות יער ושבבי שוקולד חלב, סירופ מייפל, שכבות של בננה ואננס מטוגן. התפריט יהיה זמין החל מיום שישי ועד ראשון. רח' כלניות 1 קרית טבעון. פרטים באתר <<< ובטל': 04-9533333

רינו מילאנו עם פסטה לארוחת החג שלכם

במסעדת רינו מילאנו הכשרה בעפולה החליטו לערוך מכירה של כל הפסטה הטרייה בהזמנה מראש. בשל העובדה שהמסעדה תהיה סגורה במהלך החג ותפתח רק במוצאי החג עם ערב אפטר שבועות חגיגי, החליט השף והבעלים, ליאור בר לאפשר מכירה של כל סוגי הפסטות הטריות לפי משקל ובהזמנה מראש. רינו מילאנו, שדרות רובע יזרעאל 24, עפולה. פרטים והזמנות באתר <<< ובטל': 1700-505-504

ה-גלידה עם סדרת סמפירדו (צילום אגמדיה)

Aglida רמת ישי עם עוגות גבינה לחג

בגלידריית הבוטיק Aglida ברמת ישי השיקו לכבוד חג השבועות סידרה מיוחדת של עוגות גבינה: עוגת גבינה ופירות יער, עוגת גבינה פרורים, עוגת גבינה עם קונפיטורת פטל עם ציפוי של שוקולד מריר, עוגת גבינה לימונית ועוגת גבינה עם שוקולד, אגוזים ופירורי פתי בר. העוגות יהיו זמינות לצד התפריט הרגיל של הגלידרייה.  פרטים בטל': 04-8717179

תטה עם תפריט לחג שבועות

במסעדת 'תטה' של השף ניר פרומר חוגגים את חג השבועות כמיטב המסורת והפעם החליט לפנק את כל הלקוחות ולפתוח בחג את המסעדה היא תפריט עיסקי משתלם במיוחד. הסועדים ייהנו הסועדים לצד התפריט הרגיל ממגוון מנות איטלקיות כמו טריאטילה/רביולי/ניוקי / פיצות /פסטות טבעוניות. בנוסף בנה השף פרומר ספישל מיוחד של בלינצ'סים משוגעים במגוון מלויים לדוגמה, הבלינצ'ס של סבתה חסייה ממולא בריקוטה צימוקים ובלינצ'ס במילוי כבש!! תטה – כביש 650, פרדס חנה, מתחם דור-אלון. פרטים והזמנות בטל': 04-6376401

חדש

המאפה הצרפתי עם חנות דגל בחולון

מאפיית הדגל של "המאפה הצרפתי" בחולון (צילום: איציק בכר)

יצרנית מוצרי המאפה הקפואים "המאפה הצרפתי", בבעלות רפי מיוסט, משיקה לראשונה מאפיית דגל בחולון. הסניף החדש, אשר ממוקם במתחם הקניות של "קבוצת מבנה" בחולון, מתפרס על 300 מ"ר וכולל מרפסות עם מקומות ישיבה, בהשקעה כספית של מעל ל-2 מיליון שקלים. במקום הוקמה מאפייה מעוצבת ומתקדמת, בהובלתו של השף קונדיטור איציק  בכר, והיא מתוכננת להיות הראשונה מתוך רשת מאפיות בתכנון חדשני ופונקציונלי תחת מותג "המאפה הצרפתי". להערכת הנהלת החברה, עד לסוף שנת 2019 ייפתחו ארבעה סניפים נוספים בערים מרכזיות תחת שם המותג.

הסניף הראשון של "המאפה הצרפתי" בחולון כולל בר שרות מרכזי המוקף בתצוגות מכר על פי קטגוריות, המספקים ללקוחות חווית קניה מרגשת. במקום נמכרים לחמי שאור, פוקאצ׳ות, עוגות, בורקסים ומאפי שמרים, עוגות מוס, עוגות במשקל ועוד. מרבית מוצרי המאפה מגיעים ישירות ממפעל "המאפה הצרפתי" בראשל"צ ונאפים במקום. בבר השרות המרכזי מכינים כריכים טריים, ארוחות בוקר וסלטים רעננים הנעשים לעיני הלקוחות.

מפעל ״המאפה הצרפתי״ הוא מהגדולים והמובילים בישראל בתחום מוצרי המאפה הקפואים לאפייה במקום. במפעל מועסקים אנשי מקצוע ברמות הגבוהות ביותר, והם המובילים את תחום פיתוח המוצרים והתפעול. כיום החברה מוכרת את מוצריה ללמעלה מ-700 לקוחות בכל רחבי הארץ ומייצאת למדינות שונות בעולם, כשמידי שנה מצטרפים בעלי חנויות מאפה נוספים למעגל הלקוחות.

מפעל "המאפה הצרפתי" הוקם במרץ 1998 על ידי מקצוענים שפרשו מבונז'ור. היזם רפי מיוסט הבין שיש צורך לתת מענה למאפיות בשוק הפרטי. לשם כך מיתג רפי את שלושת סניפיי בונז'ור שהיו בבעלותו ל"מאפה הצרפתי",  והקים אתר ייצור בראשון לציון. כיום "המאפה הצרפתי" הוא מפעל גדול ומוביל בתחום 'האפייה במקום'. יכולות הייצור גדלות ללא עת כאשר כל המשאבים מופנים לרכישת קווי ייצור חדשניים, המהווים את היתרון הגדול של המאפה הצרפתי. בנוסף ל-120 עובדי ייצור, מחזיק המפעל באנשי מפתח שגדלו והתחנכו בבונז'ור: השף קונדיטור שלמה פריינטה והסמנכ"ל יעקב גוזלן.

החנות הוקמה במתחם הקניות החדש "מבנה חולון" של קבוצת "מבנה", מקבוצות הנדל"ן הגדולות בישראל. המתחם נפרס על שטח של למעלה מ-15 אלף מ"ר וממוקם בלב אזור התעשייה של חולון, ברחוב הפלד 7. במתחם פועל הסניף הגדול בישראל של רשת רמי לוי וחנויות של מיטב המותגים ובתי העסק מתחומים שונים בהם אופנה, חשמל, עיצוב הבית, טקסטיל, בילוי ופנאי.

למה הישראלים מוותרים על לחם?

לחמניות במילוי פיצה (צילום: ניסים בן כהן)

לקראת חג השבועות, שנקרא גם חג הקציר, הנה כמה עובדות, שלא ידעתם על חיטה, שעורה ושאר התבואות, שמגיעות לצלחת שלכם. המידע נאסף על ידי איתי רון, יו"ר איגוד יבואני התבואות ומוצרי הגרעינים לישראל.

  • ישראל מייבאת מדי שנה כ-5.5 מיליון טונות של תבואות, הכוללות: חיטה, שעורה, תירס וסויה. החקלאות המקומית אחראית לייצור של רק 150-200 אלף טונות לשנה, פחות מ- 4% בלבד! מהתצרוכת של אזרחי המדינה.
  • ייבוא התבואות לישראל כולל כ-4 מיליון טונות של מספוא, המשמש להאכלת משק החי: עופות, פרות, צאן, דגים ואפילו חיות מחמד. עוד כ- 1 מיליון טון ייבוא – זוהי חיטה למאכל, וחצי מיליון טון נוספים – פולים לייצור שמן.
  • הפרה הישראלית, המניבה כ-40 ליטר חלב ביום בממוצע שנתי, אוכלת כ-10 ק"ג מספוא ותבואות ביום. גם התרנגולות, שהן מקור לעוף ולביצים, אוכלות גרעיני תבואה.
  • כיכרות הלחם, מיוצרות מגרעיני תבואה, השמן – מיוצר מפולים (סויה, לפתית-קנולה), ואפילו דייסת הקורנפלור – מיוצרת מתירס. חלק ניכר מהמזון שלנו נסמך על יבוא תבואות לארץ.
  • הגרעין הפופולארי בעולם הוא התירס. היקף הייצור העולמי של תירס: מעל מיליארד טון, מידי שנה. כשישית ממנו – מיועד לייצור אתנול, תחליף לבנזין.
  • מרבית התבואה, המיובאת לארץ, מגיעה ממדינות מזרח אירופה. אוקראינה היא ארץ המקור הראשית – האקלים האוקראיני, הרווי בגשם, והאדמה הטובה, מבטיחים איכות גבוהה של יבולים והקרבה הגיאוגרפית מבטיחה זמינות ומחירים זולים.
  • היקף ייבוא החיטה לישראל לא השתנה ב-20 השנים האחרונות, למרות גידול האוכלוסייה. לעומת זאת, ייבוא המזון לבעלי החיים נמצא בעלייה שנתית ממוצעת בשיעור דומה לגידול האוכלוסייה. הסיבה: בשנים האחרונות הישראלים מעדיפים לצרוך יותר מוצרי מזון כגון: בשר וירקות, על חשבון לחם ומוצריו (נטול גלוטן, פלאו ועוד מגמות).
  • שמני המאכל, שכולנו מכירים, הם כמעט חסרי טעם וריח. אלה נעלמים בתהליך המיצוי שלו.
  • בניגוד למה שחושבים, קנולה אינו גרעין (זרע) כמו סויה או חמניות. זהו פשוט שם של מותג קנדי – CANadian Oil Low Acid – שמפיק שמנים מזרעי צמח הלפתית (השם של הזרע באנגלית הוא Rapeseed אם הסתובבתם באירופה וראיתם שדות צהובים ענקיים זה כנראה לפתית…).
  • גם לצמח הסויה יש ייחוס מעניין: שמו של הקיסר הסיני, ששתל את הפולים הראשונים היה – ניחשתם נכון: סויה.
  • אוניות התבואה, המגיעות לישראל, נפרקות בעיקר לממגורות דגון בנמל חיפה. כ- 60% מסך הייבוא לארץ מגיע לממגורות דגון (כ-3.25 מיליון טונות בשנה). 40% מיתר התבואות, נפרקות בנמל אשדוד, ברציפים אחרים של נמל חיפה ובנמל מספנות ישראל.
  • כל אוניית תבואות שמגיעה לנמלי הארץ, ממתינה לפריקה בממוצע כ-106 שעות!, לעומת 4.9 שעות בלבד, שממתינה אוניית מטען אחרת. כלומר: בנמלים בארץ ממהרים לפרוק סחורות מטען אחרות (כמו: טקסטיל, ריהוט, מכשור חשמלי וכיו"ב), ומתעכבים מאוד עם פריקת התבואות.
  • אוניית תבואה ממוצעת, המגיעה לארץ, היא בגודל של מגדל "עזריאלי שרונה" (רק הפוך ובמים…). האנייה היא בגודל המקסימאלי, העובר בתעלת פנמה, ונקראת: "פנ-מקס" (Panamax) מידותיה הן: כ- 240 מטר אורך, כ- 32 מטר רוחב, וכ- 13 מטר שוקע (עומק מקסימלי).
  • לאחר הפריקה בנמלים, התבואות מובלות במשאיות, או ברכבות, לטחנות הקמח ברחבי הארץ, למפעלי שמן ומזון, או למכוני התערובת, המייצרים מזון למשק החי (לתרנגולות, לפרות ועוד). כדי לפרוק אנייה ממוצעת, צריך כ- 1,800 משאיות "פול טריילר", שזו משאית עם התקן גרירה הנושאת שתי "אמבטיות".

פלוריש עם אפטוקל מתמציות צמחי מרפא להקלה באפטות ונגעים

אפטוקל שטיפת פה של פלוריש (צילום בני גם זו לטובה)

בימים אילו, מושק פיתוח ייחודי של חברת פלוריש הישראלית "אפטוקל" –  שטיפת פה ייחודית המיוצרת מתמציות טהורות של צמחי מרפא, להקלה במצבי אפטות ונגעים בחלל הפה. תכשיר "אפטוקל" מבוסס על תמציות צמחים מזרזות ריפוי המוכרות כאפקטיביות, בספרות הרפואית והעממית. שטיפת הפה, המיועד לבני 6 ומעלה, מספקת הקלה מיידית בתחושת הכאב ומסייעת בהרגעת המקום הנגוע, נוסף על חיפוי הנגע בשכבה המגנה עליו מגירוי ומסייעת בהחלמתו. היות "אפטוקל" תכשיר טבעי מבוסס מיצוי צמחי מרפא, ניכר גם בטעמו הצמחי – מתקתק. צמחי המרפא העיקריים בתכשיר:

  • היפריקום – צמח ידוע ומוכר ברפואה כמסייע בטיפול במגוון סוגי הרפס (שלבקת) בעת התפרצותם על העור או בחלל הפה. לצמח תכונות הממריצות את פעילות מערכת ההגנה הטבעית של הגוף, כנגד זיהומים, המסייעת בזירוז החלמת הפצעים.
  • פלנטגו (לחך) – ידוע באופיו המרכך והמזין במקרים של רקמות ריריות פגועות. ברפואה המסורתית משמשים העלים לטיפול והקלה במצבי רקמות ריריות מודלקות ומגורות. משקם רקמות ריריות פגועות ומגורות בזכות תכונותיו האנטי דלקתיות, אנטי בקטריליות ויכולתו לסייע בזירוז ריפויים של פצעים.
  • פרופוליס – "האנטיביוטיקה של הטבע" בעל תכונות מחטאות ומאלחשות באמצעות יצירת מעטה של הגנה, על רקמות הלוע.
  • אכינצאה – ידועה ברפואה עממית כמסיעת בחיזוק מערכת ההגנה של הגוף, החיונית להתמודדות הגוף עם וירוסים.

ניתן לרכוש ברשתות הפארם ובתי המרקחת, במחיר של 80 שקלים (200 מ"ל).

Refresh עם פיצה מרגריטה ללא גלוטן

חברת Refresh, יצרנית המוצרים ללא גלוטן, המתמחה בייצור ושיווק מוצרים ללא גלוטן בהם עוגות, מאפים, קמחים ומאפים קפואים, משיקה לרגל שבועות פיצה מרגריטה ללא גלוטן, בגרסה רגילה ובתוספת זיתים. פיצה באריזת 400 גרם, איכותית וטעימה במיוחד, עם 100% גבינה, המוכנה לשימוש ישירות מהמקפיא לתנור בהכנה מהירה של כ- 10 דקות בלבד. הפיצה החדשה תשווק ברשתות המזון, בתי טבע ובמתחמי המוצרים ללא גלוטן ברחבי הארץ.

פיצה מרגריטה ללא גלוטן של Refresh עשויה מ- 100% גבינת צהובה, רוטב עגבניות, סיבים תזונתיים וסידן. כבכל מוצריה שמה חברת Refresh דגש רב על איכות המוצר, דרך שימוש בחומרי גלם איכותיים ומקסימום יתרונות תזונתיים.

חברת Refresh (נטורל קייקס לשעבר) פועלת משנת 2003 ונחשבת למובילה בתחום המוצרים ללא גלוטן. מפעל החברה שוכן בשדות נגב שליד נתיבות ומעסיק כ-50 עובדים. החברה פועלת מתוך מטרה להנגיש את המוצרים ללא גלוטן לכלל האוכלוסייה וזאת באמצעות מחירים הגונים.

מחיר 26 שקלים לאריזת פיצה (400 גרם).

כרמית עם מוצרים חדשים של COOKIES קוקיס

עוגיות בריאות קוקיס (צילום סטודיו פליי)

חברת כרמית, המתמחה בייצור, ייבוא וייצוא מוצרי מזון, משיקה, סדרת עוגיות גרנולה תחת המותג COOKIES קוקיס. סדרת העוגיות cookies, מכילה רכיבים כמו: דגנים, שיבולת שועל, דגנים מלאים, גרנולה, סיבים תזונתיים אשר ידועים כתורמים למערכת העיכול. סדרת העוגיות החדשה, מספקת פתרונות מגוונים וטעימים, הן לשימוש יום יומי כמשהו מתוק וקל בין הארוחות והן כהצעה לאירוח מושלם. לעוגיות קוקיס מארז מהודר ונוח ובו מגשית עם 4 גומחות ובכל גומחה 4 עוגיות. רק לפתוח ולהגיש. מחיר 6.90 שקלים (תכולה: 115-120 גרם).

גלידת שטראוס מבית יוניליוור עם מגנום דאבל פרי יער ומגנום Intense Dark

מגנום פרי יער (הדמיה: סטודיו מגנום)

מגנום, אצולת הגלידה, מבית גלידת שטראוס של יוניליוור, ממשיך לחדש כבכל שנה עם שלגונים מפנקים במיוחד. לסדרת מגנום דאבל, שהושקה בעונת הקיץ האחרונה בארץ וזכתה להצלחה רבה, מצטרף  טעם חדש – מגנום דאבל פרי יער. לכל שלגוני מגנום דאבל שלוש שכבות ציפוי, המעניקים חווית טעם  עשירה ואינטנסיבית. מגנום דאבל פרי יער מכיל גלידת שמנת מצופה בשתי שכבות שוקולד, ביניהן קרם עם פירות יער.

לאוהבי השוקולד המריר מגיע פינוק מיוחד: מגנום Intense Dark. מגנום שוקולד מריר מורכב מציפוי עם 70% קקאו, העוטף גלידת שמנת קטיפתית עם שוקולד מריר.

Rio Mara אינסלטיסימה וטונה ברוטב במבצע מיוחד לשבועות

ירקות בנוסח מקסיקני עם טונה (צילום אפרת אשל)

סדרת אינסלטיסימה המצליחה של המותג ריו מארה משיקה מארז מיוחד של זוגות קוסקוס וזוגות מקסיקני במחיר משתלם במיוחד. הסלטים מהווים ארוחה קלה, טעימה ומאוזנת, המתאימה לפיקניקים וטיולים בטעמים שמתאימים למבוגרים וילדים. מחיר אינסלטיסימה בודד 18.7-14.9 שקלים. מחיר זוג במבצע 25 שקלים.

סדרת טונה ברוטב ריו מארה בטעמי טונה עם בצל ברוטב עגבניות וטונה עם פלפלים ברוטב עגבניות, יוצאת במבצע 1+1 ברשתות השיווק המובילות בארץ. מומלץ לשימוש בתוך כריך, בסיס לרוטב פסטה, תוספת לשקשוקה, פיצה ואפילו לזניה חלבית.

Nany עם טפנד זיתים – ממרח זיתים שחורים מזן פישולין וקלמטה

טפנד זיתים של Nany (צילום: נועה סטרלינג)

טפנד זיתים של Nany (צילום: נועה סטרלינג)

Nany, המתמחה בפיתוח ויצור מוצרי מזון טבעיים וטבעוניים, משווקת לרגל שבועות ממרח אשר יעשיר כל שולחן חג: טפנד זיתים שחורים. ממרח זיתים שחורים, טעים להפליא ואיכותי, עשוי מחומרי הגלם המשובחים ביותר, במתכון ייחודי של Nany והעומד בראשה, השף נדב חג'ג'. טפנד זיתים של Nany הינו ממרח זיתים שחורים מזן פישולין וקלמטה המתאים למריחה על לחם, להגשה עם יין וגבינות. בנוסף, מתאים הממרח לשילוב בתבשילים, קישים, פשטידות ומאפים. הממרח Vegan Friendly, אינו מכיל רכיבים מהחי ומתאים לטבעונים.

Nany היא עסק חברתי המעניק עזרה לקהילה. במפעל המתפקד כמשפחה חמה מועסקים בעלי מוגבלויות, נוער במצבי סיכון, לצד פנסיונרים המעוניינים להשתלב בשוק העבודה. החברה  נוסדה בשנת 2012 ומתמחה בפיתוח ויצור מוצרי מזון טבעיים וטבעוניים. בסל המוצרים ניתן למצוא מיונז טבעוני ללא ביצים, ממרחים, רטבים וכל זה ללא חומרים משמרים, צבעי מאכל, שומנים מזיקים וחומרי טעם מלאכותיים, שנמכרים ביותר מ- 200 נקודות מכירה בכל רחבי הארץ ודרך אתר האינטרנט של החברה. בין מוצרי החברה ממרחים בהם ממרח ארטישוק ומחית כמהין, לימון כבוש, קציפת ארטישוק ופסטו, איולי צ'יפוטלה, קרם פלפלים קלויים, פלפל צ'ומה ועוד. מחיר 22 שקלים לאריזת 185 גרם. להשיג בחנויות המתמחות והמובחרות ובאתר החברה <<<

אוכל ואלכוהול

אמפורה עם טרואר גולן 2017

אמפורה טרואר גולן 2017 (צילום: שני בריל)

בלנד של ענבי סירה וברברה מכרם שעל שבצפון רמה"ג. יינות הטרואר שואפים לבטא את האזוריות שבה גדלו הענבים. צבע ורוד עדין, ארומה של אפרסק בהיר בשל. בפה דובדבנים וחמיצות מעוררת ונעימה. 12.5% אלכוהול. מחיר 75 שקלים.

הרי גליל עם סוביניון בלאן 2017

הרי גליל סוביניון בלאן 2017 (צילום חגית גורן)

עשוי 100% ענבי סוביניון בלאן מכרמים בהרי הגליל העליון. צבע צהבהב בהיר בעל חמיצות עדינה ומאוזנת. ארומות בולטות של פסיפלורה וליצ'י, תאנה ופג'ויה ברקע ניתן להבחין רמזים להדרים ודשא קצוץ. יין קיצי, טעים עם סיומת ארוכה ושובבה. היין יהיה בשיאו בשנתו הראשונה וישמר היטב כשנתיים-שלוש ממועד הבציר בתנאי אחסון נאותים. 13% אלכוהול. מחיר כ-55 שקלים.

פסגות עם רוזה 2017

פסגות רוזה 2017 (צילום דויד סילברמן)

היין מורכב מ- 55% ענבי מרלו, 23% ענבי פטי ורדו ו-22% ענבי קברנה פרנק שנבצרו בנפרד במועד ההבשלה המתאים לכל כרם, ולאחר התסיסות היינות אוחדו. צבע רוזה בוהק ושקוף, ארומה וטעמים של אשכולית ורודה, ופירות יער. סיומת ארוכה. 12.5% אלכוהול. מחיר 68 שקלים.

אמפורה עם בלאן דה נואר 2017

אמפורה בלן דה נואר 2017 (צילום שני בריל)

יין זה מיוצר מענבים לבנים בתהליך ייצור יין לבן והתוצאה רוזה. בלנד של ענבי קריניאן, סירה ומרלו מכרמים בצפון רמה"ג והכרמל. צבע ורוד אפרסק. ארומה של פירות נשירים ובעיקר אפרסק ותפוח. בפה תות שדה טרי וחמוציות נעימה ומעוררת. 12.8% אלכוהול. מחיר 75 שקלים.

טפרברג עם ESSENCE פינו גריי 2016

מורכב מ-100% ענבי פינו גרי מכרם "כתף המוכתר" הנטוע ברום הרי יהודה. בסיום התסיסה, היין התיישן על שמריו בשיטת ה- Sur Lie למשך כ- 5 חודשים. בעל גוון אפרפר עדין (תואם את שמו הצרפתי- פינו האפור). היין מאופיין במינרליות, גוף בינוני וחמיצות פריכה ורעננה. צבע היין זהוב אפרפר עדין וצלול. ליין ארומה פירותית ומאד מינרלית. בפה, היין עשיר ומהנה. היין בעל נוכחות , גוף בינוני פלוס , עשיר ומורכב, עם  חמיצות רעננה וסיומת עגולה ומהנה. 13.1% אלכוהול. מחיר 75 שקלים.

פסגות עם ויונייה 2017

עשוי מ-100% ענבי ויונייה מכרם מטע, הרי ירושלים. צבע זהוב בהיר ובוהק. שמנוניות יפה. ארומה של פירות נשירים כמו אפרסק לבן וחמוציות ברקע. בפה חמוציות מרעננת, פירות טרופיים ומשמש. 12.5% אלכוהול. מחיר 68 שקלים.

אמפורה עם טרואר כרמל 2017

100% ענבי קריניאן מכרם בוגר בן 44 שנים, על מדרונות הכרמל, דרומית מזרחית ליקב. צבע רוזה בוהק. ארומה פרחונית עם תות. בפה חמיצות של אשכולית אדומה עם פירותיות של פטל ואוכמניות. 11.7% אלכוהול. מחיר 75 שקלים.

אמפורה כרמל 2017 (צילום שני בריל)

טפרברג IMPRESSION רוזה 2017

בלנד של 70% ענבי גראנש ו-30% ענבי ברברה מכרם עמק אילון. יין ססגוני ומלא חן, בעל חמיצות מעודנת ומרקם רך. היין יבש, אך עם זאת, משאיר בפה תחושה של פרי צעיר ורענן. 12.7% אלכוהול. מחיר 45 שקלים.

יקבי ירושלים עם מוסקט 2016

מוסקט קינוח מכיל 100% ענבי מוסקט מובחרים שמקורם בכרם יחודי  בשפלת  יהודה. צבע צהוב בהיר, ארומה של משמש וקוקוס עם חמיצות קלה ומתיקות מעוררת. 12% אלכוהול. מחיר 50 שקלים.

הסקוטית מבית ישרקו עם מגוון יינות פרמיום לבנים מיקב ג'וזף דרוהין, מבורגון

שבלי Chabkis מיקב ג'וזף דרוהאן צרפת (צילום אסף לוי)

יקב ג'וזף דרוהין הוא מהמוערכים והנמכרים ביותר ויינותיו מפארים את טובי תפריטי היין במסעדות המובילות ברחבי העולם. מותג היקב המוביל בצרפת, משווק לכ- 104 מדינות ברחבי העולם, עם מכירות של כ- 300,000 קרטון בשנה ומגוון של כ-135 סוגים שונים של יין. חבל בורגון מתחלק ל- 42 כפרים שונים, כאשר כל כפר מייצג אזור גיאוגרפי מעט שונה עם תת אקלים ומשתנים טבעיים משלו. בין היינות גם מהכפר שאבלי.

רבות מדובר ומסופר על הכפר היוקרתי אשר נמצא בחלקה הצפוני של בורגון. יינות שאבלי העשויים 100% שרדונה בלבד, מוערכים כבר מאות שנים בפי אצילים, מלכים, ראשי ממשלה ואנשי תרבות.

ליקב ג'וזף דרוהין, אחוזה מפוארת בכפר שבלי בשם "ואדון", הדוגלת בשיטות ייצור אורגניות וביו-דינאמיות בלבד ובה מיוצרים 2 יינות השאבלי. הסקוטית מציע לקהל הישראלי את השאבלי במחיר 110 שקלים וגם את שאבלי רזרב דה ואדון במחיר 130 שקלים.

יינות נוספים שמוצעים: בורגון אליגוטה, לאפורה לבן, פויי פוסה, קורטון שרלמאן גרנד קרו 2014 ועוד.

את יינות יקב ג'וזף דרוהין ניתן להשיג ברשת טיב טעם , בחנויות היין המובחרות ובמסעדות היוקרה ברחבי הארץ.

יקב הרי גליל עם זהב בתחרות היין הצרפתית Challenge International du Vin

תחרות היינות היוקרתית Challenge International du Vin הצרפתית נחשבת לתחרות היינות הבינלאומיים הותיקה ביותר בעולם. התחרות נערכה לאחרונה בבורדו, צרפת והתמודדו בה 5,000 סוגי יינות מ-38 מדינות מכל העולם אשר נבחנו תחת החיך המיומן של 800 מומחי וצרכני יין.

בתחרות זכו סה"כ 7 יינות ישראלים מתוכם שלושה של יקב הרי גליל. היינות הזוכים:

  • מירון 2015 – מיינות הדגל , בלנד מבוסס ענבי סירה מציג יין איכותי בעל צבע סגול עמוק, עשיר בטעמים בעל מרקם קטיפתי ואלגנטי. היין מיוצר מבלנד של ענבי- סירה, פטי ורדו וקברנה סוביניון והתיישן במשך 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.ישוחרר למכירה בקרוב.
  • יראון 2015 – יין הדגל הראשון מציג יין ייחודי בגווני בורדו עשירים, עם ארומות של אוכמניות טריות, פטל שחור, דובדבנים טריים וריבת שזיפים סגולים. ליין מרקם חלק ושופע עם סיומת ארוכה ואלגנטית. היין מיוצר מבלנד של ענבים- קברנה סוביניון, מרלו, סירה ופטי ורדו והתיישן במשך 16 חודשים בחביות עץ אלון צרפתי.
  • קברנה סוביניון 2017 – יין צעיר ללא התערבות עץ, רענן ומופק מענבי קברנה סוביניון. היין תסס כשבעה ימים במיכלי נירוסטה והתיישן במשך שישה חודשים במיכלי נירוסטה.

אופנה ועוד

KIWI במבצע חוגגים שבועות 

מותג הילדים KIWI יוצא במבצע על קולקציית אופנת הקיץ 2018 עם מגוון רחב של פריטים שמלות, ג'ינסים, אוברולים וחולצות ב-30% הנחה עד 23/6/2018.

הקולקציה רומנטית וחגיגית בהשראת ילדי הפרחים בקולקציה נעשה שימוש בבדי תחרה וקרושה במגוון רחב של גוונים. בקולקציה ניתן למצוא חצאיות טול, מכנסי קרושה/תחרה רקמות על השמלות, חולצות, ג'ינסים, חולצות ושורטס עשויים מג'ינסים רכים בשטיפות שונות. החולצות בקולקציה משולבות רקמות ושילובי בדי אריג מעניינים הסגנון נשפך ואוורירי.

קולקציית הבנים שואבת השראה מעולם החלל עם אלמנטים של קווים נקיים מאופיינים בפשטות. בבנים –  דפוסים גאומטריים , הרבה לבן, ג'ינסים עם שטיפות, חולצות טי-שירט חתוכות בColor Block, חולצות מכופתרות לחג ופריטים אלגנטיים. הצבעים השולטים בקולקציה הם : לבן , אפור בהיר ותכלת מראה נקי, חגיגי, עם נגיעות קוליות. טווח המחירים:

מכנסיים טווח מחירים 19.90- 119.90 שקל, שורטס טווח מחירים  39.90-99.90 שקל, חולצות  טווח מחירים  19.90-99.90 שקל, שמלות טווח מחירים  29.90-129.90 שקל, טווח מחירים נעליים בנות החל מ 39.90 שקל, טווח מחירים נעליים בנים החל מ 59.90 שקל טווח מידות: ניו בורן עד מידה 3,  4 עד מידה 12. חנויות רשת Kiwi בפריסה ארצית.

סולתם מחדדת לכם הידע בסכינים

סכין היא כלי מרכזי וראשוני בתהליך הבישול, יש הטוענים שהיא אפילו השקעה. כידוע, כמעט לכל פעולה במטבח נדרשת סכין טובה. 'סולתם' מציעה טיפים איך לשמור על אצבעותיכם במטבח ועוזרת לכם בבחירה נכונה של סכין לחוויית שימוש טובה יותר.

סכין חדה יותר = סכין בטוחה יותר

סכין חדה יותר מבצעת את פעולות השימוש בקלות יתר, החיתוך בה עדין ומדויק יותר ובכך מוריד את הסיכון להיפגע ולהיפצע. בנוסף, סכין חדה משפרת ומעצימה את הביצועים ואת חווית ההכנה והבישול. חשוב להשתמש בה בזהירות יתר!

התאמת הסכין ליעודה

לכל סכין שימוש אחר, חשוב לשים לב ולהתאים את הסכין לייעודה וזאת על מנת לייעל את מטרתה, לדוגמא: סכין בשר, סכין לחם, סכין ירקות. התאמה נכונה של סכין תקל על הפעולה ותאריך ימים לפריט.

שימרו על הסכינים שלכם

  • רוב סכיני המטבח עשויות מפלדה ומכהות לאחר שימוש, לכן רצוי לבצע "חידוד תקופתי" בעזרת כלי השחזה. חידוד עוזר לשמור על סכין חדה ואיכותית לאורך זמן.
  • בזמן הכנת המזון מצטברים על סכין חומציות ומלחים שגורמים לו להחליד. לכן, מומלץ! לשטוף את הסכין מיד לאחר השימוש ולייבשה. עדיפות לא להכניסה למדיח הכלים, (המים החמים פוגעים בלהב ובביצועי הסכין והחומרים הכימיים שבמדיח פוגעים באיכות הפלדה).
  • על מנת לשמור על הסכין חדה ויציבה בזמן פעולת החיתוך, רצוי לחתוך על משטח יציב ועמיד כגון: קרש חיתוך מעץ\פלסטיק וכו'.

כללי זהירות

  • אל תנסו לתפוס סכין נופלת, אתם עלולים להיפצע ולגרום נזק.
  • את חדות הלהב יש לבדוק על פריט מזון ולא בהעברת האצבע על גבי הלהב.
  • בעת החיתוך התרכזו בפעולה על מנת לא לגרום נזק. ביד המובילה אחזו בסכין וביד החלשה בפריט המזון אותו אתם חותכים.
  • פתרונות אחסון כמו בלוק, מגנט או מתלה יעזרו למנוע תקלות ולהגדיל את אריכות הימים של הסכינים.

סוגי סכינים שחשוב שיהיו אצלכם במטבח לשימוש יומיומי

  • סכין שף בעלת להב ארוך, משמשת למגוון משימות חיתוך: בשר, דגים וכו'
  • סכין פריסה בעלת להב משונן ארוך וחזק, מתאימה לחיתוך לחם, מאפים ומוצרים קריספים
  • סכין פריסה בעלת להב חד, ארוך, צר וגמיש, מתאימה לביצוע משימות קיצוץ, חיתוך וקילוף של ירקות, פירות ועשבי תיבול
  • סכין רב תכליתית, המיועדת כמעט לכל מטרה יומיומית, בזמן האוכל, למריחה ועוד…

רכב

נבחרת פוינטר יוצאת לאליפות מזרח אירופה למרוצי ראלי רייד ובאחה

נבחרת פוינטר עם צמד נהגי המרוץ רז והלל יוצאת לראלי יוון כחלק מסבב אליפות מזרח אירופה למרוצי ראלי רייד ובאחה הכוללת מרוצים ברומניה, יוון, בולגריה וטורקיה והשנה גם מרוץ בישראל. תזכורת: בשנה שעברה זכו רז והלל מצוות פוינטר באליפות הליגה בקטגוריית T1 ובמקום השני הכללי מבין 87 רכבים שהשתתפו.

השנה מתוכננים 6 מרוצים בליגה מתוכם יתחרה הצוות ב- 4. הצהובה יצאה בשייט לאתונה כבר בסוף אפריל, בדרכה לנקודת הזינוק לראלי יוון (הראלי הראשון) – העיירה קסטוריה שעל הגבול הצפוני עם מקדוניה.

  • ראלי יוון ייערך ב- 17-20.5 ויגיעו אליו צוותים רבים מיוון, בולגריה, טורקיה, רומניה, סרביה, פורטוגל, צרפת, הונגריה, קפריסין, אוקראינה, איטליה וכמובן מישראל. שטח המרוץ יהיה בעיקר הררי ומיוער והרכבים יתחרו על שבילים מפותלים תוך שינויי גובה רבים. אורכו הכולל של הראלי הוא כ-1000 ק"מ, מתוכם כ 500 ק"מ של קטעים תחרותיים.
  • המרוץ השני בסבב בו ישתתפו רז והלל יתקיים ב 22-24.6 – באחה רומניה. זהו מרוץ חד יומי ארוך ובשנה שעברה סיים אותו צוות פוינטר במקום הראשון הכללי. מדובר בשטח שונה לחלוטין מזה שביוון – פתוח ומישורי, לאורך שטחים חקלאיים ותעלות השקייה. ניתן להגיע למהירויות גבוהות של עד 160 קמ"ש ויש לתת תשומת לב רבה לניווט הדורש דיוק ודקדקנות. אזורים מסוימים עשויים להיות בוציים ובשנה שעברה לכדו לא מעט צוותים שאיבדו זמן רב. בבאחה רומניה משתתפים גם אופנוענים ורוכבי טרקטורונים וכמות המשתתפים צפויה להיות כפולה מזו שבראלי יוון. מאפיין ייחודי למרוץ זה הוא היותו מורכב מקטע תחרותי אחד בלבד של 500 ק"מ, כל עצירה מהזינוק לסיום היא על חשבון הזמן של המתחרה וצוותים רבים בשנת 2017 לא הצליחו לעמוד בזמן הגג ולסיים את המרוץ.
  • המרוץ השלישי בסבב יהיה באחה בולגריה בו ייטול הצוות חלק בפעם הראשונה ויתקיים ב 27-29.7. מתכונת המרוץ דומה לראלי יוון, כלומר שלושה ימי מרוץ המורכבים מקטעי קישור וקטעים תחרותיים שאורכם אינו עולה על 100 ק"מ ברצף. הצוותים המקומיים בבולגריה רבים וחזקים ומפגשים איתם בשנים האחרונות לימדו שצפויה תחרות קשה מאוד מולם על המקום הראשון.
  • המרוץ הרביעי והאחרון בו ישתתפו יהיה בישראל, בחנוכה, מבאר שבע לאילת ויימשך שלושה ימים. זהו אירוע מיוחד עבור הצוות. לאחר 25 שנים של השתתפות בראלי בחו"ל יזכה להתחרות במגרש הביתי במרוץ ראלי בינלאומי, אל מול האוהדים הרבים של ספורט הראלי רייד ושל הצוות בפרט. מרוץ זה בסבב יתקיים כמחווה לרגל חגיגות 70 שנה למדינה והפקתו נעשית על ידי עמותת מרוצי הראלי הישראלית

הצהובה עברה על ידי הלל בחודשים האחרונים הכנה יסודית למרוץ. זו כללה החלפה של רכיבים רבים ביניהם תיבת ההילוכים, מדגש הטורבו, תפוחי הגה, תיבת ההגה, מצמד, מאווררי הרדיאטור, רפידות וצלחות בילום, מסננים, שמנים, נוזלים ועוד. בולמי ה- FOX עברו חידוש אצל היבואן – אאוטבק טכנולוגיות וסטים חדשים של צמיגי המרוץ של  TOYO  מסדרת OPEN COUNTRY הותקנו על הגלגלים. הצמיגים הוכיחו את עמידותם, איכותם והתאמתם למרוצי הראלי בהם משתתפים רז והלל לאורך שנים.

לא ידע שרישיונו נשלל ושומרה מסרבת לפצותו עקב תאונת טוטאל-לוס

האם חברת ביטוח תוכל לסרב לשלם פיצויים לבעל רכב בגלל שרישיון הנהג בוטל בשל סיבות טכניות? בשאלה הזאת ידון בקרוב בית משפט השלום בתל אביב, בעקבות תביעה שהגיש עו"ד רפאל אלמוג בשם בני זוג שרכבם נהרס בתאונה (טוטאל-לוס).

בני הזוג פנו לחברת 'שומרה', שביטחה את רכבם בביטוח מקיף – על מנת שזו תפצה אותם על אובדן ערך רכבם בעקבות התאונה, אך ב'שומרה' סירבו לפצות את בעלי הרכב, בטענה כי רשיונו של הנהג לא היה בתוקף בעת התאונה.

לדברי עוה"ד רפאל אלמוג, הנהג כלל לא ידע שרישיונו לא חודש – משום שלא קיבל על כך שום הודעה..יתרה מזאת, גם השוטר שהגיע למקום התאונה ובדק את רישיונו – לא העיר לו כי רישיונו נשלל. לדברי עוה"ד אלמוג, חברת הביטוח לא יכולה לחמוק מאחריותה במקרה כזה, מפני שהתאונה לא ארעה בשל פסילת רישיון על רקע מהותי, כדוגמת נהיגה פרועה, והנהג כלל לא ידע שאין ברשותו רישיון באותה העת.

בשבועות הקרובים יתבקש בית המשפט השלום בתל אביב להכריע: האם חברות הביטוח תוכלנה לחמוק מתשלום פיצויים, כאשר לא הוכחה ידיעה בדבר השלילה מצד הנהג, כל שכן כאשר השלילה הינה רקע טכני ולא מהותי כאמור.

קיה חושפת תמונות ראשונות של הנירו החשמלי

קיה חשפה גרסה חשמלית חדשה של הנירו בתערוכת הרכב החשמלי הבינלאומית החמישית בג'גו, קוריאה. הופעת הבכורה האירופית של דגם זה צפויה להיערך בתערוכת המכוניות של פריז, באוקטובר 2018. הנירו EV הספורטיבי והרב-תכליתי משלב הנאת נהיגה עם עיצוב המושך את העין.

ה-Niro EV עוצב במרכזי העיצוב של קיה בקליפורניה, ארה"ב ונמיאנג, קוריאה, ומשלב את השימושיות והמשיכה של SUV קומפקטי עם מרכב חלק ואווירודינמי.

בהשראת דגם הקונספט נירו EV שנחשף בתערוכת CES 2018 בלאס וגאס, הנירו  EVכולל שבכה קדמית ייחודית, פתחי אוויר עתידניים ותאורת יום LED בצורת ראש חץ. עם תפיסת עיצוב "נקי והיי-טקיסטי".

הנירו EV מונע על-ידי הדור הבא של חטיבות ההינע החשמליות של קיה, תוך שימוש בטכנולוגיות ייצור חדשות שפותחו במיוחד עבור דגמי EV של קיה. הנירו EV מצויד במארז סוללות ליתיום-פולימר בעל קיבולת גבוהה של 64 קווט"ש, ויהיה מסוגל לנסוע יותר מ-450 ק"מ על טעינה אחת עם אפס פליטות, או יותר מ -300 ק"מ עם מערכת הסוללות האופציונלית בעלת קיבולת של של 39.2 קווט"ש.

הנירו EV מדגים את הצעדים המשמעותיים שקיה ביצעה בשנים האחרונות על מנת לספק כלי רכב נוחים ומהנים לנהיגה המובילים את הדרך בהנעה עם אפס פליטת מזהמים. הנירו EV ישווק בקוריאה במהלך המחצית השנייה של 2018 ויוצג בשווקים אחרים בהמשך.

תקנה חדשה המבטלת את החובה להחזיק רישיונות רכב ונהיגה בעת הנהיגה

בשורה טובה לנהגים. שר התחבורה והמודיעין, ישראל כץ, העביר לאישור ועדת הכלכלה של הכנסת, תקנה חדשה שנחתמה על ידו, המבטלת את הצורך להחזיק ברישיון נהיגה ורישיון רכב, בעת הנהיגה.

התקנה החדשה שיזם השר כץ תצמצם את הביורוקרטיה לציבור הנהגים ותחסוך מהם קנסות מיותרים. על פי התקנות כיום, חלה חובה על הנהגים להחזיק ברשותם רישיון נהיגה ורישיון רכב בעת הנהיגה. הקנס על אי החזקת רישיונות ברכב עומד כיום על 100 שקלים. עם אישור התקנות, יוכלו הנהגים להחזיק ברשותם אחד מאמצעי הזיהוי הבאים: תעודת זהות, דרכון ישראלי או רישיון הנהיגה. בדיקת תוקף הרישיונות תתבצע באמצעות מסופי ניידות המשטרה, המחוברים און ליין למשרד התחבורה ונמצאים כיום בכל ניידות התנועה.

יצוין כי הדרישה לנשיאת תעודת ביטוח חובה של הרכב נותרת בעינה. התקנה החדשה אושרה על ידי משרד המשפטים ועם אישורה על ידי ועדת הכלכלה של הכנסת ופרסומה ברשומות, היא תיכנס מיידית לתוקף. השר כץ ציין כי התקנה החדשה היא חלק משורה ארוכה של שיפורים מהפכניים שמבצע משרד התחבורה בשירותי הרישוי, וכוללת בין השאר את הארכת תוקף רישיונות הנהיגה עד גיל 70, שתאפשר חיסכון של מאות שקלים באגרת הרישוי, צמצום ביורוקרטיה וקיצור זמני ההמתנה במשרדי הרישוי.

ירידה של עשרות אחוזים בעלות טיפולים לרכב בשלוש השנים האחרונות 

מבדיקה של פלטפורמת "גלגלים" עולה כי בשלוש השנים האחרונות חלה ירידה של 17% בעלות טיפולי הרכב. בקטגוריית רכבי הסופר מיני, נרשמה ירידה של מעל ל20% סה"כ.

בעלי "פולקסווגן טיגואן" ישמחו לשמוע על הפחתה של קרוב ל50% בעלות מחיר הטיפול לרכב: טיפול 60 אלף ק"מ שעלה עד לפני 3 שנים 1,700 שקלים בממוצע, יעלה היום 789 שקלים בממוצע.

בעלי "קיה פיקנטו" הרכב הנמכר ביותר בישראל ב2017 ישמחו לשמוע על הפחתה של 12.8%- בעלות הטיפול, הווה אומר במקום לשלם 718 שקלים בממוצע עד לפני 3 שנים, ישלמו עכשיו 626 שקלים בממוצע.

ברכבי מיני ובג'יפונים נרשמה ירידה של כ-17.5% וברכבים משפחתיים רק 13.7%. העלות הממוצעת של טיפול 60,000 ק"מ היא 725 שקלים בלבד.

פלטפורמת "גלגלים" הכוללת אתר ואפליקציה, הביאה למהפכה צרכנית בתחום הרכב והמוסכים, לא עוד טיפולים "על עיוור" עם הצעות מחיר שערורייתיות בסופן. הביקוש הגבוה מצד הצרכנים לשקיפות מוסכים ומאידך שביעות הרצון של מוסכים בחשיפה ללקוחות חדשים ובמתן מענה מקצועי ללקוח, הביאו את "גלגלים" להשקעה בפיתוח פלטפורמה משוכללת, שנותנת מענה לצרכן הפרטי בנגישות השירות וקבלת הצעות מחיר מפורטות ישירות למכשיר הנייד.

הפלטפורמה מאפשרת השוואת מחירי טיפולים ממוסכים במתן שקיפות מלאה על הטיפול ברכב וחלפים המוצעים להחלפה. גלגלים שמה לעצמה לפתח כל מוצר או שירות הקשורים לעולם הרכב, הן לשחקנים העסקיים בתחום והן לצרכן הפרטי, בעל הרכב –כל מה שקשור לאחזקת הרכב ירוכז תחת קורת גג אחת.

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות