מה חדש על המדף של דני בר

לקראת חג השבועות, ניוקי ללא גלוטן, LA PASTA, חליטות תה אביביות וזיתים בטעמים ואריזות חדשים. נסו ותיהנו.

ניוקי ללא גלוטן (צילום אופיר בן טל)

ניוקי ללא גלוטן (צילום אופיר בן טל)

ניוקי ללא גלוטן

חברת "בר-אל" מציעה לחג השבועות סדרת ניוקי ללא גלוטן, ב–3 טעמים: תפוחי אדמה, עגבניות ופסטו. הניוקי נמכר קפוא והוא קל להכנה: 3 דקות בישול בלבד במים רותחים. מהמקפיא ישירות לסיר, אין צורך להפשיר. כשר. מחיר: 14 שקלים לאריזה במשקל 300 גרם. להשיג בשופרסל (מחלקות GREEN), אושר-עד, עדן-טבע-מרקט, ובבתי הטבע ברחבי הארץ.

הצעה למתכון: ניוקי עגבניות ברוטב שמנת

מצרכים:

  • 1 חבילת ניוקי בטעם עגבניות (300 גרם)
  • 1 חבילת שמנת מתוקה 32% שומן או שמנת לבישול 15% שומן.
  • 50 גרם חמאה
  • 2 שיני שום כתושות
  • מלח ופלפל
  • אגוז מוסקט
  • כף שמן

אופן ההכנה:

    1. מטגנים את השום בחמאה עד להשחמה קלה (לשים לב לא לשרוף את השום). מוסיפים את השמנת, המלח, הפלפל והאגוז מוסקט ומביאים כמעט לרתיחה.
    2. מבשלים על אש קטנה תוך כדי ערבוב עד שהרוטב מסמיך.
    3. מבשלים את חבילת הניוקי בסיר עם מים רותחים וכף שמן במשך 2 דקות (לא לבשל יותר מדי). מוציאים את הניוקי מהמים.
    4. מוסיפים את הניוקי המבושל לרוטב המוכן ומגישים.
    5. ניתן להוסיף גבינת פרמזן מלמעלה.

לפרטים באתר הבית: www.BarelLife.co.il

סדרת המוצרים לה-פסטה (צילום עידו קימלוב)

סדרת המוצרים לה-פסטה (צילום עידו קימלוב)

סדרת מוצרי LA PASTA  החדשה של "תומר"

חברת "תומר" משיקה סדרת מוצרי פרימיום חדשה בשוק המטבח האיטלקי תחת המותג "LA PASTA": קנלוני, לזניה, ניוקי, רטבים לפסטה, סדרת מוצרי עגבניות ועוד, המוצעים במחירים אטרקטיביים לצרכן.

הסדרה כוללת מגוון של 12 מוצרים: קנלוני, לזניה, ניוקי ב-4 טעמים, סדרת רוטבי עגבניות ב- 3 טעמים, מוצרי עגבניות (שלמות וחתוכות) ומחית עגבניות קלה. המוצרים החדשים מצטרפים לסדרת הפסטות שהשיקה "תומר" לאחרונה תחת המותג החדש.

במגוון המוצרים החדשים בסדרת LA PASTA:

  1. קנלוני –  גלילי פסטה איכותיים למילוי, עשויים מקמח סמולינה מחיטת דורום. מחיר: 8 ₪ לאריזה של 250 גרם. כשר.
  2. לזניה –  דפי פסטה להכנת לזניה, עשויים מקמח סמולינה מחיטת דורום. מחיר: 10 ₪ לאריזה של  500 גרם.  כשר.
  3. ניוקי – סדרת ניוקי (כופתאות) בטעם ביתי, המוצעים ב- 4 סוגים: ניוקי תפוחי אדמה, תפוחי אדמה עם תרד, ניוקי המשלב 3 צבעים -תפוחי אדמה, תפוחי אדמה עם תרד, ותפוחי אדמה עם עגבניות, וכן גם מיני-ניוקי תפוחי אדמה. מחיר: 10 שקלים לאריזה של 500 גרם. כשר.
  4. רוטבי עגבניות לפסטות ב- 3 טעמים מעולים: רוטב עגבניות עשיר קלאסי, רוטב עגבניות  עם שום קלוי על האש, ורוטב עגבניות עם בזיליקום. מחיר: 15 ₪ לצנצנת של 680 גרם. כשר פרווה.
  5. מוצרי עגבניות הכוללים 2 סוגים: עגבניות שלמות מקולפות במיץ עגבניות ועגבניות חתוכות במיץ עגבניות. מחיר: 5.50 שקלים לקופסא של 400 גרם. המוצרים מוצעים גם במארזי שלישייה במחיר של 15 שקלים למארז. כשר.
  6. מחית עגבניות קלה עשויה מעגבניות ותוספת מלח. מוצעת בצנצנת נוחה לשימוש. מחיר: 10 שקלים לצנצנת של 690 מ"ל. כשר.
סדרת התה החדשה (צילום יח"צ)

סדרת התה החדשה (צילום יח"צ)

חליטות חדשות ומרעננות של "סרמוני"

חברת "סרמוני", יצרנית תה פרימיום המובילה בישראל, השיקה לכבוד האביב שלושה טעמים חדשים ומרעננים בסדרת התה הצבעונית והיוקרתית של סרמוני: חליטות של מנטה, לימונענע וקמומיל.

החליטות מיוצרות מגריסה עדינה של עלים, פרחים וחלקים שונים של הצמחים,  באיכות משובחת. חליטת הקמומיל מיוצרת מפרחי הקמומיל עם נגיעות של עלי מנטה, חליטת לימונענע מיוצרת מעלי לימונית ונענע, וחליטת מנטה – מעלי המנטה. החליטות ארוזות בתוך מעטפות נייר איכותיות, סגורות הרמטית, לשמירה על האיכות והארומה.

כל חליטה מוצעת באריזה צבעונית בגוון ייחודי לה, בעיצוב יוקרתי ומרהיב. אריזת חליטת המנטה מוצעת בגוון טורכיז, אריזת הקמומיל בגוון זהב, והלימונענע בגוון צהוב-ירקרק. בכל מארז 25 מעטפות נייר. החליטות החדשות מצטרפות למגוון הטעמים המוצעים בסדרה הצבעונית של סרמוני, בהם: קאלסיק זהב, ארל גריי, פירות יער, תה ירוק סיני ועוד.

החליטות מאופיינות בטעם וארומה עשירים. לפי הרפואה הטבעית לצמחים השונים סגולות בריאותיות רבות, כגון – המנטה  – ממריץ, מרענן, משכך כאבים, מסייע לטיפול בשפעת והצטננות; הקמומיל – מרגיע, עוזר לעיכול, מסייע במצבים של נדודי שינה, טיפול בדלקות עיניים (לשימוש בשקיקי התה כקומפרסים); הנענע גם כן מסייעת לעיכול, נגד בחילות, והרגעת כאבים.

הצעה להכנת משקה לימון נענע מרווה:  חולטים 5 שקיקי לימונענע בכוס מים רותחים כ- 5 דקות. מוציאים את השקיקים. שופכים את החליטה לקנקן ומוסיפים מים קרים וקרח עד לכמות של ליטר. ממתיקים עם סטיביה, מי סוכר, או כל ממתיק אחר.

כשר. מחיר 15.90 שקלים (למארז של 25 שקיקים).

ניתן להשיג ברשתות עדן-טבע-מרקט, ניצת הדובדבן, קסטל מרקט ועוד, ודרך  האתר www.ceremonietea.co.il.

סדרת מוצרי הקוקוס (צילום יגאל פרדו)

סדרת מוצרי הקוקוס (צילום יגאל פרדו)

סדרת מוצרי קוקוס אורגניים מהפיליפינים הגיעה לישראל

חברת "כרם תעשיות מזון מן הטבע" החלה לשווק בארץ סדרת מוצרי קוקוס בריאותיים חדשה הכוללת: קמח קוקוס אורגני, סוכר קוקוס אורגני, שמן קוקוס אורגני וקוקוס לבן טחון עם מארז ייחודי. מוצרי הקוקוס האורגניים מיוצרים בפיליפינים, שנחשבת למדינה המובילה בעולם בייצור מוצרי קוקוס – הן מבחינת תהליך הייצור והן באיכות מוצרי הקוקוס המופקים שם.

סדרת מוצרי הקוקוס הבריאותיים והאורגניים החדשה הפכה לטרנד מרכזי בקרב חובבי המזון האורגני ברחבי ארה"ב, שם החלו לשווק אותה בשנים האחרונות. כל המוצרים אף מאושרים לשימוש ע"י ה-USDA Organic. בעקבות ההצלחה בארה"ב, חברת "כרם תעשיות מזון מן הטבע" החלה לשווק את מוצרי הקוקוס הפיליפינים בארץ לטובת ציבור אוהבי המזון הבריא והאורגני בישראל.

הסדרה כוללת ארבעה מוצרים:

  • קמח קוקוס אורגני – הקמח הבריא ביותר מבחינה תזונתית, מכיל חלבונים, סיבים תזונתיים וחומצה לורית – שהיא חומצת אמינו הקיימת רק בחלב אם של לוויתן או במוצרי קוקוס. תהליך הייצור הייחודי של קמח הקוקוס בפיליפינים עושה שימוש בקופרה ("בשר" הקוקוס) המורכבת מאחוז נמוך של שמן ופחמימות, כך שמבחינה תזונתית קמח הקוקוס בריא יותר מקמחים אחרים.  יתרונות: אורגני, ללא גלוטן, עשיר בחלבונים, מכיל 40% סיבים תזונתיים (יותר מכל קמח אחר). מחזק את המערכת החיסונית והמערכת האנטי בקטריאלית, אנטי פטרייתית. מתאים לחולי צליאק, ילדים קטנים ולקהילת חובבי האוכל הבריא. מחיר אריזה 500 גרם 29.90 שקלים.
  • שמן קוקוס אורגני – שמן קוקוס מיוצר כבר אלפי שנים בעיקר בהודו ובפיליפינים. השמן המגיע מהפיליפינים נחשב לאיכותי ביותר בעולם, מאחר ואינו מעורבב במים ואינו מזוקק, כך שהוא עשיר בחומצות שומן חופשיות ובעל ערכים תזונתיים טובים ביותר כולל חומצה לורית. השמן מגיע בשני סוגי בקבוקים: ליטר וחצי ליטר. השמן מושפע ממזג האוויר כך שבטמפרטורות קרות הוא נקרש ובחום הוא הופך נוזלי. יתרונות: אורגני, לא מזוקק, מכיל חומצה לורית, עשיר בחומצות שומן חופשיות. גוף האדם מזהה שומנים רבים שקיימים בשמן הקוקוס הלא מזוקק, כפחמימות ולא כשומן ולכן הוא הופך אותם לאנרגיה ולא אוגר אותם. מתאים במיוחד לאנשים שסובלים מערכי טריגליצרידים גבוהים. מחיר חצי ליטר 44.90 שקלים, ליטר 79.90 שקלים.
  • סוכר קוקוס אורגני – מבין כל הסוכרים הקיימים בשוק, סוכר הקוקוס האורגני הוא הסוכר הכי בריא והכי איכותי, עם הערך הגליקמי הכי נמוך (GI35). סוכר זה מופק מפריחת הקוקוס ומהצוף שבפרחי הקוקוס. הוא נחשב יותר טוב ובריא מכל הסוכרים האחרים בשל הערך הגליקימי הנמוך שלו. כאשר אוכלים סוכר קוקוס אורגני, אין עלייה מהירה וגבוהה ברמת הסוכר בדם, כפי שקורה באכילת מזונות בעלי ערך גליקימי גבוה. מדובר בממתיק טבעי ללא תוספים מלאכותיים או חומרים משמרים. סוכר קוקוס עשיר גם במינרלים. מכיל כמויות משמעותיות של אשלגן, מגנזיום, ברזל, בורון, אבץגופרית ונחושת. כל זה הופך את סוכר הקוקוס למזון בריאותי שעדיף על סוכרים אחרים. מתאים לשימוש בקרב חולי סוכרת, ובקרב מי שסובלים מערכי טריגליצרידים גבוהים (על פני סוכרים אחרים). יתרונות: אורגני, לא מעובד, מיוצר בייצור מסורתי, ללא חומרים משמרים. נבחר בארה"ב לאחד מששת המוצרים החדשניים לשנת 2012. מחיר אריזה 500 גרם 39.90 שקלים.
  • קוקוס לבן טחון – מדובר בקוקוס לבן טחון ואיכותי באריזה נוחה לשימוש לאפייה ובישול. כרם תעשיות מזון מן הטבע יצרו מארז ייחודי וחכם בעל מכסה דומה לאריזות תבלינים, עם שתי אפשרויות פתיחה לבחירה: צד עם פתחים גדולים וצד עם פתחים קטנים לפיזור אחיד של הקוקוס המסייע למנוע היווצרות גושים. החשיבות של אכילת קוקוס מבחינה בריאות משמעותית ביותר, שכן קוקוס מכין מיאלין, העוטף את סיבי העצבים בגוף האדם. במחלות המאופיינות באובדן המיאלין בגוף, כגון: טרשת נפוצה, פרקינסון, אלצהיימר וכד', הרופאים ממליצים לאכול קוקוס על כל מוצריו האורגניים על מנת לשמור על הבריאות. קוקוס הוא המוצר היחיד ממנו ניתן להפיק מיאלין. במוצרי הקוקוס הבריאותיים האורגניים החדשים של כרם תעשיות מזון מן הטבע מקפידים על תהליך הייצור, להמנע מזיקוק הקוקוס ושמירה על איכותו, כדי להעניק לקהל הצרכנים מוצר בריא ואיכותי במיוחד. מחיר אריזה 200 גרם 17.90 שקלים.

סדרת מוצרי הקוקוס הבריאותיים האורגניים החדשה  מתאימה לטבעונים, צמחונים, חולי צליאק וכמובן כל מי שהבריאות והטעם חשובים להם. להשיג בסניפי עדן טבע מרקט, ניצת הדובדבן, טבע קסטל, רשת על המשקל, זמורה, אניס, שקדיה, סטופ מרקט, שופרסל גרין, ספייסס ובחנויות טבע ותבלינים נבחרות בכל רחבי הארץ.

טיפים לבישול ואפייה באמצעות קמח הקוקוס
קמח הקוקוס סופח אליו את הנוזלים והשומנים והופך אותם לחצי מוצק, לכן באפייה חשוב לשלב אותו עם קמחים נוספים ואז להשתמש בכמות נמוכה יותר של נוזלים (אחרת יש להוסיף יותר נוזלים). נדרש להמתין מעט ואז נוצרת הבלילה המתאימה. מומלץ לשלבו עם קמח טפיוקה, כאשר השילוב ביניהם יוצא מאד מוצלח, בייחוד לצרכני המוצרים ללא גלוטן (חולי צליאק, טבעונים וכדומה). אפשר להכין איתו מאפים דקים שלא צריכים לתפוח – כגון קרקרים, ופלים, גליליות ועוד. הוא מתאים מאוד גם להכנת דייסה, פנקייק, בלינצ'ס, עוגיות ועוד. הוא מתאים גם להכנת בלילה של טמפורה, גלידות וקינוחים שונים.

סדרת הזיתים של זיתא (צילום טופ-טאץ')

סדרת הזיתים של זיתא (צילום טופ-טאץ')

3 טעמים חדשים בסדרת המעדנייה של "זיתא"

זיתא, יצרנית ומשווקת שמן הזית, מרחיבה את מגוון הטעמים בסדרת המעדנייה- זיתים למקרר ומאפשרת לכל צרכן למצוא את הזית המתאים לו- מריר יותר או פחות, בשרני, טעם חזק או חלש, חריף או מתקתק.

סדרת המעדניה של זיתא כוללת 3 טעמים מובחרים:

  • זית פישולין- זית איכותי במיוחד, בעל מרירות וטעם מעודנים, אך ברורים וייחודיים, המשמש בעיקר להפקת שמן זית. הפישולין הוא בשרני ונגיס ובעל חמיצות מתונה.
  • זית שחור מרינד מוצע בשני טעמים – חריף / עשבי תיבול – זית ירוק המטופל בצורה מיוחדת על מנת לקבל את צבעו החום כהה. בעל טעם ייחודי שיש המתארים אותו כ"אגוזי", מרקם נעים, חמיצות ומרירות מעודנים. מוכן לאכילה כבר בחודש נובמבר.

הזיתים שבאריזה טבולים בשמן זית כתית מעולה של 'זיתא' – המוסיף גם הוא ניחוח וטעם נהדר.

חברת זיתא החלה לשווק זיתים איכותיים כבר לפני שנה וחצי. הזיתים, מיוצרים באווירה מבוקרת, טכנולוגיה המשמרת את איכות הזיתים, וארוזים באריזת פלסטיק אטום לכניסה של אויר וחמצן. הזיתים של זיתא לא עוברים תהליך פסטור ולכן הטעם הייחודי,  העסיסיות והמרקם הקרנצ'י של הזיתים נשמרים באופן אופטימלי.

גם בתחום האריזה, מציעה 'זיתא' פתרון יעיל ונוח: הזיתים ארוזים באריזה שקופה ונוחה, בעלת פתיחה וסגירה קלים, פשוטים ונוחים לשימוש, הנותנים מענה לאחת הבעיות הגדולות של אריזות השימורים. מארזי הזיתים, אשר נשמרים במקרר, ניגשים יותר ויותר עבור כל המשפחה ולמעשה הופכים למרכיב מרכזי ויום יומי בארוחות המשפחתיות.

בשנים האחרונות, תחום הזיתים עובר מהפך בעולם ממוצר בסיסי חסר גיוון לחטיף ותוספת גורמה בעל מרקמים וטעמים שונים. זיתים איכותיים, משדרגים ארוחות בוקר וערב רבות, ומספקים חוויה אחרת לארוחה. גם בישראל, החל לעלות צורך דומה מן הצרכנים, וכאמור, זיתא הרימה את הכפפה  ומציגה, זיתים שהם קודם כל תענוג. מעכשיו אין צורך להתפשר בזיתים, אפשר לקבל זיתים טעימים יותר, איכותיים יותר ובאריזה נוחה יותר – גם בסופר.

את הטעמים החדשים בסדרה, ניתן למצוא במקררי רשתות השיווק באריזות של 215 גרם. מחיר 14.90 שקלים.

הוספת תגובה