מה בין סלט וולדורף לסלט קיסר

מה בין סלט וולדורף למלון בניו-יורק ||| מה בין סלט קיסר למלון בטיחואנה, מקסיקו ||| מה עשה את 2 הסלטים האלה לכלכך פופולאריים ||| סיפורים, סרטים וגם מתכונים ||| לכל הפרטים והמתכונים בהמשך <<<

סלט קיסר דיקסי (צילום דני בר)

סלט וולדורף  Waldorf Salad

כמעט על כל שולחן חגיגי נמצא את הסלט המרענן כלכך, וולדורף. למה וולדורף ? מה יש בו שעושה אותו כל כך מרענן וקל להכנה ?

סלט וולדורף הוכן לראשונה במלון וולדורף (אסטוריה), ניו-יורק, בשנת 1896, לכבוד ארוחת צדקה שארגנו במלון כתרומה לבי"ח לילדים סט מרי, בניו-יורק. מיחסים לרב המלצרים האגדי של המלון, אוסקר צ'ירקי Oscar Tchirky את פיתוח המנה והוצאתה לסועדים. באותה שנה גם פורסם לראשונה המתכון לסלט בספרו של צ'רקי או כפי שכונה "אוסקר של וולדורף". היום יש גרסאות רבות ומגוונות לסלט וולדורף אבל לרוב נמצא תפוחי-עץ, סלרי, אגוזים, ענבים ו/או צימוקים וכמובן מיונז.

סלט וולדורף גם כיכב בסצנה אייקונית בריטית:

מתכון 1: סלט וולדורף

רכיבים

  • 1/2 ק"ג תפוחי-עץ חמוצים
  • מיץ מלימון אחד
  • 4 גבעולי סלרי בהירים
  • 100 גרם אגוזי פקאן קלופים ושבורים
  • 1/2 קופסת שימורי אננס
  • 6 כפות מיונז
  • מלח

אופן הכנה

  1. לחתוך את תפוחי-העץ לאצבעות דקות באורך 2 ס"מ
  2. לטבול במי לימון
  3. לחתוך את שאר הרכיבים לריבועים קטנים
  4. לערבב את כל הרכיבים והתבלינים

מתכון 2: סלט וולדורף

רכיבים

  • 4 תפוחי-עץ יונתן או גרנד
  • 50 גרם אגוזים קצוצים
  • ראש סלרי
  • 2 כפות מיונז
  • 2 כפות שמנת
  • מעט מיץ לימון
  • מלח, פלפל וסוכר

אופן הכנה

  1. לחתוך לרצועות את תפוחי-העץ, האננס והסלרי המקולף
  2. לערבב עם כל שאר הרכיבים

סלט קיסר Caesar Salad 

סלט קיסר קרוי כך על שמו של צ'סרה קרדיני  Cesare Cardiniאו כפי שנקרא בארה"ב קיסר קרדיני. קרדיני, במקור איטלקי, היה בעל מלון ומסעדה בשם קיסר בטיחואנה מקסיקו ואח"כ גם מלון בשם זה בסן דייגו הסמוכה.

הסלט הקרוי על שמו הוגש לראשונה ביום העצמאות האמרקאי, 4 ביולי, שנת 1924. הסלט הורכב מכל מה שהיה לקיסר קרדיני במטבח ומזה גם הכין את הרוטב האופייני כל כך לסלט קיסר. רק בשנת 1946 הוזכר לראשונה הסלט בעתונות הניו-יורקית ומשם הסלט התפשט לרחבי הגלובוס.

גרסאות שונות יש לסלט קיסר אבל נדמה שבכולן יש עלי חסה, קרוטונים, גבינת פרמז'ן, מיץ לימון, שמן זית וביצים קשות. נהוג גם להוסיף רוטב וורצ'סטרשר Worcestershire Sauce (או רצועות אנשובי במקום הרוטב) ושום.

מתכון: סלט קיסר

רכיבים

  • חסה ערבית גדולה
  • 1  כוס קוביות מלחם לבן או באגט או קרוטונים קנויים
  • 2  כפות שמן זית
  • 1  שן שום כתוש
  • 3  פילה אנשובי קצוצים דק (צמחונים יכולים לוותר)
  • 3 כפות גבינת פרמז'ן מגוררת
  • 1  ביצה קשה

לרוטב

  • 3 כפות חומץ בן יין לבן
  • מיץ מלימון אחד
  • 1/3 כוס שמן זית
  • 1 כפית חרדל
  • 1  כפית מלח
  • פלפל שחור

שורות חסה סלנובה ביבולי כרמל (צילום דני בר)

אופן הכנה

    1. שוטפים היטב את עלי החסה, מייבשים אותם ובוצעים ביד לפיסות
    2. מניחים ליבוש בקערה גדולה
    3. מערבבים את השמן עם השום ומחממים במחבת גדולה
    4. מטגנים את קוביות הלחם בשמן והשום, עד שהן מזהיבות מכל הצדדים
    5. מעבירים את הקרוטונים לצלחת מרופדת במגבות נייר ומצננים
    6. מכינים את הרוטב: מניחים את כל חומרי הרוטב בקערה קטנה וטורפים היטב
    7. מעבירים את הקרוטונים שהצטננו מעל החסה
    8. זורים את נתחי האנשובי הגבינה ויוצקים את הרוטב מעליהם
    9. מרסקים את הביצה מעל הסלט ומערבבים היטב, עד שהביצה נבלעת לחלוטין וכל המרכיבים התערבבו היטב

בתיאבון

הוספת תגובה