מאכלים מקומיים בתאילנד שלא כדאי לפספס

תאילנד היא אחת הבירות הקולינריות המדליקות בעולם. טיסה לתאילנד תביא אתכם אל אחד ממעוזי הגסטרונומיה הכי מגניבים שיש, בו תוכלו ליהנות משפע בלתי נתפס של מאכלים צבעוניים ומיוחדים, בטעמים שהחיך הישראלי שלנו לא כל כך מכיר. כדי ליהנות ממאכלי רחוב בתאילנד, לא חייבים לשוטט דווקא ברחובות המדינה אלא פשוט לפקוח את העיניים – לא משנה באיזו עיר אתם נמצאים, אם אתם בשוק, בחוף הים, על תעלת מים, בסמוך לאכסניה פשוטה או מלון יוקרה ואפילו לצד אוטסוטרדה – האוכל התאילנדי ימצא אתכם! הנה המאכלים המקומיים שאתם בשום פנים ואופן לא רוצים לפספס.

דוכן ירקות בשוק (צילום דני בר)

אז מה אוכלים?

המאכלים המקומיים כוללים גיוון נפלא – החל מביצי שליו מטוגנות, מיץ קלמנטינות טרי, בשרים על הגריל ואספרסו איטלקי. אך אם אתם רוצים ליהנות מהליבה הקולינרית של העיר, הנה רשימת המאכלים שאתם חייבים לנסות:

אטריות

מנת האטריות היא אחת המנות המזוהות ביותר עם המטבח התאילנדי ואחד המאכלים הנפוצים ביותר במדינה. הן מוקפצות ומבושלות במגוון וריאציות ואתם מוזמנים לנסות את שאהבה נפשכם – אטריות אורז קלאסיות עם מגוון תוספות כמו טופו, נבטים, שרימפס מיובש, ביצה או עוף, אטריות המלוות מרקים מקומיים ומתקתקים או כאלה שנמצאות דווקא בסלטים תאילנדיים המאופיינים בטעמים חמוצים וחריפים. לא משנה אם האטריות שלכם מוקפצות, חלק מסלט או ממרק – הם יוגשו תמיד בלווית ארבעה רטבים שתוכלו להוסיף בעצמכם לפי הטעם האישי שלכם: צ'ילי בחומץ אורז, סוכר, אבקת צ'ילי ורוטב דגים.

סלט פפאיה ירוקה

הסלט המדליק הזה עונה לשם המקומי "טום סאם". מקורו בלאוס ובצפון מזרח תאילנד והוא נחשב לאחת המנות הקלאסיות במדינה. הוא עשוי מרצועות טריות של פפאיה לא בשלה, אותן כותשים במכתש ועלי בתוספת צ'ילי, סוכר, ליים, מי דגים ולוביה. במנה אחת מרעננת במיוחד תוכלו ליהנות מכל קשת הטעמים המקומית – מליחות ארומטית ממי הדגים, חמיצות מהליים והפפאיה ומתיקות מהסוכר. כדי למקסם את החוויה, נסו את הטום סאם כמנה נלווית לבשר, עוף צלוי ואורז דביק.

 

קארי

קארי הוא אחד התבלינים הפופולריים ביותר בתאילנד ובמדינות המזרח הרחוק כולן. הקארי התאי מכיל עלים, שורשים ועשבים טריים, זאת בשונה מהגרסה ההודית, העושה שימוש במצרכים יבשים. המשחה הנוצרת משילוב המצרכים הללו יחד משמשת בבישול יחד עם מנות עיקריות כגון בשר ודגים, או תוספות מגוונות של ירקות ומרקים. תושבי תאילנד מכנים את מאכלי הקארי השונים בשם "פריק גנג" שפירושו בעברית הוא: חריף בתבשיל. לרוב תקבלו את מנת הקארי שלכם בצורת תבשיל עשיר הנאכל לצד אורז או חלב קוקוס. במסעדות הרחוב הפזורות ברחבי תאילנד תוכלו לנסות את סוגי הקארי הרבים ולהחליט מהו הטעם שהכי "מדבר" אליכם.

חטיפים מטוגנים

אם אתם באמת רוצים להיכנס לראש הקולינרי המקומי, אתם חייבים לנסות את ה"חטיפים" המטוגנים המוצעים בדוכני הרחוב השונים, כמו דיונונים מיובשים שכיף לפצח לצד בירה קרה. אם אתם ממש אמיצים ואוהבים לנסות דברים חדשים, אתם מוזמנים לנסות את חטיפי התולעים, צרצרים וג'וקים שטוגנו בשמן עמוק. יודעי דבר אומרים שהטעם שלהם מזכיר ביסלי גריל ישראלי – נסו ותיווכחו בעצמכם!

פירות אקזוטיים

בכל מקום, עיר וכפר ברחבי תאילנד נמכרים פירות אקזוטיים טריים. אתם מוזמנים ליהנות מאבטיחים גדולים ועסיסיים, אננס מתוק, פפאיות נהדרות ופירות אקזוטיים עונתיים נוספים, כמו ג'ק פרוט, רמבוטן או מנגוסטין. לא משנה באיזה פרי תבחרו, הרוכלים הזריזים יחתכו אותו בזריזות אל מול עיניכם ותקבלו אותו בתוך שקית פלסטיק עם שיפוד במבוק שישמש לכם כמזלג. לצד הפרי תקבלו תערובת מדליקה של מלח, סוכר ואבקת צ'ילי – שילוב אוריינטלי במיוחד השמור לאמיצים!

מנות אחרונות

אחרי שהיתנסתם במגוון הטעמים המקומיים, זה הזמן לפנות מקום בקיבה למנות אחרונות מתוקות במיוחד. המנות המוכרות יותר הן בננות ותפוחי אדמה מטוגנים אותם מטגנים בבלילה מיוחדת וקינוח ה"לוטי" המזכיר את הקרפ הצרפתי ומוגש בלווית רוטב חלק ממותק ומליות שונות לבחירתכם. בנוסף תוכלו להתנסות בטעימת "קאנום", מאפה מתוק המבוסס על חלב קוקוס ואורז דביק. גם אם המאכלים השונים נדמים לכם כרחוקים מלענות על ההגדרה של "קינוח", כדאי לכם לנסות אותם – תופתעו איזו חגיגת טעמים תחכה לכם בפה!

הוספת תגובה

שינוי גודל גופנים
ניגודיות