לרגל עונת קטיף הפפריקה….

פסטיבל הפפריקה ה-7 בחול המועד סוכות ||| קטיף הפפריקה נערך בימים אלה ||| שאלנו את אבי ציטרשפילר- תבלינאי, הרבליסט ובעלי חוות דרך התבלינים מה עושים עם הפפריקה ||| להלן 5 תערובות הפפריקה שאתם חייבים במטבח ||| לחצו על התמונה להמשך הכתבה <<<

פפריקה הונגרית (צילום דני בר)

פפריקה הונגרית (צילום דני בר)

פפריקה

משתמשים בפפריקה כמעט בכל תבשיל. בחודש ספטמבר חל קטיף הפפריקה ולכן זה זמן מצוין לרענן את ארון התבלינים שלכם. בחוות דרך התבלינים בית לחם הגלילית מקדישים לפפריקה את פסטיבל הפפריקה ה-7 שהוא אירוע שיערך בחול המועד סוכות ופרטים נוספים ניתן למצוא באתר החווה.

תערובות הפפריקה

תערובות פפריקה חוות דרך התבלינים (צילום יח"צ)

תערובות פפריקה חוות דרך התבלינים (צילום יח"צ)

למה להסתפק בפפריקה הרגילה כשאפשר לקבל תערובות פפריקה במגוון טעמים? חוות דרך התבלינים בית לחם הגלילית מציגה לרגל עונת קטיף הפפריקה: סדרה של 5 תערובות פפריקה למגוון שימושים.

פפריקה לעוף בתנור

תערובת הפפריקה לעוף בתנור מכילה פפריקה, פלפל שחור, צנובר, כמון, סומק ואורגנו. בנוסף לפפריקה, התערובת מזינה ויעילה מבחינה בריאותית בשל רכיביה. הפלפל השחור מעורר תאבון, ממריץ, מחטא, מחסן ויעיל לטיפול בעצירות, הצנובר מכיל אבץ, ברזל, ויטמין C ומשמש מקור לסיבים תזונתיים, הכמון מועיל כמשכך כאבי בטן, הסומק מעודד ספיגה ועיכול והאורגנו יעיל נגד שיעול ותומך במערכת העיכול והנשימה.

איך משתמשים?

יש למרוח את העוף בשמן, לצפות בתערובת ולצלות בתנור בחום בינוני. ניתן להשתמש גם לאפייה של תפוחי אדמה ובטטות בתנור עם שמן זית ובתוספת רוזמרין. התערובת מתאימה לטיבול עוף וקציצות והיא מומלצת במיוחד לילדים בגלל טעמה העדין.

תערובת לחריימה

תערובת החריימה הינה על בסיס הפפריקה המרוקאית המתוקה והחריפה, התערובת בעלת צבע אדום ממכר.  הצבע האדום העז מקורו בקבוצת צבעונים המכונה קרוטנואידם. פלפלת אדומה בשלה מכילה כמות כפולה של פרו-ויטמין A מן הפלפלת הירוקה, 70% יותר ויטמיןC  וכן כמות גדולה בהרבה של ויטמין B.

איך משתמשים?

יש לשים במחבת רחבה עגבניות, גמבה ובצל טרי, להניח את חלקי הדג, לערבב את התערובת עם שמן ולשפוך מעל הדג. ניתן להוסיף כוסברה טרייה קצוצה

פפריקה מעושנת לתפוחי אדמה

התערובת מכילה פפריקה שעושנה במעשנת ביתית כ-10 שעות, בשילוב עם תבלינים ועשבי תיבול. הפפריקה המעושנת היא פפריקה אדומה שלמה שעוברת תהליך עישון במטחנה על בסיס תבלינים ולאחר מכן נטחנת גס בתוספת שמן חמנייה. הרוזמרין מכיל נוגדי חמצון רבים, ממריץ זרימת דם גם במערכת העיכול ומסייע לכאבי ראש. האורגנו יעיל נגד שיעול ותומך במערכת העיכול והנשימה והפטרוזיליה מכילה ברזל ויעילה להורדת לחץ דם.

איך משתמשים?

יש להוסיף שמן לפפריקה ולצפות את תפו"א. התערובת מתאימה גם לבשר על האש וגם לתבשילי קדירה.

תערובת לפתיתים על בסיס פפריקה

התערובת מכילה פפריקה הונגרית מתוקה ופפריקה מרוקאית מתוקה, ירקות מגוונים- בצל, שום, גמבה, גזר.

איך משתמשים?

יש לטגן במעט שמן זית 4 כפות מהתערובת עם חבילת פתיתים, עד להזהבת הפתיתים. להוסיף 4 כוסות מים רותחים עד להרתחה, להנמיך את האש ולבשל עוד 8 דקות. לסגור את האש ולהמתין מס' דקות לפני ההגשה. ניתן להוסיף מלח ופלפל.
התערובת מתאימה גם לאורז, קוסקוס, קינואה.

פפריקה, פפריקה ועוד פפריקה (צילום דני בר)

פפריקה, פפריקה ועוד פפריקה (צילום דני בר)

פפריקה מעושנת עם מלח אטלנטי

פפריקה מתוקה שעושנה בשלמותה במעשנת מיוחדת על בסיס עשבי תבלין יבשים. אחרי העישון מפרידים את הפפריקה מהעוקץ וטוחנים אותה בתוספת שמן חמניות. מלח ים אטלנטי גס מיובש בתהליך טבעי ומסורתי השומר על המינרלים הטבעיים המצויים במלח.

איך משתמשים?

רצוי להוסיף לקראת סוף הבישול לשמירה על מרקמו הגס של המלח. התערובת מתאימה לבשרים, עופות ודגים ומעניקה טעם מעושן עדין.

מחירי התערובות 11-13 שקלים ל-100 גרם. את כל התבלינים והתערובות ניתן להשיג בחוות דרך התבלינים, בית לחם הגלילית, טל': 04-9533405, ובסניפי הרשת

הוספת תגובה