לביבות כרישה ברוטב חרדל מתוק

מה בין כרישה, פראסה, Prasa  ||| למה רק בחגים ולא בכל יום ||| Fritas de Prasa לביבות או קציצות ||| וגם מתכון לסיום <<<

כרישה (צילום ויקימדיה)

כרישה (צילום ויקימדיה)

כרישה או פראסה (Leek או Ramps)

הירק המוכר כל כך במטבח של הבלקן וחצי האי התורכי ובעיקר בין דוברי הלאדינו הוא למעשה סוג של שום. בעבר שימשה הכרישה ברפואה העממית למניעת כאבי בטן ומיחושים. הכרישה ככל הניראה תורבתה כבר לפני 4,000 שנים וראיה לכך, נמצאו שרידי כרישה בחפירות במצרים העתיקה ואף בציורי קיר מצריים מאותה תקופה יש ציורי כרישה.

קציצות כרישה או קציצות פראסה (Fritas de Prasa או  Keftikas de Prasa‏‏)

קציצות הכרישה המטוגנות הן מאכל יהודי מאזור הבלקן ותורכיה. הן מוגשות בעיקר כתוספת למנה העיקרית בחגי ישראל.

למה רק בחגים ? כי מלאכת הכנת הכרישה היא ארוכה ובעיקר דורשת כמויות גדולות של הצמח בכדי להגיע לכמות המתאימה לארוחה משפחתית.

מתכון

לביבות כרישה (צילום C.F-ART)

לביבות כרישה (צילום C.F-ART)

הפעם, מתכון קל וקצר להכנת קציצות/לביבות כרישה, באדיבות צ'רלי פדידה מרשת "יינות ביתן".

מצרכים (לביבות ל-4 מנות)

  • 2  גבעולי כרישה קצוצים דק
  • 2 ביצים טרופות
  •  11/2 כפות קמח (אחת וחצי כפות)
  • 1 כף עירית קצוצה
  • 1 כף פטרוזיליה קצוצה
  • 1/3 כוס שמן זית לטיגון
  • מלח פלפל

מצרכים לרוטב חרדל מתוק

  • 2 כפות חרדל דיז’ון
  • 1/2 כפית אבקת סוכר
  • 1 כף חומץ
  • 1 כף מיונז

אופן ההכנה

  • מכניסים לקערת ערבוב עם הכרישה הקצוצה, ביצים טרופות, קמח, תבלינים ומערבבים עד לקבלת מסה אחידה.
  • יוצרים לביבות מבלילת הכרישה לפי הגודל הרצוי
  • מניחים במחבת עם מעט שמן זית ומטגנים עד לקבלת צבע זהוב ויפה משני הצדדים
  • להכנת הרוטב מערבבים את כל המצרכים של הרוטב.

 

בתיאבון

הוספת תגובה