לביבות טונה, בטטה ותפוחי-אדמה

עוד מעט חנוכה ולביבות הן הלהיט של חג האורים ||| מתכון ללביבות מועשרות בחלבון ||| טונה, תפו"א ובטטה בלביבה אחת ||| לחצו על התמונה מתכון <<<

צילום: ניר עצמון

צילום: ניר עצמון

מצרכים

  • 3 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן קנולה
  • 3 ביצים
  • תפוח אדמה גדול, שבושל במים והתרכך
  • בטטה בינונית, שבושלה במים והתרככה
  • 2 כפיות מלח
  • 1 כפית אבקת שום
  • 1 בצל גדול קצוץ דק
  • קמח לבן (לציפוי הלביבות)
  • אופציונלי: לערבב 1 גביע יוגורט לבן 4.5% ועירית קצוצה בקערית, ולהגיש לצד הלביבות.

אופן ההכנה

    1. לסנן קופסאות הטונה ולשמור את השמן בצד לטיגון, ולהוסיף שמן קנולה בעת הטיגון על פי הצורך
    2. לערבב, את הטונה, הבטטה והתפוח אדמה, עם שאר הרכיבים, עד קבלת מחית אחידה
    3. לחמם את השמן במחבת רחבה
    4. לקחת כף מהתערובת, להניח בצלחת קמח
    5. ליצור לביבה ולשטח אותה
    6. להניח במחבת ומטגנים כל צד עד שמשחים.
    7. מניחים על נייר סופג ומגישים חם.

 

הוספת תגובה