כבישת חמוצים לכל בית וגם מתכון

פסטיבל חמוצים של ירק השדה במשק רמי קנטור ברמת השרון ||| אלי לוי מירק השדה, מעניק טיפים להחמצה של מגוון ירקות ||| ירק השדה מתלמי יוסף שבעוטף עזה מגיע לרמת השרון ||| מכירת ירקות ללא ריסוס וסדנאות כבישת חמוצים ||| כל הפרטים ומתכון בהמשך…

הכנת מלפפונים וירקות כבושים (צילום דני בר)

חמוצים או ירקות כבושים

כבישת ירקות או חמוצים, מזכירים לנו את הילדות אצל סבא וסבתא. בכל פעם שסבתא היתה כובשת ירק כל שהוא, כל הבית היה מתמלא בריח מיוחד. חשוב לזכור כי ניתן להחמיץ כמעט כל ירק או פרי: מלפפונים, פלפלים, זוקיני, עגבניות, גזר, כרוב, תירס ועוד. ניתן לכבוש כל ירק בנפרד או לכבוש גם כמה יחדיו. אז מהם הכללים להכנת חמוצים ביתיים:

  • יש להשתמש בכלי חרס או כלי זכוכית, שאטומים לחלוטין ולא נכנס אליהם חמצן. כאשר נכנס חמצן, מתחיל תהליך רקבון במקום תסיסה ואז יש צורך בהרבה יותר מלח, אשר משמש כחומר משמר.
  • יש לשטוף במים וסבון ואז לעקר את הכלי במים רותחים לפני השימוש בו. כלי שלא יהיה מעוקר היטב, יביא להתפתחות עובש במהלך הכבישה.
  • יש לשטוף שטיפה יסודית את הירקות, לוודא שאין עליהם עובש או שלא התחילו תהליך ריקבון.
  • יש להשתמש אך ורק בירקות טריים, רצוי פריכים. צורת החיתוך תלויה בכם (שלמים, פרוסות, רבעים, רצועות, קוביות וכו׳).
  • יש להשתמש במים מינרלים, שעברו תהליך טיהור. ניתן גם להשתמש במי ברז, אך יש לקחת בחשבון שבחלק גדול באזורי הארץ, המים הם קשים או שיש בהם חומרים כמו פלואוריד וכלור, אשר הורגים חיידקים ומפריעים לתהליך התסיסה.
  • כאשר משתמשים בחומץ, מומלץ להשתמש בחומץ 5% לפחות. התהליך ייקרא החמצה ולא כבישה. החומץ חשוב להארכת חיי הירקות.
  • יחסי מים/מלח שמומלצים לפי רוב יהיו 250 מ״ל מים לכפית גדושה של מלח. יש להשתמש במלח איכותי.
  • ניתן להוסיף תבלינים יבשים להעשרת הטעם – יש להשתמש בתבלינים טריים באיכות מעולה (עלי דפנה, גרגרי פלפל, קצח ועוד).
  • אין למלא את הצנצנת עד הסוף, יש להשאיר רווח ולשים לב שכל הירקות שקועים במים ומכוסים היטב.
  • אחרי שאוטמים את הצנצנת מניחים במקום מואר ל- 3-7 ימים, לפי מידת הכבישה הרצויה. מדי פעם מנערים את הצנצנת לערבוב מושלם, לאחר הפתיחה, מאחסנים במקרר.
  • לא מכניסים לכלי הירקות הכבושים אצבעות או כלי עם שיירי אוכל. זה עלול לקלקל את כל העסק.
  • המשרה הבסיסי לכבישת ירקות הוא שילוב של כפית מלח על כל כוס מים, שום ושמיר. ועכשיו ניתן לגוון עם חומץ פלפלים חריפים וירק תיבול אהוב.
הכנות לכבישת ירקות וחמוצים (צילום דני בר)

מתכון: מלפפונים חמוצים ביתיים

מצרכים

  • 2 חבילות של מלפפוני מיני
  • מלח (2 כפות שטוחות שהומסו במים רותחים, על חצי ליטר מים)
  • ראש שום (שיניים מקולפות ושלמות)
  • צרור שמיר
  • פלפל ירוק חריף פרוס
  • 5 עלי דפנה
  • גרגירי פלפל אנגלי
  • מים רתוחים מצוננים על לגובה הצנצנת

 אופן הכנה

 
- פרסומת -

 
  1. מניחים שכבה של מלפפונים ומעליה שכבה של שיני שום ופרוסות פלפל חריף, וכן את שאר התבלינים מלבד השמיר
  2. מניחים שכבות נוספות בעל השכבה הראשונה, באותו אופן
  3. מכסים את הכול בגבעולי השמיר
  4. יוצקים את מי המלח ומוודאים שכל המרכיבים מכוסים במים ולא נשאר מלמעלה מקום לאוויר
  5. אוטמים את הצנצנת היטב ושמים במקום מואר (ע"י חלון)
  6. מחכים 3-7 ימים (רצוי להפוך את הצנצנת מדי יום לערבוב הטעמים
  7. כשצבע המלפפונים דוהה, אפשר לפתוח ולטעום.
ירקות ומלפפונים כבושים – חמוצים טריים (צילום דני בר)

ירק השדה

בניהולם של אלי כהן ושני בניו, חקלאים וותיקים מעוטף עזה, שמגדלים ומביאים תוצרת חקלאית טרייה כל יום לשוק איכרים במשק רמי קנטור. מידי בוקר אלי כהן קוטף תוצרת חקלאית טרייה בעוטף עזה ומשנע אותה לרמת השרון למשק רמי קנטור. התוצרת הטרייה נמכרת במחירים אטרקטיביים במיוחד, אשר אליה מגיעים אלפי אנשים מכל רחבי גוש דן והשרון. לאחרונה בעקבות הצלחת שוק האיכרים, משפחת כהן החליטה להרחיב את עסקיה והשיקה זה עתה אתר אינטרנט ירק השדה… שמציע סחורה חקלאית מגוונת, אשר מגיעה עם משלוח ישירות עד בית הלקוח.

סדנת חמוצים

עלות השתתפות בסדנה החמוצים של ירק השדה 15 שקלים ובתמורה מקבלים צנצנת חמוצים. חובה להירשם מראש בטלפון 050-8134444, משק רמי קנטור רמת השרון (שימו ב- Waze)

כתיבת תגובה

סגירת תפריט