יומנגס חוגג עם מנות Humongous

אכלו, שתו, דיברו ונהנו יורי ושרה אוסצקי ||| על הצ'אלנג' שמעתם? מי השיאן? ||| מנות הפתיחה, ההמבורגרים והתוספות של יומנגס ||| מנת ההמבורגר הגדולה ביותר במחיר האטרקטיבי ביותר וכמובן הצ'יפס ||| על הקליקה של יומנגס ועוד בהמשך <<<

הציפס החדש של יומנגס (צילום: שראל קרן)

הסיפור של יומנגס

יומנגס נחשב למוסד ההמבורגרים המוגזמים והמושחתים של ישראל. אין חובב המבורגרים אמיתי שלא מכיר את המנות המוגזמות, חוויות השירות המחויכת, האווירה וחגיגת הטעמים שמצפה לו בכל אחד מארבעת סניפי הרשת.

הסיפור של יומנגס התחיל אי שם בשנת 2010 עת האחים טל וגל בכר יחד עם אביהם, יצאו מארוחה מאוד מאכזבת באחת מרשתות ההמבורגר הגדולות בישראל. בדרכם הביתה, הם הבינו שהמבורגר יכול וצריך להיות הרבה יותר מפנק ופחות יקר והחליטו להפוך את חצר ביתם במושב בורגתא, להמבורגריה ביתית שתפעל מידי יום חמישי בערב. השמועה על ההמבורגריה החדשה התפשטה במהרה ותוך שלושה שבועות הגיעו למעלה מ-100 אנשים להבין על מה הרעש. האחים בכר הבינו כי הם עלו על משהו, וחיפשו מקום לפתוח בו את הסניף הראשון של הרשת. משפחת בכר מצאה מקום בקלנסוואה הסמוכה, מקום ששידר את העקרונות העומדים מאחורי הרשת ופתחו את הסניף הראשון של יומנגס (גדול בצורה מוגזמת). הסניף בקלנסוואה הפך למוקד עלייה לרגל מכל הארץ לחובבי בשר והמבורגרים בישראל וכאשר המקום הפך קטן מדי מכדי להכיל את כמות הסועדים שהיו פוקדים את המסעדה החליטו האחים להעתיק את הסניף לכפר רופין הסמוך, למקום גדול ונגיש יותר.

השמועה על הייחודיות של "יומנגס" התפשטה וכך גם הרשת, שצמחה תוך 8 שנים ל-4  סניפים: סניף רופין, כפר סבא, גבעת ברנר ונשר.

ביומנגס לא מתפשרים על חומרי הגלם האיכותיים ביותר ומוכנים לטוס הכי רחוק על הגלובוס  בכדי להביא את הבשר ,הגבינות והתוספות שמגישים בסניפים להכנת המנות

מנות הפתיחה

לצד ההמבורגרים, ניתן למצוא במקום מנות פתיחה מוגזמות: נקניקייה באורך חצי מטר, כנפיים ברוטב חמאת בוטנים וצי'לי (חצי קילו/קילו), אמפנדס בשר/תפו"א, טבעות בצל ענקיות ופטריות ממולאות שמנת וגבינות

ההמבורגרים

התפריט של יומנגס מורכב מ-10 סוגים שונים המבורגרים בגדלים של 220, 440 ו-660 גר', שנקראים על שם מדינות ושואבים את טעמם מהמטבחים המקומיים. למשל:

  • האיטלקי מוגש עם חמאה, בזיליקום וגבינת פיקורינו
  • הצרפתי מוגש עם כבד אווז, שמן פטריות כמהין שחורות, חרדל דיז׳ון ונגיעות ריבת בצל
  • הפיני בשר בקר וחזה אווז, מולארד, קשיו ומייפל טהור טחונים יחד מוגש עם מזרק מייפל טהור נעוץ "לשימוש עצמי"
  • התאילנדי מורכב מבשר בקר טחון יחד עם שומן אווז, קשיו קלוי, ג'ינג'יר, כוסברה, נענע ובצל, כשמעליו 'טופינג' של אננס צ'ילי ואטריות אורז מטוגנות מוגש עם רוטב איולי-וואסאבי ורוטב חמאת בוטנים וקרם קוקוס ועוד.

התוספות

אין דבר שהוא 'אסור' כשמדובר בהמבורגר של יומנגס, הרשת דוגלת בסקרנות קולינארית, ומעודדת את הלקוח להתנסות בשילובים של טעמים אקסטרימיים ומנסה תמיד להביא אותו לקצה ולגלות לו עוד צד שהוא לא הכיר בעצמו.

ביומנגס תמצאו למעלה מ- 20 סוגים של תוספות טעימות (בייקון, חזה אווז, צ'יליפניו, פטריות שום ויין ועוד) וגבינות איכותיות ומיוחדות (אולד אמסטרדם, בלו סטילטון, סנט מור, ברוסן פלפלים, בושה, פרובלונה ועוד) שמאפשרות  אינסוף של וריאציות לכל מנה תוך הקפדה יתרה על איכות, חוויית שירות מקצועית אדיבה ומחויכת ובמחירים משתלמים לכל כיס.

יומנגס אירוע כל הקודם טועם סניף נשר (צילום: אלון גולן)

אכלו, שתו, דיברו ונהנו ועכשיו מספרים לנו

יורי ושרה אוסצקי נשלחו להתרשם בארוע השקת המנות החדשות והמשודרגות. באווירה כיפית, עליזה ומשוחררת פתחה מסעדת ההמבורגרים יומנגוס את שעריה בפני חברי מועדון ומוזמנים ביום שישי בצהריים בסניף נשר. בחוץ שמש מלבבת אחרי כמה ימי גשם ובפנים – מוסיקה נהדרת (אפשר להוריד קצת ווליום?) ומלצריות מתרוצצות בחיוך רחב, הבירה נשפכת כמים והמטבח הפתוח מוציא בזו אחר זו מנות מעוררות תיאבון.

הסניף ממוקם באזור המסחרי של תל חנן ואפשר להתרווח בו אחרי שערכתם קניות או להגיע במיוחד בשעות הערב. החנייה בשפע והמקום מרווח ומעוצב ברוח צעירה ומזמינה.

Humongous פירושו בסלנג אמריקאי משהו גדול מאד, החורג מן הנורמה. מדובר כמובן בהמבורגרים המפורסמים של הרשת שכבר שבו את ליבם של חובבי הז'אנר בגודלם העצום ובמיגוון הטעמים שלהם.

הפעם מנסים משהו חדש

במקום קציצה עצומה אחת כל סועד מקבל 3 המבורגרים מוקטנים 80 גרם בתוך לחמניות ריחניות, כל אחד בטעמים שמזכירים מקומות רחוקים – הוואי, פינלנד, צרפת, תאילנד ועוד ועוד, כמובן שלא נפקד מקומו של ההמבורגר הישראלי העטוף בגרגרי חומוס וטחינה ונמס בפה. הנוסחאות סודיות וכל המבורגר צופן בחובו הפתעה קטנה.

הצ'יפס

הכנת הצ'יפס (צילום יורי ושרה אוסצקי)

הצ'יפס מוגש בשפע, ובעינינו הוא גולת הכותרת. תפוחי אדמה מטוגנים בקליפתם, קריספיים, מומלחים במידה ומשאירים טעם של עוד ועוד. לצידם מנה גדושה של אסאדו בטעם אש, וכדורי גבינה שמשלימים את הסעודה. לבסוף, כשנדמה שאין יותר מקום מגיע מוס אוריאו, שמנסה להמתיק את ייסורי המצפון על הזלילה חסרת המעצורים. יום שישי היום וארוחת השבת עוד מחכה בבית.

השרות

ממשיכים לספר יורי ושרה אוסצקי: "בין ביס לביס ניגשים לשולחן צעירים מסבירי פנים לשאול מה נשמע והאם טעים והאם זקוקים לעוד משהו? בסיום הארוחה הרגשנו לא רק שבעים עד להתפקע אלא גם שרכשנו חברים חדשים. יומנגוס נגלתה לנו מחדש ובוודאי עוד נשוב".

מנת ההמבורגר הגדולה ביותר במחיר האטרקטיבי ביותר

העובדה שכל מנת המבורגר מוגשת עם 300 גרם צ'יפס, שכלולים במחיר המנה מבדלת את הרשת מיתר המתחרות בישראל ולמעשה מקבעת אותה כרשת המשתלמת והאטרקטיבית ביותר ללקוח בישראל. הדבר בא לידי ביטוי הן מבחינת איכות הבשר, כמות הבשר בלחמניה, כמות הצ'יפס הכלולה במחיר ואיכות הגבינות והתוספות בהשוואה לרשתות ההמבורגר המתחרות.

המותג יומנגס בנה לעצמו שפה, ו"מעריצים" שמדברים את השפה. הגעה לסניף של יומנגס מהווה חוויה בפני עצמה – עם שירות לא מתאמץ, בלי גינונים, תפריט שכתוב על הקיר ואווירה "יומנגסית" ייחודית.

הצ'אלנג'

הרשת נודעת גם בזכות הצ'לאנג' שלה, שהפך לשם דבר בעולם הקולינריה בישראל. מנת הצ'אלנג' מציעה אתגר כמעט בלתי אפשרי, במסגרתו מוזמנים הסועדים לנסות ולשבור את השיא – לסיים מנה ענקית כולל צ'יפס ומילקשייק בתוך שעה. השיא כיום עומד על מנה בגודל 2.6 ק"ג המבורגר, המורכב מ 12 המבורגרים 65 תוספות, 350 גרם צ'יפס ומילק שייק של בן & ג'ריס תוך שעה.

הקליקה של יומנגס

בשנה האחרונה הושק ברשת מועדון החברים, תחת השם "השמנמן המתמיד", שבא לאגד את חובבי יומנגס במקום אחד. קליקת החברים של יומנגס נבנתה בצלמו של המותג ומציעה שלל פעילויות ייעודיות לחברי הקליקה בלבד, בהן גם הזכות להשתתף בימי טעימות למנות חדשות ולקבוע מי מהמנות יכנסו לתפריט הרשת.

פרטים באתר יומנגוס <<<

הוספת תגובה