יום הפסטה הבינלאומי עם פסטה פרימוורה Pasta Primavera

לכבוד יום הפסטה הבינלאומי 25 באוקטובר ||| פסטה שמיצגת את דגל איטליה אבל בכלל הומצאה באמריקה ||| פסטה בצבעי הדגל: ירוק, אדום וצבע הפסטה ||| מה מקור הפסטה האביבית היא פסטה פרימוורה ||| כל הפרטים וגם מתכון בהמשך…

פסטה פפרדלה, טריו עגבניות ושבבי פקורינו (צילום דני בר)

איך הכול התחיל

מאי שנת 1975 ניו יורק – מסעדת לה סירק Le Cirque במלון מייפייר East 65th Street . המסעדה שנפתחה רק שנה לפני כן, הפכה מיד למוקד עליה לרגל של המפורסתמים של ניו-יורק וארה"ב. אפשר היה לסעוד שם בחברת פרנק סינטרה, פרנק זאפה, ננסי רייגן ועוד. ערב אביבי אחד, התקבצו מספר פודי'ס ידידים של בעל המסעדה – סיריו מצ'יונה Sirio Maccione האגדי. באותו ערב הציעו החברים לסיריו להגיש להם מנת פסטה "אחרת" – משהו שיוכיח שהוא לא איבד את הטאץ' האיטלקי. במסעדה עבדו 2 סו-שפים צעירים, דויד בוליי David Bouley ודניאל בולו Daniel Boulud  שלימים הפכו להיות מהשפים המובילים בניו-יורק.

מצ'יונה עם 2 העוזרים שלו נכנס למטבח אסף מכל הבא ליד: ירקות העונה, שמן זית ושום. הסוד והקסם של המנה היה שירקות העונה היו בצבעי דגל איטליה. כשהוציא מצ'יונה את המנה הצבעונית לידידו הכמהים למנה חדשה, הוא הכריז שזו פסטה בנוסח אביב ובלשונו פסטה פרימוורה Pasta Primavera.

מניו-יורק לאיטליה

באותו ערב, במקרה, נכח עורך מדור האוכל של הניו יורק טיימס קרייג קלייבורן Craig Claiborne שישב בשולחן ה-VIP וראה את הקריאה לאתגר והגשת המנה לראשונה והוא לא התאפק וכתב עוד באותו לילה במדורו על האירוע ובתוך כך הוא ציין לשבח את טעמה של המנה הפשוטה והצבעונית שהמציאו עבורם בין לילה. כל מי שביקר למחרת במסעדה, ביקש את המנה החדשה עוד לפני שהוכנסה לתפריט. מאז מגישים מנה נהדרת זו בכול העולם. לימים כל המסעדות באיטליה שמעו על המנה מניו-יורק ואימצו אותה ומגישים אותה כאילו היא קימת אצלם בתפריט משחר ההיסטוריה.

מצרכים

  • חצי חבילת פסטה פרפאלה (פפיונים בינוניים אבל אפשר גם אחרת)
  • ראש ברוקולי
  • שתי עגבניות
  • 15 גרם שמן זית
  • 2-5 שיני שום (עפ"י הטעם)
  • קורט מלח
  • קורט פלפל

אופן הכנה

  1. מרתיחים סיר מלא במים עם מעט מלח
  2. מפרקים את ראש הברוקולי לפרחים בגודל בינוני מעבירים את הפרחים לכלי המתאים למיקרוגל
  3. מוסיפים מעט מים, מכסים ומאדים במיקרוגל כ- 8 דקות עד שהברוקולי מתרכך
  4. תוך כדי אידוי הברוקולי מכניסים את הפסטה למים, מבשלים לפי הוראות היצרן עד למידת אל דנטה
  5. בסיר קטן מחממים שמן הזית ובינתיים חותכים את העגבניות גס וכשהשמן חם מעבירים אליה את העגבניות לטיגון קל ומתבלים במעט מלח ופלפל
  6. מוסיפים את הברוקולי אל תוך מי הפסטה הכמעט-מוכנה ומבשלים יחד דקה-שתיים
  7. מסננים
  8. שופכים מעט מים קרים אל תוך המסננת בכדי לעצור את פעולת הבישול
  9. אל תוך קערה גדולה מעבירים את הפסטה והברוקולי, ועליהם מוזגים את תוכן סיר העגבניות, שבינתיים הפיק לא מעט נוזלים
  10. מערבבים יחדיו ומגישים מיד

בתיאבון

הוספת תגובה