יום העוגה הבינלאומי עם טיפים לעוגה המושלמת ומתכון

שף ארז קומורובסקי לסוגת עם טיפים לעוגה המושלמת ||| מתכון לעוגת אשכולית אדומה מתוקה עם מרירות ||| הכל לכבוד יום העוגה הבינלאומי שמציינים ב026 לנובמבר ||| כל הטיפים והמתכון בהמשך…

עוגת אשכולית אדומה (צילום ארז בן שחר)

אין. אין חגיגה בלי עוגה

העוגה היא מאכל נפלא וטקסי ואין מסיבה, טקס או חג בלי עוגה. לעוגה חשיבות כה רבה עד כדי כך שמציינים עבורה יום מיוחד. ב- 26.11 יציינו את יום העוגה הבינלאומי. ומה הדרך הטובה ביותר לציין את יום העוגה אם לא להכין אחת כזו מושלמת וטעימה?! השף ארז קומורובסקי מציע לרגל יום זה טיפים לאפייה מושלמת ולהכנת עוגת אשכולית אדומה.

5 טיפים לאפייה איכותית

  • אסור לערבל את המסה של עוגה בחושה הרבה מדי אחרת היא תצא לכם כבדה
  • אל תשתמשו במחיות פרי בעוגות שלכם – תכינו עוגות עונתיות עם הפירות שיש עכשיו
  • אל תשתמשו במשפרי אפייה ממש אין צורך בהם
  • אל תחסכו על שוקולד איכותי
  • אל תפחדו מלשנות מתכונים ולאלתר באפייה בדיוק כמו שאתם עושים במטבח

עוגת אשכוליות אדומה

אם אתם אוהבים קמפרי אשכוליות ושאר מטעמים שמשלבים מתוק עם מריר (כמו החיים), זו העוגה בשבילכם – לא מתחנפת במתיקותה, עסיסית ובו בזמן אוורירית, בניחוח הדרים ומרירות עדינה שמדגדגת את קצה הלשון.

מצרכים

  • 5 כוסות קמח תופח של סוגת
  • 1 כפית אבקת אפייה
  • 1/2 כפית מלח גס
  • 70 גרם שמן זית עדין בטמפרטורת החדר
  • 3/4 כוס סוכר
  • 2 ביצים בגודל בינוני (M) בטמפרטורת החדר
  • 4 כפיות קליפת אשכולית אדומה מגוררת (מכ-1.5 אשכוליות)
  • 2 כפות מיץ אשכולית אדומה
  • 6 כפות חלב 3% שומן

לסירופ אשכוליות

  • 1/2 כוס מיץ אשכולית אדומה
  • 1/4 כוס סוכר

לציפוי

  • 1 כוס אבקת סוכר
  • 3 כפות מיץ אשכולית אדומה
  • חופן קליפות אשכולית מסוכרות

אופן הכנה

  1. מחממים תנור ל-180 מעלות. משמנים תבנית אינגליש קייק ומרפדים בנייר אפייה.
  2. מערבבים את הקמח, את אבקת האפייה ואת המלח בקערה.
  3. מניחים בקערה נפרדת (או בקערת מיקסר) את שמן הזית והסוכר ומקציפים 4-3 דקות, לתערובת בהירה ותפוחה
  4. מוסיפים ביצה, מקציפים עד שהיא נבלעת בתערובת, ומוסיפים באותה הצורה את הביצה השנייה
  5. מוסיפים את הקליפה המגוררת ואת מיץ האשכולית הסחוט ומערבלים.
  6. מוסיפים את תערובת הקמח והחלב לסירוגין. מתחילים ומסיימים בקמח, ומערבבים רק עד שהמרכיבים מתאחדים לבלילה חלקה.
  7. יוצקים את הבלילה לתבנית, משטחים את פניה ואופים בתנור החם במשך 60-50 דקות, עד שהעוגה זהובה וקיסם שהוחדר במרכזה יוצא יבש.

כשהעוגה בתנור מכינים את הסירופ

  1. שופכים את מיץ האשכולית האדומה ואת הסוכר לסיר קטן ומבשלים בחום בינוני-נמוך, עד שהסוכר נמס והתמיסה מבעבעת קלות.
  2. מוציאים את העוגה מהתנור ודוקרים אותה בקצה של סכין חדה במספר נקודות.
  3. יוצקים מעל העוגה את הסירופ החם.
  4. כשהעוגה ספגה את כל הנוזלים, משחררים מהתבנית וממשיכים לצנן אותה על גבי רשת.

כשהעוגה התקררה לחלוטין מכינים את הציפוי

  1. מניחים את אבקת הסוכר ואת מיץ האשכולית בקערית ומערבבים לציפוי סמיך, שעדיין ניתן למזוג אותו.
  2. כשהעוגה מונחת על הרשת, מניחים תחתיה נייר אפייה ויוצקים מעל העוגה את הציפוי כך שיצפה את פניה ויטפטף על צדדיה.
  3. מפזרים מעל את קליפות האשכולית המסוכרות.
  4. מניחים לציפוי להתייבש ולהתקשות לפני ההגשה.

בתיאבון

הוספת תגובה