יום האהבה פיאנו פיאנו

טל שטרן וזוגתו היקרה, חגגו את ערב הוולנטיין 2015 עם אהבה באיטלקית. ביקור במסעדת פיאנו-פיאנו שבמתחם G בצומת יקנעם

אנחנו מכירים את המסעדה כבר מספר שנים מאז פתיחתה ובדרך כלל מרוצים מהביקורים בה (כשלא מוסיפים לנו יותר מדי מלח לאוכל, אהבה… זוכרים?). העיצוב מושקע וחמים, כולל מטבח פתוח שרואים בו את הטבחים והשף מכינים מאפים בתנור הגדול, רגע לפני שהם נימוחים בפה. ולכבוד ה-"חג" הוסיפו עוד בלונים וחיוכים. המסעדה לא רועשת מדי גם כשהיא מלאה – והיא הייתה מלאה –  ותמיד נעים לשבת בה.

מיד קיבלו אותנו בחיוכים ואיתמר המלצר המיומן הושיב אותנו מול תפריט "ספיישל' וולנטיין שמכיל מנות שאינן מוגשות באופן קבוע ובו 3 מנות ראשונות חדשות, 3 עיקריות וקינוח אחד מלא אהבה.

תפריט הספיישל לוולנטיין דיי (צילום טל שטרן)

תפריט הספיישל לוולנטיין דיי (צילום טל שטרן)

לפתיחה הזמנו קרפצ'יו סלק עם גבינת פטה, בצלצלי שאלוט ועיטור כוסברה – אחת ממנות הדגל של פיאנו פיאנו. הקרפצ'יו היה גדול ומוקפד, המרכיבים בכמות הנכונה והסלק מעדן, היה כדאי לשים פחות בלסמי (שנוכחותו ביטלה לדעתנו את שאר הטעמים) – ואז האיזון היה מושלם.

 

קרפצ'יו סלק (צילום טל שטרן)

קרפצ'יו סלק (צילום טל שטרן)

בנוסף קיבלנו "ברוסקטה פיצה" שהגיעה כתערובת של עלי רוקט, עם אגסים מתוקים, גבינת פקורינו, חמוציות מסוכרות וסירופ בלסמי מיושן (ומשובח). כל זה על מצע בצק דק שהיה אפוי בדיוק במידה הנכונה. מנה מעט מתקתקה אך ערבה לחך, וגדולה מאוד בשביל מנה ראשונה.

 

ברוסקטה פיצה (צילום טל שטרן)

ברוסקטה פיצה (צילום טל שטרן)

שתייני אלכוהול גדולים אנחנו לא, אבל ביקשנו לנסות את קוקטייל הבית שהוא מעיין ברד פסיפלורה תפוזים עם יין הבית, אלכוהול לא הרגשנו בקוקטייל אבל הקרירות והטעם היו בדיוק במקום.

 

בחזרה אל איתמר, שלאורך כל הערב הגיע בדיוק כשהיה צריך אותו, שלט בתפריט וידע לענות על הכול בחן ובחיוך. בעזרתו בחרה זוגתי מנת פפרדלה ברוטב קרמבל פורצ'יני עם כרישה על בסיס שמנת. הקרמבל (פירורי לחם גדולים מאוד המכילים ריכוז של טעם פטריות פורצ'יני המתמזג אל תוך הרוטב) היה מעניין, הכרישה הוסיפה ארומה טובה לרוטב והפפרדלה היו מיוחדים מאוד, וממולאים (לא הכרנו שכך עושים פפרדלה) בגבינה. המנה הייתה טעימה מאוד וטעם הפטריות היה ניכר ונעים. מחיר 69 שקלים.

המנה העיקרית השנייה הייתה רביולי לחי עגל (סליחה מכל הצמחוניים) ברוטב (שוב) פטריות, חמאת ברנדי, שמנת (ושוב, מה לעשות זה טעים וזה בתפריט) – כרישה. המילוי של הרביולי היה מעולה – טעם דומיננטי של בשר שבושל נכון, היינו רוצים לראות את המילוי הזה במנה קבועה בתפריט. הרביולי עצמו יכול היה להתבשל עוד דקה כדי להיות מוכן כמו שצריך, אך המילוי והרוטב המעולה העלימו חסרון זה. הצוות, שהבין כי משהו אינו מושלם הראה אכפתיות ורצון לדאוג שנהנה עד הסוף. מחיר 72 שקלים.

טוב, אם אנחנו בוולנטיין אז ניקח קינוח וולנטיין – קיבלנו מנת קינוח גדולה באופן בולט (אוהבים מנות גדולות כאן ביקנעם) המורכבת מחתיכה של עוגת בראוניז (שלא הייתה ברמה כמו שאר הארוחה), עליה הונחו 2 לבבות מוס שוקולד חלב שהיה מתוק וטעים בדיוק במידה, מספר תותים, וקרפ קנולי מגולגל במילוי קרם נוגט משובח. המנה הגיעה בעיצוב פאלי משהו, ולדעתנו מרוב נצנוצים ושילובים אבדה מעט הרומנטיקה שבה. מחיר 42 שקלים.

 

קינוח הוולנטיין (צילום טל שטרן)

קינוח הוולנטיין (צילום טל שטרן)

לסיכום, בפיאנו פיאנו יודעים לעשות פסטה איכותית ברטבים מעניינים, השירות ברמה גבוהה, המנות תמיד מיוחדות, ויש אהבה באוויר. אין ספק שפיאנו פיאנו היא אופציה חביבה ביותר עבור תושבי האזור ועוברי אורח.

הוספת תגובה