טעמים בעמקים חוגג בר מצווה

אירועים, מסעדות ועוד במהלך ימי הפסטיבל ||| כבר 13 שנים של פסטיבל קולינארי בעמקים ||| נסענו להתרשם ולטעום ||| על הפסטיבל ורשמים בהמשך <<<

מראות מטעמים בעמקים (צילום דני בר)

מראות מטעמים בעמקים (צילום דני בר)

פסטיבל טעמים בעמקים 2017

פסטיבל טעמים בעמקים חוגג "בר מצווה" – זו השנה ה- 13 בו מתקיים הפסטיבל. השנה מנוהל הפסטיבל על ידי עמותת התיירות בעמקים ומתפרש על 6 רשויות מקומית: מועצות אזוריות עמק יזרעאל וגלבוע, מועצות מקומיות רמת ישי וזרזיר וגם עיריות יקנעם ועפולה.

עם השנים הפך פסטיבל האוכל למסורת ומושך אליו אנשים מכל קצוות הארץ כאשר במהלך ימות הפסטיבל נהנים המבקרים מתפריטים מיוחדים במסעדות המובחרות במרחב איזור הפסטיבל. הפסטיבל יערך בין 29 לינואר ועד 11 לפברואר 2017.

אירוע פתיחה 15 בינואר

אירוע הפתיחה הרשמי של הפסטיבל בהשתתפות כל המסעדות יתקיים ב- 15.1 במתחם מוזיאון העמק בקיבוץ יפעת. אירוע מקדים נוסף יתקיים במתחם שוק האוכל החדש בעפולה. באירוע שיתקיים מהשעה 12:00 ועד השעות הקטנות של הלילה, יתארחו מסעדות העמק עם מנות ב- 20 שקלים. כמו כן יהיו דוכני אומנים, חקלאים, יצרנים ויוצרים, לצד טעימות יין של יקבי בוטיק אזוריים ולהקות צעירות מתחלפות על הבמה. את הערב יחתום מופע סוחף של אומן ידוע.

מה בימי הפסטיבל

מסעדות המשתתפות בפסטיבל יציעו את תפריט הפסטיבל שכולל מנה ראשונה, מנה עיקרית וכוס יין של יקבי כרמל והכל במחיר 79-109 שקלים) המחיר נקבע עפ"י סוג המנה העיקרית(. בין המסעדות המשתתפות ניתן למצוא את: אוקטגון – נהלל, בלה- בית שערים, השף דורון בר און-  מושב היוגב, המטבח של איילת – כפר חסידים, חוות התבלינים בגלבוע, טנדוקה (כשרה) המושבה יקנעם, לימוזין- רמת ישי, קימל בגלבוע, שלו ביער- קריית טבעון, מסעדת הרדוף ועוד.

התפריטים תקפים בכל ימי השבוע למעט מיום שישי אחרי השעה 16:00 ועד מוצ"ש בשעה 18:00 (בשעות אלה של הסופ"ש יוגש רק התפריט הרגיל של המסעדות).

מושב היוגב

ברנץ' אצל דורון בר און (צילום דני בר)

ברנץ' אצל דורון בר און (צילום דני בר)

המטבח של דורון בר און – השף דורון בר און קיבל את פנינו במטבח מסעדה בו הוא מקיים במשך כל השנה סדנאות בישול וארוחות שף בימי חמישי ושישי ובהזמנות מיוחדות לקבוצות, גם בשבת. לדברי בר-און חומרי הגלם הם סוד הטעם והוא מקפיד על המקורות (כרמל יבולים, החווה האורגנית מרחביה וכו') שיהיו קרובים למטבח ולא יותר מ- 40 ק"מ או בקיצור Farm to Table .

דורון מספר על התפריט הקבוע במקום – ארוחת בראנץ' שהדבר היחיד הקבוע בה הוא המחיר. הרכב הארוחה תלוי בירקות וחומרי הגלם של העונה. הלחמים הטריים נאפים במקום ומפזרים ניחוח בוקר כיפי. בצהרים יש תפריט בשר ודגים ויש גם מנות מתאימות לילדים, לטבעונים ולנמנעים מגלוטן.

שורות חסה סלנובה ביבולי כרמל (צילום דני בר)

שורות חסה סלנובה ביבולי כרמל (צילום דני בר)

כרמל יבולים– תחנתנו הבאה היתה חוות הירקות החדשנית והחנות של החווה. משפחת כרמל במושב היוגב שוקדת כל הזמן לחדש ולהביא לשולחן האוכל הישראלי חידושים מרחבי העולם. שם מגדלים את החסה סלנובה, ברוקומיני, אפונת שלג, אספרגוס, נבטים, תירס מתוק ועוד. ענת כרמל לקחה אותנו לסיור בין החממות ושטחי הגידול וסיימנו בחנות שלהם במרכז המושב, שם ניתן למצוא מיטב התוצרת, הישר מהשדה ובמחירים עד 30% פחות מכל חנות או דוכן ירקות.

מסעדת קימל בגלבוע

סלט עשיר בקימל (צילום דני בר)

סלט עשיר בקימל (צילום דני בר)

מסעדת קימל בגלבוע נמצאת בתחילת הירידה מכביש התאנכים לעמק המעיינות וכפר יחזקאל. המסעדה האחות למסעדת קימל התל אביבית של שאול בן אדרת. קימל בגלבוע הוקמה בשותפות של שאול בן אדרת והשף בן שחם מקבוצת כנרת, המנצח על המטבח והניהול המקומי.

בימי הפסטיבל תהיה הזדמנות לכל אחד ליהנות ממטעמי המסעדה היוקרתית ובמחיר שווה לשל נפש. במהלך ימי הפסטיבל יערכו גם 3 ארועים מיוחדים בהם יככבו גבינות ברקנית, הגבעטרון ותערוכת אומנים. השף בן שחם מספר כי למרות שהמסעדה פועלת בשבת ולכן גם לא כשרה, מוגשות בה רק מנות המתאימות למטבח כשר (כלומר ללא פרות נמוכות ופירות ים).

טעמנו רק כמה מהמנות הלא עיקריות של המקום. אהבתי במיוחד את הסלט סלק לא מבושל עם צנוברים נענע שזיפים מיובשים וג'ינג'ר בתוספת גבינת סנט מור. היו גם חציל קלוי עם עדשים וצנוברים שהוגע עם טחינה לבנה וקרם סלק. ולמי שעוד לא הספיק הגיע מנת הריזוטו פטריות. מגוון הקינוחים: שהוגשו לשולחן היה תאווה לעיניים וכמעט לא לחיך כי נגמעו מיד על ידי היושבים סביב השולחן לאחר כמה כוסות יין של יקבי כרמל.

מיקבי כרמל הציגו לנו לטעימות את סדרת היינות למסעדות בלבד שמיוצרת בכמויות מוגבלות. הסדרה החדשה כוללת כיום 3 בלנדים – אדום (מרסלאן, קריניאן וגרנאש), רוזה (גרנאש, קאיניאר ומורבדר) ולבן (מוסקאט, גוורצטרמינר וקולומבר).

מסעדת חוות התבלינים בגלבוע

סלט עשיר בחוות התבלינים בגלבוע

סלט עשיר בחוות התבלינים בגלבוע

כמה ק"מ דרומה מהצומת של קימל בגלבוע, על מורדות הגלבוע, בתוך החורש הים תיכוני נמצאת המסעדה שהתחילה כחוות תבלינים והיות היא רק מסעדה וחות בודדים של פנינה ויוסי מס ממפוני ימית והיום ממשיך את דרכם בנם אורן. לדברי אורן חוות התבלינים היא מסעדה כפרית המשלבת טעמים מהמטבח הבינלאומי – האיטלקי, הצרפתי והיהודי. המנות שהוגשו לנו היו גדולות ונאות.

אהבתי את הפולנטה האיטלקית, הניוקי סלק ממולא בגבינה בניחוח פקאן ברוטב אלפרדו והסלמון אסיאתי על ריזוטו פטריות (בחלב קוקוס). למרות שהייתי מוותר על מעט מהמלח (הטבח כנראה מאד מאוהב). במהלך הפסטיבל יערך במקום ערב ג'ז צועני. אתר המסעדה <<<

יקב נחמני במושב גן נר

ביקרנו גם ביקב נחמני – זהו יקב גרז' שמייצר היום (זה כבר הבציר העשירי שלו) כ-2100 בקבוקים בשנה. 5 סוגי היינות של נחמני, קרויים על שם הילדים (והכלות) שלו ושל רעייתו. הוא רוכש את הענבים מכרמים ברחבי הארץ ומיישן אותם שנתיים בחביות עץ אלון (חלקן צרפתיות וחלקן אמריקאיות והוא משלב ביניהן) ועוד שנה בבקבוק.

טעמנו מהיינות שחלקם היו נשכניים ותוקפניים כמייטב הזנים אותם הוא מייצר ובעיקר היה מעניין לטעום מהנסיונות הרבים של דוד נחמני בייצור ברנדי וערק על בסיס כוהל הענבים שלו. וליקר. מחיר בק' שנימכר ביקב ובכמה נקודות מכירה נבחרות הוא 100 שקלים לבקבוק. במהלך הפסטיבל ניתן לבקר ביקב נחמני בתאום מראש עם דוד בטל': 053-7720369

מתחם שוק האוכל החדש בעפולה

בחלקה הדרומי של עפולה, באיזור התעשיה, קם לתחייה שוק עירוני ובו היזמים הנמרצים מקימים מתחם שוק אוכל חדש.

בנוסף לשוק רגיל של פירות, ירקות, פיצוחים, ביגוד ועוד, מקימים היזמים מסעדות ופינות קולינאריות בתוך וסביב מכולות שהובאו למתחם ועוברות עיצוב מחדש. לדברי היזמים יהיה פה שוק אוכל עם דוכני מזון וחנויות פופאפ בתמהיל עסקים של מתחם בילוי ופנאי, קולינריה ושעשועים שיתאים גם לכל המשפחה.

במסגרת פסטיבל טעמים בעמקים יתקיים בעפולה אירוע הנעילה בסגנון "טעם העיר" ובו יוצע פנקס שוברים ל- 5 מנות מיוחדות לבחירה ממגוון המסעדות במחיר מיוחד של 25 שקלים למנה.

אירועים נוספים

במהלך הפסטיבל יתקיימו שפע אירועים במספר מתחמים מרכזיים בעמק יזרעאל ובמסעדות המשתתפות.

  • אירוע ערבי יהודי בזרזיר
  • סיורים קולינריים ברכבת של טעמים
  • , אירועים במסעדות המשתתפות )תערוכות של אמנים מקומיים, "ערבי "קונספט" יווני, ארמני ועוד)
  • בהרדוף: סיור מרתק של מסע בנבכי האנתרופוסופיה משולב באוכל ומשקה
  • בחוות דרך התבלינים בבית לחם הגלילית יתקיימו סיורי ליקוט וסדנאות שף
  • במתחם הסטריט-מול ברמת ישי ובקניון G ביקנעם יתקיימו סדנאות אוכל בריא ומופעי מוזיקה ומחול
  • קק"ל ישלבו את טיולי שישי שבועי המודרכים בתאריכי הפסטיבל (ט"ו בשבט) כך שהטיולים הפתוחים לקהל ללא תשלום יסתיימו באתרי הפסטיבל

אתר הפסטיבל המתעדכן כל הזמן <<<

הוספת תגובה