טיול משפחתי חורפי בגליל המערבי

מלון דולפין וילג' במושב שבי ציון ||| ראש הנקרה והים התיכון ||| עכו וחומוס סעיד ||| הפליישמנים נשלחו למשימה וחזרו עם רשמים ||| בדרך צפונה ארוחה בסטרלינג זרזיר ||| בדרך חזרה למרכז אירוח באנגוסרי שבעין המפרץ ||| כל הפרטים והחוויות בהמשך…

טיול משפחתי גם בחורף

מצוק ראש הנקרה והרכבל (צילום פלישמן)

שוב הגיע הזמן ההוא בשנה, הזמן שבו במקום להתלונן על זה שאין גשם, עם ישראל מתלונן על זה שיש גשם. במקום להתלונן על החום, מתלוננים על הקור, ובמקום להתלונן על התורים הארוכים לקייקים מתלוננים על התורים הארוכים באתר החרמון. תקופה קסומה זו מכונה חורף ופוקדת את ארצנו כל 1-4 שנים. בתור המשפחה המטיילת, אנחנו שמנו פעמינו לסוף שבוע במדינת צפון הארץ. עלינו על כביש החוף ונסענו צפונה.

Starling – הדיינר של זרזיר

המבורגר שדיינר סטרלינג בזרזיר (צילום דור בר)

בזרזיר שבעמק יזרעאל, פתח השף אכרם הייב, הבעלים של הדיינר האמריקאי הראשון בישוב הבדואי הצפוני אירח אותנו ברוחב לב. נהנינו מההמבורגר עם תוספת של אסאדו שבושל כל הלילה (51 שקלים), כמו גם מהמבורגר חצילים שהוא המבורגר עם פרוסות חצילים (42 שקלים). אכרם סיפר על המקום המיוחד שהחליט לפתוח בלב זרזיר שם על האש זו המנה המוכרת ולאו דווקא המבורגרים כל כך אמריקאים. השף הייב סיפר על מנות נוספות כמו המבורגר מרגז שמורכז מהמבורגר ועליו 2 נקניקיות מרגז (45 שקלים) והמבורגר שניצל (40 שקלים). כמובן שאי אפשר מנה כל כך אמריקאית בלי צ'יפס וקטשופ שמגיעים עם כל מנה, ובשפע.  צ'יפס..

סטרלינג זרזיר, בכניסה הדרומית לזרזיר 04-832-0340.

התחנה הבאה עכו

הגענו לעיר ימי ביניימית מקסימה בשם עכו. טיילנו בסמטאות העיר העתיקה בין המסגדים, קריאות המואזין, המסעדות והסירות דייגים וקיט עד שהגענו לאטרקציה המקומית – חומוס סעיד. בטוב ליבנו בחומוס יצאנו צפונה למקום הלינה שלנו הפעם.

כפר הנופש Olive דולפין וילג' במושב שבי ציון

חדר שינה בדולפין וילג' שבי ציון של אוליב (צילום פלישמן)

הישוב שבי ציון ממוקם בין עכו לנהריה, כשמונים דקות נסיעה מכפר סבא. הישוב הוקם בזמנו במסגרת מבצעי חומה ומגדל על ידי עולים מגרמניה. עד לשנות השבעים ניצב במושב מלון מפורסם הלו הוא מלון "דולפין" בו התארחו בעבר נשיאי ישראל בביקורם בצפון הארץ. אולם מזה כארבעים שנה המלון עומד נטוש. אך אל דאגה, סמוך לאותו מלון מיתולוגי הוקמו חדרים בסגנון אירוח כפרי במלון דולפין וילג' של רשת אוליב, בוא התארחנו.

החדרים מרווחים ומעוצבים היטב, שני החדרים בנויים בצורה דו מפלסית כאשר יחידת הילדים ניצבת מעל ליחידת ההורים בצורת לופט. ביחידת הורים יש ג'קוזי כיאה לאירוח כפרי מודרני. מחוץ לחדרים יש שולחנות, חצר משחקים לילדים וכן פינות מנגל שבו אפשר לעשות על האש וליהנות משתיית בירה או ויסקי טוב שהבאנו מהבית. המיקון מצוין ונמצא במרחק הליכה מחוף הרחצה של שבי ציון. למרות שלא התרחצנו בחוף בשל מזג האוויר החורפי הרי שבבוקר יצאנו לטיול על חוף הים עם הילדים וראינו את הדייגים משכימי הקום. ארוחת הבוקר טובה ומספקת מבחר גבינות, ממרחים, פירות ירקות דגנים וביצים. מה עוד צריך?

 
- פרסומת -

 

פרטים והזמנות באתר… ובטל': 074-7187317

חדר הילדים בקומה השניה – כפר הנופש אוליב דולפין וילג' שבי ציון (צילום פלישמן)

ראש הנקרה

בבוקר יום המחרת יצאנו לאתר ראש הנקרה הנמצא מעט צפונית למלון. האתר הינו למעשה החלק הסופי של רכס הסולם אשר מסתיים במצוק תלול היורד לתוך הים התיכון ומתנשא לגובה של 300 מטרים מעל לים התיכון. בתוך המצוק עצמו ככוורת דבורים יש נקרות- מערות אשר נוצרו כתוצאה מהכרסום המתמיד של הים כנגד המצוקים. לאור זאת ניתן להתרשם מפנינת טבע יחודית לישראל. המקום עבר שיפוץ נרחב בשנים האחרונות וכעת מסביר פנים מאוד למבקרים. הכניסה לאתר מתחיל בנסיעה ברכבל, לשמחת הבנות. משם יכולנו לטייל בנקרות ובמערות עצמם אשר מוארות ומספקות חוויה של חקר מערות לייט למשפחות. סמוך לכניס למערות כל 30 דקות לערך הקרנה של מיצג אור-קולי המסביר לגבי האתר וההיסטוריה המעניינת שלו השזורה בהיסטוריה של ארצנו. ניתן גם לקחת סיור בקלנועיות ולתור לאורך החופים והמצוקים. בסה"כ נהנינו מאוד מהחוויה.

מנהרת ראש הנקרה בה עברת הרכבת חיפה-בירות (צילום פלישמן)

פרטים באתר… ובטל':  073-2710100

אנגוסרי עין המפרץ

בארוחת הצהריים סעדנו במסעדת אנגוסרי בעין המפרץ. המקום עצמו עם אווירה קלילה, אולם מבט מעמיק מגלה עיצוב מתוחכם למדי. המטבח פתוח לחלוטין וניתן לצפות בפלאנצ'ה שבה צולים את הסטייקים והבשרים השונים, קצת כמו בברבקיו דרום אמריקאי. התפריט עצמו מגוון ולא עמוס, עם מגוון מנות אשר לוקחות השראה מהמטבח הדרום והצפון אמריקאי. קיבלתי את המלצת הצוות והזמנתי המבורגר מסוג שחיטות (55 שקלים) המבורגר עם פרוסות אסאדו, ביצת עין ובצל מקורמל מוגשות בלחמניה עם רוטב הבית וצ'יפס בצד. חשוב לציין שהמבורגרים אצלי זה נושא מורכב. אני אוהב המבורגרים אמיתיים. מאיה לעומת זאת צמחונית אבל למרות אהבתי יש לי בעיה עם מסעדות המבורגרים. אני תמיד מבקש מדיום ותמיד מקבל משהו אחר. סוג של התייאשתי כבר. הבנתי שאף אחד כאן לא יודע מה זה המבורגר מדיום. לא חשבתי שבפינה הזאת בצפון הארץ אקבל אחרי שנים המבורגר מדיום אמיתי כמו אמריקה – כמו שאכלתי בארה"ב. יצאתי מופתע ומסרתי את תודתי לשף באופן אישי.

כך נראה המבורגר מדיום קלסי כראוי (צילום רפי פלישמן)

המחירים לא זולים אבל ממש לא בשמיים ובהחלט שווים את הכסף. מאיה גם נהתנה מההמבורגר הצמחוני שלה מה שזה לא יהיה. בסה"כ בהחלט הופתעתי לטובה ואחזור לשם בעת ביקור בצפון שכן זה המקום היחיד בארץ שאני מכיר מניסיון שיכול להכין המבורגר מדיום כמו שצריך.

אנגוס בשרים עין המפרץ, מתחם עין המפרץ. טלפון:04-6731724. ברשת יש סניפים גם בת"א, כ"ס ומגדל.

גפן מביעה את שביעות רצונה מהמנות (צילום פלישמן)

סיומו של סופ"ש 

שבעים ושמחים אחרי סופ"ש חורפי, שוטטנו מעט בשוק הסמוך אשר הינו שוק הומה ותוסס בסופי השבוע. ולקראת ערב חזרנו עייפים ומרוצים להמשך הטחינה של שבוע חדש.

כתיבת תגובה