ט"ו בשבט: טנזיה ומג'דרה של פירות יבשים

טנזיה ומג'דרה לכבוד ט"ו בשבט הממשמש ובא ||| תבשילים עם פירות יבשים ||| מתכון של סמדי בומבה באדיבות סוגת ||| מג'דרה גלילית עם נתחי טונה בהירה בשמן זית כתית ||| המשך למתכונים <<<

פירות יבשים

ט"ו בשבט הוא חג האילנות בפתח ובו חוגגים את האהבה לטבע ולסביבה. המנהג המוכר ביותר ביום זה הוא אכילת פירות יבשים. לכבוד החג מתכון טנזיה של סמדי בומבה באדיבות סוגת ומתכון מג'דרה גלילת באדיבות טונה סטארקיסט.

טנזיה של פירות יבשים (]צילום: סטודיו יוסי סליס)

טנזיה של פירות יבשים (]צילום: סטודיו יוסי סליס)

טנזיה של סמדי בומבה לסוגת

מרכיבים

  • 1 חבילה קוסקוס אורגני של סוגת
  • 10 משמשים מיובשים
  • 10 שזיפים מיובשים מגולענים
  • 100 גרם צימוקים
  • 2 בצלים פרוסים דק
  • 150 גרם אגוזי מלך, קצוצים גס
  • 1 כף סילאן
  • 1/2 כפית קינמון
  • 1/2 כפית פלפל שחור גרוס
  • מלח
  • שמן לטיגון
  • שקדים
  • פיסטוקים

אופן ההכנה

    1. מכינים את הקוסקוס האורגני לפי ההוראות שעל השקית
    2. חותכים את הפירות המיובשים לרצועות בעובי 2-3 ס"מ
    3. מחממים שמן במחבת רחבה
    4. מטגנים את הבצל 5-10 דקות, עד להזהבה
    5. מוסיפים את הפירות המיובשים, סילאן, פלפל שחור גרוס, קינמון ומלח ומערבבים
    6. מוסיפים 1/4 כוס מים, מנמיכים את הלהבה וממשיכים לבשל כ-15 דקות, עד שהנוזלים מצטמצמים
    7. במחבת יבשה קולים מעט את את אגוזי המלך
    8. מוסיפים לתבשיל הפירות המיובשים
    9. מניחים את התבשיל על גבי הקוסקוס
    10. מעטרים בשקדים ובפיסטוקים ומגישים

ג'דרה גלילית בשילוב טונה ופירות יבשים

מגדרה גלילית עם טונה (צילום: ניר עצמון)

מגדרה גלילית עם טונה (צילום: ניר עצמון)

מצרכים (4 מנות)

  • 2 קופסאות טונה סטארקיסט בשמן זית כתית מעולה (מופרדים לנתחים עם מזלג)
  • 1 כוס עדשים שחורות/ירוקות (עדיף שחורות אבל לא חובה)
  • 1 כוס בורגול גס
  • 3 בצלים חתוכים לקוביות
  • 2 שיני שום כתושות
  • 3 כפות שמן זית
  • 2 כפות סילאן (לא חובה)
  • 2 בטטות קלופות וחתוכות לקוביות
  • 1 כף חומץ בלסמי
  • קורט מלח
  • קורט צ'ילי חריף גרוס (לא חובה)
  • חופן קטן של צימוקים שחורים
  • חצי כוס פטרוזיליה קצוצה

להגשה

  • 3 כפות טחינה גולמית מעורבבת עם 3 כפות יוגורט ו- 2 כפות מים
  • 3 כפות שקדים פרוסים או בוטנים או שומשום
  • חופן אגוזי מלך

אופן ההכנה

  1. מעבירים את העדשים לסיר, מכסים במים קרים (כ-10 ס"מ מעל העדשים), מרתיחים
  2. מכסים ומבשלים כ-20-25 דקות עד שהעדשים מתרככות אך עדיין שומרות על צורתן
  3. מסננים ושומרים כחצי כוס ממי הבישול
  4. מעבירים את הבורגול לקערה. מכסים במים רותחים
  5. מכסים בנייר כסף ומשרים כ-15 דקות עד שהוא מתרכך אך עדיין שומר על צורתו
  6. לבסוף, מסננים מהמים
  7. מחממים תנור ל-180 מעלות
  8. מערבבים את הבטטות עם 2 כפות שמן זית
  9. מעבירים לתבנית תנור וצולים כ-20 דקות עד שהקוביות מתרככות (ניתן גם להכניס את הבטטות לכלי שמתאים למיקרוגל ללא שמן הזית ולהפעיל בעוצמה מקסימלית במשך 6-5 דקות)
  10. מחממים היטב סיר רחב, מוסיפים כף שמן זית ולאחריו את הבצל ומטגנים כ-10 דקות עד שמשחים (ניתן להוסיף כף מים בכל פעם שרואים שהבצל מתחיל להידבק)
  11. מוסיפים את השום וממשיכים לטגן כדקה נוספת (ניתן להשתמש במקום בבצל מיובש ללא שמן)
  12. מעבירים לסיר את העדשים, הבורגול, הסילאן, חצי כוס ממי הבישול של העדשים, הבטטות הצלויות, הצימוקים, ואת המלח והצ'ילי
  13. מביאים לרתיחה עדינה, מוסיפים את נתחי הטונה ואת הפטרוזיליה ומערבבים
  14. מכבים את האש ומפזרים מלמעלה מעט טחינה-יוגורט, אגוזי מלך ושקדים פרוסים

ערכים תזונתיים ל-100 גרם

קלוריות- 607, פחמימות- 55 גר', חלבון- 33 גר', שומן- 28 גר', שומן רווי- 5 גר', כולסטרול- 34 מ"ג, נתרן- 500 מ"ג, סידן- 109 מ"ג, סיבים תזונתיים- 13 מ"ג.

סלט עגבניות, זיתים וקישואים (לצד המנה)

מצרכים (4 מנות)

  • 3 עגבניות קצוצות גס
  • 2 קישואים חתוכים לקוביות
  • חופן קטן זיתים קצוצים ו/או עגבניות מיובשות קצוצות
  • 1 בצל ירוק קצוץ
  • 1 כף שמן זית
  • קליפה מגוררת ומיץ מלימון אחד
  • שן שום כתושה
  • כף רכז רימונים (לא חובה)
  • קורט מלח

אופן ההכנה
מערבבים את כל החומרים ומגישים.

בתיאבון

הוספת תגובה