מתכון אלפחורס ייחודי ומפנק לט"ו בשבט ||| באדיבות חברת "אחוה" עוגיות אלפחורס, בשילוב חלוה המכילה לפחות 50% טחינה גולמית ||| מתכון מרענן <<<
מצרכים (ל- 50 עוגיות)
לבצק
- 200 גרם חמאה (או 140 גרם שמן זית)
- 2 כוסות קורנפלור
- 1 וחצי כוסות קמח לבן
- 1/2 כוס חלוה בטעם וניל של "אחוה" מפוררת
- 1/2 כוס סוכר
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית תמצית וניל
- 1 שקית אבקת אפיה
לקרם
- 50 גרם חמאה (או 35 גרם שמן זית)
- 100 גרם שוקולד מריר
- כפית תמצית וניל
- שוט של ויסקי משובח (כ- 40 מ"ל בכוס מדידה)
- 1 כוס פיסטוק גרוס או קוקוס טחון או שומשום לבן או שחור
אופן ההכנה
- להכנת הבצק שמים במיקסר עם וו גיטרה או במערבל יד במהירות נמוכה: 200 גר' חמאה קרה בקוביות קטנות, חצי כוס סוכר לבן, חצי כפית מלח
- מעבדים לתערובת קרמית כ-4 דקות
- מוסיפים תוך ערבול 4 חלמונים וממשיכים ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד
- מוסיפים חצי כוס פירורי חלוה בטעם וניל מגוררת בפומפייה גסה (מומלץ להקפיא את החלוה מראש שלא תימס)
- ממשיכים ומערבלים עד שהכול מתאחד
- בקערה נוספת מערבבים 2 כוסות קורנפלור, 1 וחצי כוס קמח לבן ושקית אבקת אפיה
- מוסיפים לתכולת המיקסר כל פעם כמות קטנה ומערבלים באיטיות עד שהכול מתאחד
- מאחדים ביד את הבצק (לא ללוש)
- עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה
- מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 170 מעלות
- מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ
- קורצים עיגולים בגודל הרצוי (כ-3 ס"מ) ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של קצת יותר מ- 1 ס"מ
- אופים כ-6 דקות בלבד. העוגיות אמורות להישאר בהירות
- מצננים את התבנים עם העוגיות
- להכנת הקרם: ממיסים 50 גרם חמאה עם 100 גרם שוקולד מריר, קמצוץ מלח, כפית תמצית וניל וכוסית של וויסקי מתובל (מומלץ וויסקי Bull Run שהוא ויסקי מזוקק עם פירות יער ואגוזי לוז)
- ממלאים שק זילוף בקרם
- מחזיקים עוגייה ביד אחת ומזלפים מעט קרם
- סוגרים עם עוגייה נוספת
- מגלגלים בפיסטוק גרוס או בשומשום שקלינו במחבת יבשה
- חוזרים על הפעולה עד גמר הבסקוויטים שהכננו
בתיאבון