ט"ו בשבט: אלפחורס חלוה

מתכון אלפחורס ייחודי ומפנק לט"ו בשבט ||| באדיבות חברת "אחוה" עוגיות אלפחורס, בשילוב חלוה המכילה לפחות 50% טחינה גולמית ||| מתכון מרענן <<<

אלפחורס (צילום יח"צ אחווה)
אלפחורס (צילום יח"צ אחווה)

מצרכים (ל- 50 עוגיות)

לבצק

  • 200 גרם חמאה (או 140 גרם שמן זית)
  • 2 כוסות קורנפלור
  • 1 וחצי כוסות קמח לבן
  • 1/2 כוס חלוה בטעם וניל של "אחוה" מפוררת
  • 1/2 כוס סוכר
  • 1/2 כפית מלח
  • 1 כפית תמצית וניל
  • 1 שקית אבקת אפיה

לקרם

  • 50 גרם חמאה (או 35 גרם שמן זית)
  • 100 גרם שוקולד מריר
  • כפית תמצית וניל
  • שוט של ויסקי משובח (כ- 40 מ"ל בכוס מדידה)
  • 1 כוס פיסטוק גרוס או קוקוס טחון או שומשום לבן או שחור

אופן ההכנה

  1. להכנת הבצק שמים במיקסר עם וו גיטרה או במערבל יד במהירות נמוכה: 200  גר' חמאה קרה בקוביות קטנות, חצי כוס סוכר לבן, חצי כפית מלח
  2. מעבדים לתערובת קרמית כ-4 דקות
  3. מוסיפים תוך ערבול 4 חלמונים וממשיכים ומערבלים עד שמתקבל מרקם אחיד
  4. מוסיפים חצי כוס פירורי חלוה בטעם וניל מגוררת בפומפייה גסה (מומלץ להקפיא את החלוה מראש שלא תימס)
  5. ממשיכים ומערבלים עד שהכול מתאחד
  6. בקערה נוספת מערבבים 2 כוסות קורנפלור, 1 וחצי כוס קמח לבן ושקית אבקת אפיה
  7. מוסיפים לתכולת המיקסר כל פעם כמות קטנה ומערבלים באיטיות עד שהכול מתאחד
  8. מאחדים ביד את הבצק (לא ללוש)
  9. עוטפים בניילון נצמד ומכניסים למקרר למשך שעה
  10. מרפדים 2 תבניות גדולות בנייר אפייה ומחממים את התנור לחום של 170 מעלות
  11. מקמחים מעט את משטח העבודה ומרדדים את הבצק לעובי של כחצי ס"מ
  12. קורצים עיגולים בגודל הרצוי (כ-3 ס"מ) ומניחים בתבנית האפייה במרווחים של קצת יותר מ- 1 ס"מ
  13. אופים כ-6 דקות בלבד. העוגיות אמורות להישאר בהירות
  14. מצננים את התבנים עם העוגיות
  15. להכנת הקרם: ממיסים 50 גרם חמאה עם 100 גרם שוקולד מריר, קמצוץ מלח, כפית תמצית וניל וכוסית של וויסקי מתובל (מומלץ וויסקי Bull Run שהוא ויסקי מזוקק עם פירות יער ואגוזי לוז)
  16. ממלאים שק זילוף בקרם
  17. מחזיקים עוגייה ביד אחת ומזלפים מעט קרם
  18. סוגרים עם עוגייה נוספת
  19. מגלגלים בפיסטוק גרוס או בשומשום שקלינו במחבת יבשה
  20. חוזרים על הפעולה עד גמר הבסקוויטים שהכננו

בתיאבון

כתיבת תגובה